NEWS går i sort, gult og rødt

Ifølge meningsmålingerne har Angela Merkel gode muligheder for at fortsætte som Tysklands forbundskansler efter valget 24. september. Det er til gengæld helt uklart, hvilket politisk flertal hun kan bygge en kommende regering på. (Foto: Thomas Kienzle / Scanpix / TV 2)

TV 2 NEWS gør klar til stor tysk valgweekend og etablerer bl.a. fremskudt studie i Berlin lørdag, på valgdagen søndag og mandag.

TV 2 NEWS går i sort, gult og rødt, når Danmarks store nabo Tyskland søndag 24. september går til valg for at vælge den næste Forbundsdag, og når det dermed afgøres, om Angela Merkel skal fortsætte endnu fire år som forbundskansler.

Både lørdag, søndag og mandag har TV 2 NEWS fremskudt studie i Berlin, hvor Gertrud Højlund med hjælp fra Tysklands-analytiker og formand for udenrigspolitisk selskab, Lykke Friis, og politisk kommentator Noa Redington guider seerne rundt i det tyske politiske landskab.

TV 2s korrespondenter Ulla Terkelsen, Uffe Dreesen og Ole Vestergaard følger partierne op til og under valget, og fra søndag klokken 16.00 sender NEWS tysk valgaften med studie i både København og Berlin.

Værterne i København er Charlotte Beder og Kristian Ring-Hansen Holt, og de får aftenen igennem besøg af Tysklands-kendere og indhenter kommentarer om valgets betydning for Danmark og Europa.

Chefredaktør og kanalchef Ulla Pors Nielsen, TV 2 NEWS. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

- Tyskland er blevet Europas reelle leder, og derfor har valget stor betydning for både Danmark og det øvrige Europa. Samtidig er Tyskland vores største handelspartner, så det betyder meget for danske virksomheder, hvem der regerer fra Bundesamt i Berlin, siger chefredaktør Ulla Pors Nielsen, TV 2 NEWS, og fortsætter:

- Man skal altid passe på med meningsmålinger … Én ting er, at Angela Merkel ser ud til at kunne fortsætte som kansler, men det er helt uklart, hvilket politisk flertal hun vil regere på. Det har vi først et billede af søndag aften og mandag.

En anden Forbundsdag
For første gang siden 1950'erne ser det ud til, at et indvandrerkritisk parti får plads i Forbundsdagen, fordi Alternative für Deutchland har udsigt til at klare spærregrænsen på fem procent og måske kan blive det tredjestørste parti i Forbundsdagen. Så der kan blive tale om et andet Tyskland end det, vi kender i dag.

NEWS har også Lotte Mejlhede med fra Bruxelles, Flensborg Avis med fra det danske mindretal i Slesvig-Holsten foruden live-reportere ved de tyske valgfester i Danmark, hvor danske virksomheder, interesseorganisationer og andre Tysklands-kendere følger valget, indtil der foreligger et resultat i løbet af søndag aften. Også på tv2.dk vil der i weekenden være tæt dækning af det tyske valg til Forbundsdagen.

Inden den store tyske valgweekend sender TV 2 NEWS torsdag klokken 18.20 og klokken 19.20 sit tredje magasinprogram ’Tysk valg: Verden ifølge Merkel’, hvor Gertrud Højlund er vært. De to foregående magasiner kan ses på TV 2 PLAY, og det kan også NEWS’ tyske valgweekend.