Knap 26,5 mio. til 'Charlies Hjertegalla'

Michael Meyerheim og Cecilie Frøkjær var værter for 'Charlies Hjertegalla. (Fotos: Per Arnesen/TV 2)

TV 2 CHARLIE og Hjerteforeningen stod lørdag 28. marts sammen om stort indsamlingsshow med rekordstort indsamlingsbeløb.

Danskerne udviste stor gavmildhed og vilje til at hjælpe ved TV 2 CHARLIEs store indsamlingsshow lørdag aften. I alt blev der indsamlet 26.402.420 kr. fra seere, organisationer og virksomheder til Hjerteforeningens vigtige arbejde med forebyggelse og forskning i hjerte-kar-sygdomme. Det er fjerde gang, at TV 2 CHARLIE og Hjerteforeningen står sammen om indsamlingen, der blev sendt direkte fra Industriens Hus i København.

Kanalchef for TV 2 CHARLIE, Sune Roland Jensen, glæder sig over det flotte indsamlingsresultat:

- Det er rørende at opleve den fantastiske støtte og opbakning, ’Charlies Hjertegalla’ har fået igen i år. Det imponerende indsamlingsresultat viser, at et show som Hjertegallaen er indbegrebet af CHARLIEs ånd og passer rigtigt godt til kanalen: På CHARLIE er vi gode ved hinanden og hjælper andre. Og vi hygger os samtidig med, at vi samler ind til et godt formål, siger Sune Roland Jensen.

Ved sidste 'Hjertegalla' i 2013 lød indsamlingsbeløbet på imponerende på knap 24 millioner, og det beløb bliver nu overgået i år med cirka 2,5 millioner kr.

- Jeg ved, at den opbakning, danskerne har vist os her til aften, varmer hjertepatienterne og deres pårørende. Pengene betyder, at vi fortsat kan støtte den livsvigtige forskning og forebyggelse, oplyse om hjertekarsygdomme samt yde støtte og rådgivning til hjertepatienter og deres pårørende. Vi er meget taknemmelige for den fantastiske opbakning, siger Hjerteforeningens adm. direktør, Kim Høgh.

Johnny Logan og Anna David var blandt de optrædende kunstnere til årets hjertegalla.

Kendte bakker op om en god sag
Cecilie Frøkjær og Michael Meyerheim dannede traditionen tro værtspar og bød seere og publikum velkommen til en festlig aften i velgørenhedens tegn. Store danske og udenlandske navne som Anne Linnet, Alberte Winding, Sko/Torp, Anna David og Johnny Logan sørgede for at levere musikken, mens komikere som Anders Fjeldsted, Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard lettede hjertet med et godt grin. I call-centeret sad et prominent hold af kendte som blandt andre Jes Dorph-Petersen, Jeanette Ottesen og Kirsten Olesen og tog imod seernes mange bidrag.

Årets Hjerteredder
Titlen som 'Årets Hjerteredder' tilfaldt den 30-årige Morten Hou Christensen fra København. Prisen på 10.000 kr. blev overrakt på scenen af skuespiller og tv-vært Peter Mygind, der tidligere på året selv modtog førstehjælp i forbindelse med en blodprop.

Peter Mygind, som selv har været ramt af en blodprop, overrakte prisen til årets hjerteredder, Morten Hou Christensen.

Fakta

En ud af fire danskere dør af en hjerte-kar-sygdomme, 430.000 lever med en hjerte-kar-sygdom og cirka én million danskere lider af forhøjet blodtryk, som kan føre til bl.a. blodpropper. Indsamlingsbeløbet går til forskning i hjerte-kar-sygdomme, forebyggelse af hjertesygdomme og patientstøtte.