Masser af kager på TV 2 Fri

31. juli 2013;
Af: TV 2 Kommunikation

I ugen 12.-18. august kan TV 2 Fri-seerne hente inspiration til skønne kager og andet godt bagværk.

Leila Lindholm i sit hyggelige køkken i udkanten af Stockholm. (Foto: Linus Hallsénius / TV 2)

Der er masser af kager og dejligt bagværk på TV 2 Fri i uge 33, hvor kanalen i flere forskellige programmer giver tips og inspiration til bagningen.

Også i det daglige, direkte program ”Frihuset” vil der være en række indslag om hjemmebag, brød og kager.

"Leila bager"
Et af de nye programmer, som TV 2 Fri præsenterer fra mandag 12. august, er programmerne ”Leila bager” med Leila Lindholm, som er en af svensk tv’s store madpersonligheder. Hun bager kager og brød i sit hyggelige køkken i udkanten af Stockholm, men hun giver også gode råd om tilbehøret til bagværk, borddækning o.l.

I seriens første program står den på lækre boller med fyld af både blåbær, kardemomme, æbler og mandler. Leila Lindholm viser desuden, hvor vigtigt det er, at dej hæver ordentligt, og hvordan man får den til det. Der bliver også tid til et besøg hos familiebageriet Warbro, hvor man maler spelt-mel, som Leila anvender til spelt-rundstykker, ligesom hun giver tips til, hvordan man bedst bager med spelt.

Leila Lindholm elsker at bage. (Foto: Linus Hallsénius / TV 2)

I andre af ugens programmer mindes Leila Lindholm sin mormors bagværk og bager bl.a. sin bedstemors roulade og den lækreste chokolade- og hasselnøddetærte. Hun møder en decideret jordbærfanatiker, der ved alt om jordbær, og af hende får Leila nogle gode tips til hvordan man bedst anvender de lækre bær i bagningen. Leila Lindholm bager også grovbrød og hjemmelavede ostekiks – og de serves bl.a. med blomme-chutney.

”Leila bager” henter også inspiration fra andre landes bagværk, bl.a. Frankrigs baguettes, pain au chocolat og et velsmagende brød fyldt med krydderier. Programmet besøger en kvinde, der dyrker trøfler, og som har en hund, der er specialtrænet i at finde de dyrebare svampe i jorden.

Leila Lindholm har også fokus på Italien - biscotti di prato, grissini med rosmarin og det italienske brød toranto – og på italiensk is. I programmet med engelsk tema bliver teen serveret med scones, kokostoppe med lime og særlige "kærlighedskager". Og intet engelsk te-bord uden marmelade, og derfor må Leila i gang med hjemmelavet syltetøj. Hun møder Tina, der har specialiseret sig i at lave marmelade på havtorn, en bær-sort, der har vokset i Sverige siden istiden, og som nu er ved at blive meget populær at bruge i madlavningen i Sverige

I ugens løb skal der også bages på amerikansk. Leila Lindholm tager fat i de store klassikere, chocolate chip cookies, æbletærte og en cheesecake med blåbær. Hun besøger også en chocolatier, Jan Hedh, hvis store passion er chokolade, og som viser, hvordan man laver det selv - helt fra bunden!

Rachel Allen er altid klar med en ny kageopskrift. (Foto: BBC / TV 2)

”Rachel Allens kagedagbog”
Hver dag i uge 33 sender TV 2 Fri også nye afsnit af de britiske programmer ”Rachel Allens kagedagbog”, som kan trække mundvandet frem hos de fleste.

Allerede i det første program får seerne serveret bl.a. muffins med jordnøddesmør, yoghurtkage med kardemomme og et hit til alle glutenallergikere - en chokoladekage med rom og mandler.

I de følgende programmer serveres der også særlige udgaver af f.eks. rabarbertærte, gulerodskage, banan-muffins med mandler og honning, chokolade-sandkage, kage lavet på pistacienødder og cupcakes.

Der er også specialiteter som hindbær-muffins til veganere, chokolade-brownies med rødbede og citronkafe med rosmarin og polenta.

For cheesecake-elskere bliver der bl.a. budt på chokolade-cheesecake med nødder og cheesecake-brownies.

Et af ugens programmer har fokus på fødselsdag, for en fødselsdag er ikke en rigtig fødselsdag, hvis der ikke kommer en seriøs kage på bordet!

Rachel Allen giver opskrifterne på nogle lidt alternative af slagsen - en bamse-kage og en prinsessekage, der bl.a. handler om meget flot glasur - og med hendes chokolade cup-cakes bør fødselsdagsfesten blive en sikker succes.

Præsten Cath Vickers (i midten i øverste række) har fået en ide: Hun vil genopbygge sit lille lokalsamfund, der præges af arbejdsløshed og mismod. Og måden er ganske exceptionel: Hun vil bruge brød som middel! (Foto: TV 2)

”Bagedamerne”
Søndag 18. august sender TV 2 Fri de tre afsnit af det britiske ”The Big Bread Experiment”, der på dansk har fået titlen ”Bagedamerne”.

I programserien har præsten Cath Vickers fået en idé: Hun vil genopbygge sit lille lokalsamfund, der præges af arbejdsløshed og mismod. Og måden er ganske exceptionel: Hun vil bruge brød som middel.

Meningen er bl.a., at kvinderne i byen - sammen med interesserede mandlige hjælpere - skal gå sammen og danne deres helt eget bageri. Kvinderne i projektet får masser af hjælp fra professionelle bagere, og de bliver løbende dygtigere. Undervejs udsættes hele bage-projektet dog foralvorlige rystelser og sættes under pres.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs flere nyheder

Billede {0} af {1}