NEWS Skole gør flere unge klogere på valget

NEWS Skole-videoen ’Partier’ er den mest streamede video i ugerne op til valget. Den tilhørende opgave lyder: Hvad er afgørende for et parti, hvis det skal med i folketinget? (Foto: Educas.com / TV 2)

I løbet af de seneste uger er antallet af brugere af NEWS Skole femdoblet. Interessen for valgdækningen understreger NEWS Skoles kvaliteter og evne til at engagere eleverne med videobåren undervisning.

Ifølge portalen Educas.com, som TV 2 NEWS Skole er en del af, er antallet af brugere af NEWS Skole-opgaver femdoblet, når man sammenholder ugen før valget blev udskrevet med den seneste uge (8. juni – 15. juni).

Bettina Maciejewski, uddannelseschef hos Educas.com, fortæller:

- Videobåren undervisning motiverer eleverne. Det peger alle vores undersøgelser på. NEWS Skole-udsendelser møder de unge der, hvor de er. De er den generation, vi kalder for digitalt indfødte, og for dem er det helt naturligt, at IT indgår i en læringskontekst. Den øgede brug under gratisperioden viser os samtidig, at lærerne i stigende omfang er meget interesserede i NEWS Skolen.

Educas.com er udviklet til brug for lærere, elever og forældre – og portalen bliver løbende optimeret i takt med nye ønsker fra brugerne. NEWS Skole og alle øvrige materialer på Educas.com er i baseret på ”Fælles Mål”, som er fastlagt af Undervisningsministeriet.

Baseret på ”Fælles Mål”
Netop det faktum at NEWS Skole er forankret i ”Fælles Mål” spiller en vigtig rolle, vurderer Bettina Maciejewski.

- NEWS Skole gør det muligt for lærerne at inddrage helt aktuel nyhedsformidling med en høj faglig kvalitet, der samtidig er i overensstemmelse med fælles mål. Den feedback, vi modtager fra skolerne fortæller, at portalen gør det lettere at imødekomme kravet om målrettet undervisning. Ikke mindst i fag som samfundsfag og dansk, hvor NEWS Skole oftest bliver brugt. Og i en periode, hvor valg er på alles læber, kan NEWS Skole således være med til at skærpe de unges forudsætninger for at forstå og forholde sig til politik, lyder det fra Educas.coms uddannelseschef.

Hos NEWS Skole glæder man sig over, at den intensiverede dækning af valget er noget, som skolerne for alvor benytter sig af.

- Siden valget blev udskrevet, har vi produceret 15 udsendelser, som kommer vidt og bredt omkring valget - alt fra aktuelle valgtemaer til, hvordan det danske valgsystem er skruet sammen. Udsendelserne giver eleverne en baggrundsviden, der ruster dem i at tage stilling til de mange politiske problemstillinger, som flyver gennem luften i disse uger - og forhåbentlig give dem lyst til at stemme, når det bliver deres tur, siger Lise Mailand, redaktør på NEWS Skole på TV 2.

NEWS Skole er gratis for alle med adgang til Unilogin i valgperioden. Educas.com oplyser, at der er omkring 1 mio. brugere af Unilogin i Danmark.

Læs mere: NEWS Skole bringer de unge tættere på valget