Når vejret er allervigtigst for danskerne

Om sommeren har danskerne endnu mere fokus på vejret, og derfor sender TV 2 daglige udgaver af ”Dit sommervejr”.

Sommer og 25 grader... Peter Tanev er en af de værter, som sender "Dit sommervejr" til danskerne. (Arkivfoto: TV 2)

Danskerne diskuterer vejret hver eneste dag, men på ét tidspunkt af året er vejret endnu mere afgørende for os: Når det er sommer, og vi skal holde ferie.

Det er baggrunden for, at TV 2 fra mandag 17. juni opruster med programmerne ”Dit sommervejr” hver dag klokken 18.20. Det absolutte fokus bliver på vejret i de kommende fem dage, men hvis det giver mening, kan TV 2|VEJRET også kigge på udsigten for de kommende syv dage – eller endnu længere frem.

- Mange somre har danskerne stået i valget mellem at tro på sol og sommer på terrassen og i sommerhuset eller satse på en afbudsrejse til syden. Vejret er endnu vigtigere for os, når vi holder fri, og det skal ”Dit sommervejr” afspejle hver dag, siger TV 2-redaktør Ninna Kokholm, TV 2|VEJRET.

Send et videopostkort om vejret hos dig
TV 2 inviterer også danskerne til via deres smartphones at indsende videopostkort om vejret på det sted – især i Danmark, men eventuelt også i  udlandet – de befinder sig. Og så bliver der dækning af sommerens vejrfænomener og status på de daglige målinger af badevandstemperaturen.

- Vi kommer også til at snakke om vandkvalitet, alger, vind, sejlads, sigtbarhed, dykning, solskinstimer, festivaler, vejrtips, vejrværktøjer og meget mere. Seerne skal føle sig godt orienteret om vejret, og så skal vi samtidig være godt selskab og give godt humør, siger Ninna Kokholm.

En stor del af TV 2|VEJRETs værter vil blive involveret i produktionen af ”Dit sommervejr”, herunder Peter Tanev, Per Christiansen, Andreas Nyholm, Lone Seir, Anders Brandt og Sara Maria Franch-Mærkedahl.