Knæk Cancer: Go’-redaktionerne sætter fokus på det, der gør en forskel

'Go' morgen Danmark'-værterne Mikkel Kryger og Puk Elgård tager sammen med kræftpatienter på besøg og siger tak til personer, der har gjort noget særligt for de enkelte patienter i forbindelse med sygdommen. (Foto: TV 2)

’Go’ morgen Danmark’ stiller skarpt på de syv tegn på kræft og tager desuden på tur rundt i landet. I ’Go’ aften Danmark’ kan du se interviews med danskere, der har haft kræft tæt inde på livet.

I uge 43 er det atter Knæk Cancer-uge, hvor TV 2 sætter fokus på oplysning og indsamling til kræftforskning, patientstøtte og forebyggelse, og igen i år er ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Danmark’ med til at bakke op om Knæk Cancer. 

Allerede fra søndag i uge 42 har ’Go’ morgen Danmark’ indslag om Knæk Cancer. Gennem hele ugen kommer redaktionen blandt andet til at beskæftige sig med de tegn, der kan være symptomer på kræft, og som danskerne derfor skal kende og være opmærksomme på.

Jo tidligere kræft bliver opdaget, desto større er muligheden for, at man bliver helbredt og kan få en skånsom behandling. ’Go’ morgen Danmark’ sætter i Knæk Cancer-ugen dagligt fokus på ét tegn på kræft, og en læge i studiet guider seerne igennem, hvordan man tjekker sig selv, og hvornår man skal opsøge læge.

Sammen kan vi gøre en forskel
Knæk Cancer er blevet en folkesag, hvor danskerne står sammen og gør lidt ekstra for hinanden. Nogle samler flasker, andre vasker bilruder, sælger kager eller laver armstrækninger for at samle ind til den gode sag, der på den ene eller anden måde rammer os alle. Og selv handlinger, der synes små, kan for kræftpatienter gøre en kæmpe forskel.

Alle har mulighed for at være med til at gøre en forskel i forbindelse med Knæk Cancer. Man kan starte sin egen indsamling – læs mere her og se videoen ’Bandekassen’ ved at klikke på billedet herunder.

’Go’ morgen Danmark’-værter rundt i landet
I uge 43 tager ’Go’ morgen Danmark’-værterne Puk Elgård og Mikkel Kryger med kræftpatienter ud for at give en tak til nogen, der har gjort noget særligt for dem i forbindelse med deres sygdom. 

- Som pårørende eller bekendt til en syg tror jeg, de fleste af os gerne vil hjælpe, men vi ved ikke rigtigt hvordan, og nogle gange er vi bange for at mase os på. Men som syg kan det både være svært og uoverskueligt at bede om hjælp, og derfor er det simpelthen så fantastisk, når nogen bare gør noget. Jeg ser frem til at være med til at takke nogle af disse mennesker i uge 43, og jeg håber, at andre samtidig kan mærke, hvor utroligt meget denne hjælp i en svær situation betyder, siger Puk Elgård.

Udover at få sagt tak til konkrete personer, der har gjort en forskel, besøger Puk Elgård og Mikkel Kryger også steder og aktiviteter rundt omkring i Danmark, der dagligt gør en forskel for danske kræftpatienter. Blandt andet besøger Puk Danmarks første partikelcenter i Skejby, hvor man kan behandle kræftknuder på en langt mere præcis og skånsom måde end tidligere.

Mikkel Kryger er blandt andet i Køge, hvor Knæk Cancer-støttede forsøg nu har medført en ny behandling af mave-tarmkræft.

’Go’ aften Danmark’ har i uge 43 besøg af gæster i studiet, der på den ene eller anden måde har haft kræft tæt inde på livet. Blandt andet kommer Anne Linnet og Ritt Bjerregaard i studiet og taler om at være veninder gennem en svær cancer-tid.