Jul på d'Angleterre

03. december 2013;
Af: TV 2 Kommunikation

Tag med på hotel d'Angleterre og få et kig ind bag det historiske hotels juleudsmykning, når TV 2 viser programmet "Jul på d'Angleterre" torsdag 12. december kl. 20.35.

Hotel d’Angleterres udsmykning er uden sidestykke i Danmark. (Fotos: Jakob Mydtskov / TV 2)

Hotel d’Angleterres storslåede juleudsmykning på hotellets facade er et vartegn i København, og i år har facaden en helt særlig betydning. Efter tre år med udenlandske ejere og to år med renovering skal d’Angleterre nemlig igen vise hovedstadens borgere, at hotellets udsmykning er uden sidestykke i Danmark.

Store visioner
Hotellets bestyrelsesformand, fru Remmen, har store visioner og en finger med i spillet i alt fra det kreative arbejde med udsmykningen, tilsmagning af årets julemenu og ikke mindst planlægningen af årets julefest, hvor lysene bliver tændt på facaden. Men det er ingen let opgave, og der er et kæmpe arbejde at gøre, før julen for alvor kan skydes i gang på Kongens Nytorv. 

Hotellets bestyrelsesformand, fru Remmen, har en finger med i spillet i alt fra det kreative arbejde til tilsmagning af årets julemenu og planlægningen af årets julefest.

Begyndte i sommer
Arbejdet med julefacaden startede i korte ærmer i sommer, og nu tusindvis af mandskabstimer og seks kilometer lyskæde senere skal d’Angleterres juleudsmykning stå sin prøve efter fem års fravær.

Nerverne er tyndslidte, og følelserne sidder uden på tøjet, når julelyset - til tonerne af Livgardens julefløjt - skal tændes af fru Remmens børnebørn.
 
Emborgs første jul
I køkkenet regerer den højt anerkendte Michelin-kok Ronny Emborg. Det er hans første jul på hotellet, og han og hans 32 kokke arbejder på højtryk med at udskifte restaurantens menu med en helt ny julemenu.

Ud over det er der mange nye traditioner for stjernekokken på hotellet. Blandt andet d’Angleterres særlige hvide gløgg og den traditionsbundne sirups-lagkage, som fru Remmen har taget med sig fra sit barndomshjem. 

Alle hotellets 200 ansatte har travlt hen over julen med at forkæle de kræsne stamgæster.

Kræsne stamgæster
Alle hotellets 200 ansatte har travlt hen over julen med at forkæle de kræsne stamgæster, der kommer tilbage år efter år for at holde jul på hotellet. Juletræet bliver pyntet, og der bliver købt gaver til børnene, for ingen juleønsker er for store eller små på hotellet, hvor prisen for den dyreste suite er 42.500 kroner pr. nat.

Her betjenes kongelige og verdensstjerner diskret, mens fru Remmen og hendes ansatte arbejder døgnet rundt på igen at gøre julen på d’Angleterre til den smukkeste i landet.

 

 

 

Læs flere nyheder

Billede {0} af {1}