Når sporten samler danskerne

Mikkel Hansen i kamp for Danmark under EM-slutrunden i Kroatien. (Foto: Georgi Licovski / Scanpix / TV 2)

Flere end 1,8 mio. danskere så med på TV 2 i de afgørende minutter, da Danmarks håndboldherrer besejrede Tyskland. TV 2 SPORT satte lørdag en vild seerrekord, og her var både håndbold, badminton, ishockey og basketball med til at sikre rekorden.

Af Michael Hansen, TV 2 Kommunikation


Når de danske håndboldherrer spiller EM- og VM-kampe, er det begivenheder, som i sjælden grad samler danskerne om fælles tv-oplevelser.

Søndag mellem klokken 18 og 20 var der i gennemsnit halvanden million seere, da Danmark besejrede Tyskland i en tæt mellemrundekamp under EM i Kroatien, og flere end 1,8 mio. så med i de afgørende minutter.

- Danmarks håndboldherrer er – med afstand – det mest populære landshold i Danmark, fastslår TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Landsholdets fem kampe under EM i Kroatien har alle haft over én million seere i snit – og med stigende tendens.

Onsdag klokken 18.15 på TV 2 spiller Danmark sin sidste mellemrundekamp mod Makedonien, og senere onsdag viser TV 2 en anden afgørende mellemrundekamp mellem håndboldstormagterne Frankrig og Kroatien. Danmark er allerede nu i den ene af de to semifinaler, der begge kan ses fredag aften på TV 2.

Både Viktor Axelsen (billedet) og damedoublen Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl var med til at sikre TV 2 SPORT-seerrekord, da de i weekenden deltog - og sejrede - i Malaysia Masters i badminton. (Foto: Scanpix / TV 2)

TV 2s sportskanal i topform

Og EM-håndbold er mere end Danmarks millionkampe på TV 2. Også TV 2 SPORT sender EM-kampe, og i kraft af EM-kampene samt badminton, ishockey og NBA-basketball satte TV 2s sportskanal lørdag en bemærkelsesværdig seerrekord.

 Lørdag 20. januar stod TV 2 SPORT for 10,4 procent af danskernes tv-sening og var dermed Danmarks tredje største kanal efter TV 2 og DR1. En fremgang på hele tre procentpoint i forhold til den tidligere dagsrekord. Uge 4 blev TV 2 SPORTs stærkeste uge nogensinde, og set over hele sidste uge var TV 2 SPORT landets tredje største kanal.

- Lørdagen er et godt billede på, hvad vi vil med TV 2 SPORT, og hvad vi har villet med kanalen siden starten – nemlig levere en alsidig sportsdækning med fokus på danske stjerner og events. I lørdags bød TV 2 SPORT på EM-håndbold, badminton med danske stjerner i Malaysia, dansk pokalfinale i ishockey og basketball fra verdens bedste liga – alle direkte transmissioner med god seertilslutning, siger Frederik Lauesen.

TV 2s sportschef, Frederik Lauesen. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Varieret sportsdækning og danske rettigheder

TV 2 SPORT blev etableret i januar 2015 og havde fra starten fokus på en varieret sportsdækning med fokus på danske rettigheder. Kanalen blev allerede i sit første år Danmarks mest sete dedikerede sportskanal.

- Vi er stolte og ydmyge over den opbakning, TV 2 SPORT har fået. Og måske kan den igangværende EM-slutrunde gøre endnu flere danskere opmærksom på den brede sportsdækning på TV 2 SPORT, siger Frederik Lauesen. 

TV 2 SPORT fik i 2017 sit bedste år nogensinde og var større end de tre følgende sportskanaler – TV3 SPORT, Eurosport 1 og Eurosport 2 – tilsammen.

I 2018 har TV 2 SPORT fået sin hidtil bedste start på et år med en seerandel på p.t. 4,2 procent.