Omsorg med piller og klarsyn

17. april 2013;
Af: TV 2 Kommunikation

"Operation X" går torsdag 18. april klokken 20.00 tæt på clairvoyant behandling af psykisk syge børn og unge.

Morten Spiegelhauer i "Operation X: Omsorg med piller og klarsyn". (Foto: Peter Mühlhausen / TV 2)

Hvert år henvises cirka 20.000 børn og unge i Danmark til psykiatrisk udredning og behandling. En del af dem bliver anbragt på et socialpædagogisk opholdssted, hvor de får pædagogisk støtte og om nødvendigt medicin. Sådan burde det i hvert fald være.

"Operation X" undersøger i programmet torsdag 18. april klokken 20.00 opholdsstedet Startskuddet efter henvendelser om, at der foregår behandling i strid med reglerne, og at det holdes skjult for myndighederne.

Flere kilder fortæller, at der anvendes clairvoyance i behandlingen, og at der gives for meget antipsykotisk medicin. Morten Spiegelhauer undersøger sagen og kræver svar fra de ansvarlige på Startskuddet, som hvert år modtager millioner af kroner fra de kommuner, der har unge anbragt på stedet.

Tip fra tidligere ansatte
"Operation X" er blevet kontaktet af en række tidligere ansatte på opholdsstedet Startskuddet i det sydlige Sjælland. Med fem afdelinger er Startskuddet et af landets store, private opholdssteder, og her tilbydes hjælp til unge med massive psykiske problemer. Stedet modtog i 2012 cirka 30 millioner skattekroner for arbejdet med de unge.

Ifølge henvendelserne foregår der behandling i strid med reglerne, og det holdes skjult for myndighederne. Flere kilder fortæller blandt andet, at opholdsstedets pædagogiske metoder har bygget på clairvoyance og åndelige evner.

"Operation X" tager kontakt til Startskuddets forstander, som på en skjult optagelse forklarer, hvordan der bliver anvendt clairvoyance i behandlingen af de psykisk syge, og hvordan det bliver holdt skjult for de godkendende myndigheder.

"Doktor Pille"
Forstanderen fortæller også om Startskuddets tilknyttede læge, som udskriver medicin til de anbragte på opholdsstedet. Lægen, som er speciallæge i psykiatri, bliver af forstanderen omtalt som ”Doktor Pille”, fordi han - ifølge forstanderen - udskriver så meget medicin, at de unge nærmest er totalt skæve.

Morten Spiegelhauer får i programmet kontakt til flere tidligere og nuværende anbragte på opholdsstedet. Blandt andet Kim Oliver Bratberg Hansen, der kom til Startskuddet som 14-årig. Han fik store mængder antipsykotisk medicin af opholdsstedets psykiater.

”Til sidst fik jeg så meget medicin, at jeg ikke engang kunne tage mig af mig selv,” siger Kim Oliver Bratberg Hansen, som i dag bor sammen med sin kæreste og nyfødte datter.

Nu kræver Morten Spiegelhauer svar af de ansvarlige på oplysningerne om, at de anvender clairvoyante behandlingsmetoder uden at fortælle myndighederne om det, og at de giver de psykisk syge unge for meget og forkert medicin.

 

 

 

 

Læs flere nyheder

Billede {0} af {1}