Når tv-serier samler danskerne

Sommeren er tilbage, og det er tid til en tur i havet. Fra venstre er det Alice Frigh (Anette Støvelbæk), Therese Madsen (Anne Louise Hassing) og Amanda (Amalie Dollerup) i mandagens sæsonpremiere på 'Badehotellet'. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

’Badehotellet’ havde mandag 1,5 mio. seere og fik dermed sin bedste sæsonpremiere siden december 2013.

Da fjerde sæson af TV 2-serien ’Badehotellet’ gik over skærmen mandag klokken 20.00, blev det endnu et bevis på, at stor tv-fiktion kan samle danskerne. 1,5 millioner så nemlig med på selve dagen, og næsten to tredjedele af dem, der havde tændt for fjernsynet på dette tidspunkt, så TV 2.

Samtidig var kvalitetsvurderingen hos seerne i top – 4,5 på en skala fra 1 til 5.

- Det er overvældende og fantastisk dejligt. Når man laver tv-serier i flere sæsoner, kan man absolut ikke tage for givet, at seerne holder ved i så flot omfang, som det er tilfældet for ’Badehotellet’, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Fiktionschefen ser opbakningen til ’Badehotellet’ som et billede på, hvordan stor tv-fiktion kan samle os om fælles oplevelser.

- Det er fjerde år, seerne er sammen med karaktererne i ’Badehotellet’. De lange tv-serier kan give danskerne en særlig relation til persongalleriet, så seerne oplever, at de kender karaktererne, holder med dem og føler med dem, når tingene udvikler sig anderledes end forventet. Samtidig kan tv-serierne hen over flere sæsoner skabe udvikling og nuancer smukt leveret af skuespillerne, siger Katrine Vogelsang.

Stor uenighed mellem seere og anmeldere
I lighed med tidligere sæsoner har anmelderne generelt et andet syn på ’Badehotellet’ end seerne, men der er også forskel på anmeldere. I Nordjyske Stiftstidende fik sæsonpremieren fire stjerner, mens Kristen Bjørnkjær i Information bl.a. skriver:

Badehotellet er i mine øjne en perle af en serie med en perlerække af skuespillere, ingen nævnt ingen glemt. Kun den lille baby Severin forekommer aldeles urealistisk. Babyer plejer at larme, men det kan jo være, der kommer en god skrigetur i de næste afsnit, for ingen tvivl om, at der vil være stof nok til en meget lang serie om Gamle Danmark, hvis Gud, dvs. TV 2, vil. Forfatterne Hanna Lundblad og Stig Thorsboe har allerede sendt mange (bade) bolde i luften, som vi lidt efter lidt vil få at se, hvor lander.”

'Badehotellet' – både den igangværende sæson og de tre foregående – kan ses på TV 2 PLAY.