Høj ambition: Ny dansk fiktion hver uge på TV 2s platforme

TV 2 har gang i produktion af flere fiktionsserier til visning i andet halvår af 2017, bl.a. sæson 2 af 'Norskov' (billedet): Byens entreprenør, Casper 'Bonden' Bondesen (Jacob Hauberg Lohmann – tv.), er blevet afsløret som narkobagmand. Her har han besøg i fængslet af Tom Noack (Thomas Levin). (Fotos: Mike Kollöffel / TV 2)

TV 2 samler alle fiktionskræfter – på tværs af kanaler og platforme – under ledelse af fiktionschef Katrine Vogelsang.

Overalt i verden er udvikling og produktion af fiktionsserier et stærkt fokusområde, fordi serier fungerer på tværs af platforme. Også hos TV 2 har fiktion fået en stærkere strategisk betydning – og nu styrker TV 2 yderligere sin indsats på området. Det sker, ved at koncernen samler alle fiktionskræfter på tværs af kanaler og platforme ét sted: I TV 2 Fiktion under ledelse af fiktionschef Katrine Vogelsang.

- Vi samler fiktionsindsatsen dér, hvor vi i forvejen har den stærke faglighed på området – i TV 2 Fiktion. Vi tilfører flere ressourcer til TV 2s øgede fiktionsindsats, og vi vil sikre en fast økonomisk ramme til udvikling og produktion af fiktionsserier. På den måde kan vi være med til at fastholde TV 2s nuværende positive udvikling på fiktionsområdet – også på den lange bane, siger TV 2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen.

En ambitiøs målsætning
Og den nye organisering af TV 2s fiktionsindsats følges op af en ambitiøs målsætning.

- Vi har øget udbuddet af fiktion markant i de senere år, og vi vil videre. Målet er, at vi på tværs af fire platforme – TV 2, TV 2 ZULU, TV 2 CHARLIE og TV 2 PLAY – kan tilbyde ny fiktion hver uge i samtlige årets 52 uger. Det betyder, at TV 2 PLAY, som tilbyder alle TV 2-serier, hver uge kan byde på ny dansk fiktion, siger Katrine Vogelsang.

TV 2 samler sin fiktionsindsats - uanset platform - i TV 2 Fiktion under ledelse af fiktionschef Katrine Vogelsang. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Fiktions-styregruppe
Ifølge fiktionschefen opfattes TV 2 som en attraktiv national og international samarbejdspartner inden for udvikling og produktion af fiktion. Denne relation er afgørende for TV 2 i en situation, hvor tilvejebringelsen af finansiering – bl.a. via partnerskaber og støtte fra filmfonde og Public Service Puljen – er et vigtigt, tidskrævende og omfattende arbejde for at realisere mange fiktionsprojekter.

I spidsen for den ændrede organisering af TV 2 Fiktion etableres en fire personer stor fiktions-styregruppe, som skal sikre udvikling, prioritering, finansiering mv. af den samlede fiktionsindsats. De fire medlemmer af styregruppen er – foruden Anne Engdal Stig Christensen og Katrine Vogelsang – TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard, og kanalchefen for TV 2 Networks og TV 2 PLAY, Sune Roland.

I den nye organisering af TV 2s fiktionsindsats er ZULU-redaktør Maj-Britt Landin, der bl.a. har været redaktør på ZULU-serier som ’SJIT Happens’, ’Tomgang’ og ’Lillemand’, overgået fra TV 2 Networks til TV 2 Fiktion. Her skal hun bl.a. arbejde videre med TV 2 ZULUs fiktionsstrategi.

Kan tiltrække det rigtige talent
Katrine Vogelsang er meget glad for den nye organisering af TV 2s fiktionsindsats, som bl.a. vil sikre en bedre udnyttelse af ressourcerne på fiktionsområdet og på den måde sikre, at TV 2 får det maksimale ud af sine fiktionsserier på alle platforme

- Vi er i gang med det største fiktionsår i TV 2-familien nogensinde, og seerne og brugerne elsker dansk fiktion. Med sammenlægningen kan vi bedre udnytte, at TV 2 nu er den største fiktionsaktør på det danske marked. Denne position giver helt nye muligheder for at tilbyde talenterne en større diversitet i indhold, budgetter, finansiering og platforme – og dermed også bedre muligheder for at tiltrække og fastholde det rigtige talent, siger Katrine Vogelsang.