NEWS Skole sætter præsidentvalg på skoleskemaet

Sammen med Jesper Steinmetz rejser NEWS-vært Jesper Zølck rundt i hele USA for at give de danske seere - og NEWS Skole elever - indblik i den amerikanske valgkamp. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

TV 2 NEWS Skole tager eleverne med til det amerikanske valg. Det handler om at møde de unge uden forudsætninger og give dem baggrundsviden og perspektiv.

De sidste fire uger op til det amerikanske valg sender TV 2 NEWS Skole nye indslag hver uge om opgøret mellem Donald Trump og Hillary Clinton. Men hvordan kan NEWS Skole være med til at få danske elever til at forstå, at et amerikansk præsidentvalg er vigtigt for Danmark og resten af verden?

- Et amerikansk valg kan føles meget langt væk, hvis man er ung, men på NEWS Skole har vi mulighed for at gå i dybden med nyhederne og forklare både baggrund og perspektiv. På den måde kan NEWS Skole give en god indsigt i, hvorfor et præsidentvalg i USA er vigtigt, også for Danmark, siger Lise Mailand, redaktør for TV 2 NEWS Skole.

Under valgkampen rejser NEWS-vært Jesper Zølck rundt som reporter i USA sammen med TV 2s korrespondent Jesper Steinmetz. Det får NEWS Skoles elever glæde af, fordi Jesper Zølck også sender indslag hjem til NEWS Skole, der formidler med videobåren undervisning i et klart og levende sprog.

Præsidentvalg i skolehøjde
Sideløbende laver undervisningsportalen Educas, NEWS Skoles samarbejdspartner, opgaver til NEWS Skoles indslag. Opgaverne giver eleverne mulighed for at gå i dybden med emnet og skærper deres motivation for at tage stilling til, hvordan en amerikansk præsident kan påvirke også Danmark.

Uanset emnet er ambitionen for NEWS Skole hver gang at engagere med videobåren undervisning og formidle stoffet på en lettilgængelig og perspektiverende måde, som er i øjenhøjde med de unge.

- Vi tager et skridt tilbage og vender nyhedstrekanten på hovedet, så man kan gå forudsætningsløs til indslagene og nyhederne. F.eks. forklarer vi den grundlæggende forskel på Demokraterne og Republikanerne, og hvordan det amerikanske valgsystem adskiller sig fra det danske. Alt sådan noget, man ikke lige får med i den almindelige nyhedsstrøm, og som kan gøre, at man bliver helt rundtosset og ikke ved, hvor man skal starte, hvis man ikke har fulgt med. Og helt ærligt tror jeg ikke kun, at det er til gavn for unge, siger Lise Mailand.

NEWS Skole kan anvendes af alle skoler med adgang til Unilogin. Educas.com oplyser, at der er omkring 1 mio. brugere af Unilogin i Danmark.

Undervisningsportalen Educas er NEWS Skoles samarbejdspartner. Læs mere om Educas.com her.