Mest sete ungdomsserie i flere år

Leslie (Lue Støvelbæk), Alice Frigh (Anette Støvelbæk) og stuepigen Nana (Laura Kjær) i den nye sæson af 'Badehotellet'. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

’Badehotellet’ tiltrækker millionpublikum til tv-skærmen, og blandt disse er usædvanligt mange 20-30-årige.

Ingen over og ingen ved siden af ’Badehotellet’.

Det er situationen for TV 2s populære fiktionsserie, som i sin sjette sæson i begyndelsen af 2019 har formået at slå alle tidligere rekorder for serien. Og som i de seneste år har overgået alle andre fiktionsserier på både seertal og vurdering.

Omkring halvanden million danskere har fulgt ’Badehotellet’ på TV 2 i de seneste år, og det siger sig selv, at når serien har så mange seere, er der mange voksne og ældre ved skærmene.

Men blandt disse seere er også usædvanligt mange 20-30-årige. Det viser en opgørelse, TV 2 har lavet på baggrund af Seer-Undersøgelsen fra Kantar Gallup.

Faktisk skal man tilbage til første sæson af TV 2-serien ’Dicte’ i 2013, DR1-serien ’1864’ i 2014 og de første to sæsoner af DR1’s ’Arvingerne’ for at finde så stor tv-opbakning til en serie blandt de 20-30-årige.

Overgår alle andre serier i de seneste år
De 20-30-åriges seertilslutning til ’Badehotellet’ på tv er endnu større end til TV 2-serien ’Rita’, som har haft særdeles godt fat i det unge publikum.

Samtidig er de 20-30-åriges Gallup-seertal til ’Badehotellet’ op til flere gange større end til serier som ’Klovn’, ’Kriger’, ’Håbet’, ’Der kommer en dag’, ’Bedrag’, ’Herrens Veje’, ’Greyzone’, ’Liberty’ og ’Broen’.

Det hører med til historien, at nogle af disse serier – eksempelvis ’Klovn’-serien inklusive snigpremierer på TV 2 PLAY – i høj grad ses af unge på streamingtjenester. Og netop snigpremiere-sening på TV 2 PLAY registreres ikke af Kantar Gallup, men måles alene hos TV 2.

-----------

Læs også:

'Badehotellet' er den mest sete TV 2-serie i mere end 20 år

Antallet af TV 2-serier i kraftig vækst

'Badehotellet' tager en ny begyndelse.