Nye afsnit af "Riget"

Den danske dokumentarserie om livet på Rigshospitalet vender tilbage på TV 2 tirsdag 5. januar.

Jonathan White er med sine 37 år en af Danmarks yngste overlæger. Hver gang, han er på vagt på intensivafdelingen, står han bogstaveligt talt med andres liv i hænderne.

Tirsdag 5. januar vender TV 2 tilbage med nye afsnit af den stærke og gribende dokumentar-serie "Riget", der følger den professionelle behandling af patienter på Rigshospitalet.

Jonathan White er med sine 37 år en af Danmarks yngste overlæger. Hver gang han er på vagt på intensivafdelingen, står han bogstaveligt talt med andres liv i hænderne.

Sammen med sygeplejerske Stina Pedersen skal han i "Riget" tilse 18-årige Niklas, der er kørt galt på knallert - med to kammerater bag på. Umiddelbart ser det ikke så alvorligt ud, men det kan hurtigt vende, for Niklas har en leverskade - og de er ofte livsfarlige.

På operationsgangen skal 30-årige Michael have transplanteret en ny nyre. Hans egen nyre har ikke fungeret i to år, og nu er hans veninde ved at få sin ene nyre opereret ud, så Michael forhåbentlig kan få et nyt og bedre liv.

Det er en vanskelig operation, men det er ikke den eneste udfordring for lægerne. Michael lider af allergi, og han risikerer at få et allergisk chok under operationen, fordi han er ikke kan tåle den gas, operationsinstrumenterne er steriliseret med.