Gavmilde seere donerer 31 millioner til Hjerteforeningen ved 'Hjertegalla 2019'

’Hjertegalla 2019’-værterne Camilla Miehe-Renard og Jesper Steinmetz (th.) fremviser årets indsamlingsresultat sammen med Uffe Holm, der ledede opgaven at udlodde fire biler i løbet af aftenen. (Fotos: Per Arnesen / TV 2)

Det var i sandhed hjerternes fest, da danskerne lørdag aften samlede et imponerende beløb ind til Hjerteforeningen i forbindelse med indsamlingsshowet 'Hjertegalla 2019' på TV 2 CHARLIE. Prisen som 'Årets hjerteredder' gik til Lene Larsen, der genoplivede sin mand.

Livet blev fejret i Vilhelm Lauritzen Terminalen i København lørdag 9. marts, da TV 2 CHARLIE og Hjerteforeningen for ottende gang stod sammen om indsamlingsshowet 'Hjertegalla 2019' med værterne Camilla Miehe-Renard og Jesper Steinmetz i spidsen.

Endnu en gang viste danskerne sig fra deres godhjertede side og donerede 31.324.252 kroner, der blandt andet skal gå til et helt særligt formål, nemlig flere hjertestartere.

- Vi er meget taknemmelige for den store støtte, som danskerne og TV 2 CHARLIE har vist Hjerteforeningen i forbindelse med 'Hjertegalla 2019'. Vi lover at bruge de mange penge med respekt og omtanke til hjertesagen. Blandt andet deler vi gratis hjertestartere ud 28. april, når vi som de første nogensinde i Danmark ændrer vores landsindsamling til en landsuddeling, siger Hjerteforeningens direktør, Anne Kaltoft.

Nabiha på scenen i ‘Hjertegalla 2019’, hvor hun sang ‘Make it Beautiful’/’Not coming up for air’.

TV 2 CHARLIEs kanalchef, Lotte Lindegaard, stemmer i og takker danskerne for den store støtte på den vigtige aften:

- Først og fremmest en stor tak til alle dem, der har støttet Hjerteforeningen her til aften. Vi er utroligt stolte af at bakke op om foreningens vigtige arbejde med at få mange flere hjertestartere ud til danskerne og dermed redde endnu flere liv. ’Hjertegalla’ er en tilbagevende tradition, som vi altid glæder os til på TV 2 CHARLIE - og i år endda med de nye, skønne værter Camilla Miehe-Renard og Jesper Steinmetz, siger Lotte Lindegaard.

Årets indsamlingsbeløb kan ikke sammenlignes direkte med rekordindsamlingen i 2018, hvor 'Hjertegalla' lå samtidig med Hjerteforeningens landsindsamling, og hvor de to indsamlingsbeløb blev lagt sammen.

Hæder til 'Årets hjerteredder'
I løbet af aftenen blev 'Årets hjerteredder' ligeledes kåret. Prisen gik til 40-årige Lene Larsen, der måtte genoplive sin mand, Anders, med en brækket hånd, da han pludselig faldt om med hjertestop i soveværelset.

Det var en rørt Lene Larsen, der blev hyldet på scenen og foruden hæderen modtog en check på 10.000 kroner samt en hjertestarter. Checken og hjertestarteren blev overrakt af Hjerteforeningens direktør.

Fra call-centeret under ’Hjertegalla 2019’, hvor Kaya Brüel (tv.) og Trine Gadeberg interviewes af Jesper Steinmetz.

Stor opbakning om hjertesagen
Seerne og publikum blev i løbet af aftenen forkælet med både musik, rørende historier og overraskelser. Flere kendte danskere stillede op i den gode sags tjeneste både på scenen og i call-centeret. Sangerne Nabiha, Anders Blichfeldt og Waqas og Lenny fra Outlandish leverede skønne toner, mens entertainer Martin Brygmann genoplivede 90'er-hittet 'Brug dit hjerte som telefon'.

En af de helt store overraskelser var et imponerende fællesnummer, hvor Birthe Kjær, Ivan Pedersen, Kaya Brüel og Trine Gadeberg gik sammen og sang nummeret 'I Just Called To Say I Love You' direkte fra call-centeret. 

Komiker Uffe Holm stod traditionen tro klar til at udlodde biler til fire heldige seere, der i løbet af aftenen havde doneret penge til den gode sag.

'Hjertegalla 2019' kan ses eller genses på TV 2 PLAY.

Årets hjerteredder, Lene Larsen (tv.), Hedehusene, blev hyldet under ’Hjertegalla 2019’ på TV 2 CHARLIE lørdag aften.