NEWS markerer årsdagen for valget af Trump

Fra valgkampen 2016, som endte med, at præsidentkandidat Donald J. Trump blev valgt til USA’s præsident. TV 2 NEWS markere i flere programmer onsdag 8. november årsdagen for valget af Trump. (Foto: Scanpix / TV 2)

Der gik rystelser gennem mange lande, og verdensordenen ændrede sig, da Donald Trump blev valgt til USA’s præsident. TV 2 NEWS markerer 8. november årsdagen for valget og sætter fokus på, hvad præsident Trump betyder for det internationale samfund.

Det gav chok, rystelser og anledning til debat og eftertænksomhed, da den republikanske præsidentkandidat Donald Trump blev valgt til USA’s 46. præsident. Onsdag 8. november er det nøjagtigt ét år siden, og med dette afsæt diskuterer TV 2 NEWS året, der er gået, i flere af kanalens programmer i løbet af dagen og aftenen.

Ét-året for valget af Trump vil bl.a. blive diskuteret på NEWS om formiddagen og i eftermiddagsfladen samt i det daglige program ’NEWS & Co.’

Om aftenen klokken 20.50 og også 22.30 sender TV 2 NEWS særlige magasin- og debatprogrammer om, hvad valget af Trump har betydet for USA, for Europa, for Asien, hvor Trump i disse dage er på besøg i flere lande, og for resten af verden. Vært er Jesper Zølck, og i programmet rapporterer bl.a. TV 2s korrespondenter Ulla Terkelsen og Jesper Steinmetz. Blandt USA-eksperterne i programmet er Niels Bjerre Poulsen og David Trads.

- Valget af Trump er den største internationale forandring, verden har oplevet i mange år. Trump-sejren sendte chokbølger ud over det mest af verden. Men hvordan er det gået? Har præsidenten også overrasket positivt? Hvad har valget ændret for amerikanerne, og hvad betyder det for resten af os, at præsidenten i snart et år har heddet Donald J. Trump? Det debatterer vi på NEWS på årsdagen for valget af Trump, siger chefredaktør Ulla Pors Nielsen, TV 2 NEWS.