Junior-ishockeyspillere gik hele vejen

For ottende gang i alt - og for tredje gang i en juniorudgave - var der i lørdags milliongevinst i "Hvem vil være millionær?".

Joachim, Lukkas og Daniel fra Kjøbenhavns Skøjteløberforening vandt lørdag aften den store præmie hos Hans Pilgaard i "Hvem vil være millionær? Junior".

Joachim, Lukkas og Daniel fra Kjøbenhavns Skøjteløberforening (KSF) gik i lørdags hele vejen i "Hvem vil være millionær? junior" og sikrede deres klub en gevinst på én million kroner til at sikre nye og hårdt tiltrængte træningsfaciliteter.

Det var ottende gang, at TV 2 udskrev en million-check til deltagere i "Hvem vil være millio-nær?" - og tredje gang i de særlige "junior-udgaver", hvor tre unge vinder penge til deres forening eller klub.

Milliongevinsten blev hentet hjem efter flere satsninger undervejs. På det sidste spørgsmål til én million kroner ringede Joachim, Lukkas og Daniel hjælp fra en livline, Thomas, for at skaffe oplysning om, hvilken af Astrid Lindgren-bøgerne "Ronja Røverdatter", "Emil fra Lønneberg", "Pippi Langstrømpe" eller "Alle vi børn i Bulderby", der blev udgivet sidst.

I sidste sekund fik livlinen givet et forsigtigt bud, "Ronja...", og det var nok til, at de tre drenge turde satse på dette svar. 

- Børn har en helt anden opfattelse af, hvad mange penge er. Derfor stopper de ikke, når de er nået til 250.000 kr. De tonser bare derudaf. De er ikke bange for at gå videre og satse det hele, for hvis de ender på 50.000 kr., så er det også rigtig mange penge, siger TV 2s underholdningschef, Gitte Madsen, til B.T.

Daniel, 14, Lukkas, 14 og Joachim, 15, er ikke i tvivl om, at is i maven og held var årsagen til, at de vandt den store gevinst.

- Vi satsede det hele. Vi var enige om, at man ikke sidder og venter en hel dag i et studie for at vinde 50.000 kroner. Vi var langt fra enige om svarene. Og det sidste spørgsmål var rent gæt, men vi var enige om, at vi lige så godt kunne gå hele vejen, siger Daniel Meldrum Larsen til avisen.