Kurs mod nord – nyt sejlereventyr for Mikkel og familien

Mikkel og Marian tager sønner, svigerdøtre og barnebarn med ombord på ’Wallenberg’, når de sætter ’Kurs mod nord’ fra mandag 22. april på TV 2 og TV 2 PLAY. (Foto: Havana Production / TV 2)

Efter mange års eventyr og sejlads i eksotiske farvande peger kompasnålen nu mod nord for tv-vært Mikkel Beha Erichsen og hans familie. 'Kurs mod nord' premiere mandag 22. april klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY. Efterfølgende er der ’Kurs mod nord – ekstra’ på TV 2 FRI og TV 2 PLAY.

Mikkel, Marian og deres sønner har i mange år drømt om at sejle nordpå og udforske naturen og dyrelivet. De forelsker sig i et gammelt svensk redningsfartøj, der skal bringe dem trygt igennem is og høje bølger, men arbejdet med det nyindkøbte skib, Wallenberg, viser sig langt mere omfattende og udfordrende end frygtet.

I mere end et halvt år knokler de på Wallenberg, der ligger på bedding i Nordjylland, langt fra København, hvor Mikkel og Marians første barnebarn kommer til verden.

Fra drøm til virkelighed
Det er en gammel drøm om de nordlige kyster, som familien nu gør til virkelighed i den nye programserie ’Kurs mod nord’, der kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY fra mandag 22. april. Sammen tager de på en rejse fra København op langs Norges kyst til Europas nordlige endestation, øgruppen Svalbard, hvor der bor flere isbjørne end mennesker.

Fra dækket af deres nye ekspeditionsskib Wallenberg vil de igennem flere årstider åbne danskernes øjne for den nordiske naturs skønhed og de eventyrlige rejsemuligheder, der findes på egne breddegrader.

Mikkel Beha Erichsen inspicerer det nyindkøbte skib ’Wallenberg’, der kræver mere end bare én kærlig hånd. (Foto: Lasse Rahbek / TV 2)

Synlige klimaændringer
De sejler op langs Norges storslåede landskaber og oplever et fascinerende dyreliv på tætteste hold, når de blandt andet dykker med spækhuggere og spiser friskfangede kæmpekrabber. Og de prøver kræfter med efterårets lavtryk - både voldsomme bølger til havs og Finnmarkens barske natur og kulde.

Tidligere - på familiens rejser sydpå - har de oplevet klodens udfordringer med plastik i havene og vildere vejr på grund af klimaforandringer og temperaturstigninger. Også på de nordlige breddegrader kan de med egne øjne se de synlige ændringer, der sker i naturen, og det giver anledning til at stille spørgsmålet: Hvad er det for en natur og klode, vi er i færd med at efterlade til de kommende generationer?

En gammel drøm om de nordlige kyster bliver nu til virkelighed for Mikkel Beha Erichsen og familien i den nye programserie ’Kurs mod nord’. (Foto: Havana Production / TV 2)

Barnebarn ombord
Netop næste generation er særligt repræsenteret på Wallenberg; Emil og Louises nyfødte søn, Hugo, er nemlig med på eventyr i en tidlig alder. Akkurat som alle i familien har været det, siden Troels Kløvedal tog Mikkel med ombord som barn, og Marians forældre lærte hende at sejle, da hun var en lille pige.

De nu nybagte bedsteforældre er skippere på rejsen i godt selskab med sønnerne Alfred, Emil og Theis og svigerdøtrene Ida og Louise med lille Hugo.

Skibet ’Wallenberg’ tager familien mod nord. (Foto: Havana Production / TV 2)

Meget mere ’Kurs’
Kan du ikke få nok af familien, når du har set ’Kurs mod nord’, så er der godt nyt. TV 2 FRI sender nemlig ’Kurs mod nord – ekstra’, hvor Cecilie Frøkjær er vært. Hun går endnu tættere på familien, som er klar til at fortælle og dele ud af deres fantastiske oplevelser, krævende udfordringer og mødet med en vild og enestående natur.

Kursen er sat – mod nord! Se med fra mandag 22. april klokken 20.00 på TV 2, TV 2 PLAY og TV 2 FRI.