Nybyggerne 2018 - kampen om drømmeboligen

Puk Elgaard er vært for 'Nybyggerne'. (Fotos: Metronome / TV 2)

Puk Elgaard er vært, når kampen står om at vinde en af fire fantastiske lejligheder i Hedehusene tæt på Roskilde - en bolig til en værdi af hele 3,4 millioner kroner. 

Af Martin Weinreich, TV 2 Kommunikation

TV 2s store og populære boligkonkurrence 'Nybyggerne' er tilbage med en ny sæson fra tirsdag 6. februar klokken 20.00. Her skal fire vidt forskellige par indrette hver sin drømmebolig helt fra bunden. Og de dyster om en præmie, der kan ændre deres liv. Det bedste par vinder nemlig deres helt egen nybyggede bolig til en værdi af flere millioner kroner.

Som de andre år er konkurrencen hård. For hver uge skal en ny del af boligen stå færdig, og der er kun et begrænset budget på 350.000 kroner til hele projektet. Men undervejs er der mulighed for at tjene lidt ekstra.

Dommerne, boligstylist og indretningsekspert Mette Helena Rasmussen samt tømrer og bygningskonstruktør Simon Schack, bedømmer parrenes rum, og sammen udvælger de ugens vinder, der får 20.000 kroner mere til byggebudgettet.

Når boligerne er helt færdige, er det op til seerne at bestemme, hvilket af parrene der skal vinde den fantastiske præmie: Det hjem, de selv har skabt.

Maria og Kristian fra København forsøger at blive et af de fire par, der skal konkurrere om at vinde en bolig til 3,4 millioner kroner i 'Nybyggerne'.

Parforhold, forældreskab og personlighed under pres

Til forskel fra tidligere sæsoner åbner sæson fire med selve udvælgelsen af deltagerne. Vi følger de forskellige runder af castingprocessen med optagelser både hos TV 2/Metronome og hjemme hos parrene selv. Denne proces munder ud i, at seks vidt forskellige par bliver udvalgt til at kæmpe om at blive de endelige fire par, der kan kalde sig 'nybyggere'.

For at blive blandt de sidste fire skal de seks håbefulde par på kun 24 timer dyste om at lave det bedste hobbyrum. Det spændende udskilningsløb, hvor seks par bliver til fire, kan man følge i det første af de nye programmer. Resultatet af processen bliver fire virkeligt dygtige og engagerede deltagerpar.

- Deltagerne har et virkelig højt ambitionsniveau. De er meget dygtige og arbejdsomme. Det er et rigtigt godt cast, som det er nemt at relatere til, og som man nemt kommer til at holde af, siger Puk Elgaard, der er vært på 'Nybyggerne'.

Hun er meget imponeret over deltagerne, som går gennem nogle gevaldige strabadser i de uger, programmerne bliver optaget.

- Jeg er blevet utroligt rørt over, hvor dedikerede de er. For det er hårdt at være med i de her programmer. Der er tårer, fortvivlelse, glæde og alt muligt andet undervejs. Jeg tror ikke, at de folk, der sidder hjemme og ser det, helt forstår, hvor hårdt det faktisk er, siger Puk Elgaard og fortsætter:

- En ting er, at de skal være kreative og lave en masse på kort tid. Noget andet er det med at være i fjernsynet, at have et kamera efter sig og hele tiden at skulle overveje, hvilken fremtoning man har. Det er hårdt at blive overvåget i så lang tid, samtidig med at man så sætter sit parforhold, sit forældreskab og sin personlighed under pres. Det klarer deltagerne virkelig godt, siger Puk Elgaard.

Selvom hun har tilbragt en del tid sammen med de fire nybyggerpar, tør hun ikke spå om, hvordan det går. Alle gør det godt. 

- Jeg har ikke set de færdige programmer endnu, men jeg har en fornemmelse af, at der venter en forrygende sæson. Jeg holder lige meget af alle deltagerne og synes, de er dygtige alle sammen, så jeg ville ikke kunne udpege en vinder. Men det skal jeg jo heller ikke – det skal seerne! Så jeg glæder mig til finalen, for jeg er meget spændt på at se, hvem seerne vælger som vinder, siger Puk Elgaard.

Dommer Simon Schack, vært Puk Elgaard og dommer Mette Helena Rasmussen i 'Nybyggerne'.

Et mere personligt præg

Som noget nyt er det ikke huse, men store lejligheder, de fire par skal flytte ind i. Lejlighederne ligger i Hedehusene ved Roskilde.

- Jeg synes, det er rigtig fint, at det denne gang er lejligheder, for det giver noget afveksling. Så kan programmerne give noget inspiration til dem, der bor i lejlighed, siger Puk Elgaard. 

Det er også nyt, at parrene får mulighed for at sætte deres personlige præg på boligernes ruminddeling. De indretter med udgangspunkt i eget liv og behov. Med fire vidt forskellige bud på, hvordan boligen anno 2018 kan indrettes, skal de fire par begejstre, fascinere og inspirere seerne med et væld af unikke, opfindsomme og kreative boligløsninger.

- Denne gang har deltagerne selv lavet plantegningen til deres lejlighed, og det har stor betydning. De har været nødt til grundigt at overveje, hvordan deres fremtidige hjem skal være. Skal de have et stort køkken? Tre børneværelser? Hvad forestiller de sig egentlig om fremtiden? Det giver dem selvfølgelig nogle spekulationer og diskussioner - og det giver noget ekstra til programmerne, siger Puk Elgaard.

'Nybyggerne rykker ud'

I forbindelse med 'Nybyggerne' er der i denne sæson nye ekstraprogrammer med titlen 'Nybyggerne rykker ud'. Her tager de tidligere 'Nybyggerne'-vindere Lise og Michael ud og hjælper danskere rundt om i landet med indretning og design af rum i deres boliger.

Første 'Nybyggerne rykker ud' sendes umiddelbart efter det andet 'Nybyggerne'-program tirsdag 13. februar klokken 21.00.

Se trailer for 'Nybyggerne' herunder.