- ’Go’ morgen Danmark’ har i mange år været med til at definere den TV 2’ske tone

Der er masser af kultur i 'Go' morgen Danmark' - f.eks. musik som her Magtens Korridorer på svenen i studiet på Københavns Hovedbanegård. (Foto: Carsten Andersen / TV 2)

Flere kanaler har forsøgt sig med aktualitets- og oplysningsprogrammer om morgenen, men kun ’Go’ morgen Danmark’ står tilbage. Fredag 2. december har programmet været på skærmen i 20 år.

Når ’Go’ morgen Danmark’ på fredag åbner studiet i Tivoli, har værter og medarbejdere en ekstra grund til smil på læberne. Denne dag har ’Go’ morgen Danmark’ rund fødselsdag – 20 år på skærmen – som danskernes foretrukne morgen-tv-tilbud, og det fejres med både nuværende og tidligere værter og flere af programmets eksperter.

- ’Go’ morgen Danmark’ er relevant, nærværende, ligefrem, engagerende og charmerende – og virkelig godt selskab. Programmet har i mange år været med til at definere den TV 2’ske tone, og ’Go’ morgen Danmark’ er en utroligt vigtig del af programfladen på TV 2, siger kanalchef Lotte Lindegaard.

Har taget temperaturen hos danskerne i høj- og lavkonjunkturer
Der er sket meget i ’Go’ morgen Danmark’, siden Cecilie Frøkjær og Michael Meyerheim i 1996 åbnede programmet iført datidens karakteristiske skulderpuder og bl.a. bragte højdepunkter fra dagens aviser. Programmet har taget temperaturen på danskerne og det danske samfund gennem 20 års skiftende konjunkturer, men programmet har altid haft til formål at give danskerne en god start på dagen.

- Sammen med nyhedsudsendelser og vejrudsigter sørger ’Go’ morgen Danmark’ for at gøre danskerne klar til den nye dag. TV 2s morgen-tv giver dig det aktuelle overblik, og danskerne er slet ikke færdige med morgen-tv. ’Go’ morgen Danmark’ har i år formået at øge sin seerandel og sin seermæssige styrke i konkurrencen om morgenen, siger Lotte Lindegaard.

TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Flere har forsøgt sig morgen-tv
Gennem årene har flere kanaler forsøgt at lave aktualitets- og oplysningsprogrammer til danskerne om morgenen. Faktisk var TV3 på skærmen med morgen-tv en måned inden ’Go’ morgen Danmark’, men da først TV 2s morgen-tv åbnede i december 1996, faldt seertilslutningen til TV3, som derfor lukkede sit morgen-tv-tilbud til voksne efter knap et år.

- Mange har gjort forsøg med morgen-tv, men der står én tilbage – ’Go’ morgen Danmark’ – og det skyldes den særlige tone, det supergode selskab og den aktuelle puls i morgenfladen. TV 2s morgen-tv er vedkommende og meningsfuldt og formår at give dig en anden tolkning af de aktuelle nyheder, uanset om det handler om politik, internationale konflikter eller kongelige begivenheder. Samtidig er ’Go’ morgen Danmark’ landets største magasinprogram for kulturnyheder, siger Lotte Lindegaard.

Et programformat, som løbende kan justeres
’Go’ morgen Danmark’ har udviklet flere digitale tilbud og har løbende udvidet sendetiden og taget både weekender og sommerperioder i brug. Også de mange ekstra sendetimer er der taget godt imod.

- ’Go’ morgen Danmark’ vil være på skærmen mange, mange år endnu. Og det herlige ved ’Go’ morgen’-formatet er, at det løbende og uproblematisk kan justeres, så det altid følger med tiden og opleves relevant for danskerne, siger Lotte Lindegaard.

’Go morgen Danmark’ er i de seneste mange år blevet produceret til TV 2 af Nordisk Film TV.

------------

Læs også:

Som 'Go' morgen Danmark' så ud for cirka 20 år siden - med skulderpuder og med Cecilie Frøkjær som veloplagt vært i den orange sofa. (Arkivfoto: TV 2)