”Først som tiårig gik det op for mig, at mænd faktisk har hår på benene”

TV 2 NEWS’ Stéphanie Surrugue er fuldstændig på hjemmebane, når det handler om cykling og om Tour de France.

Stéphanie Surrugue er på hjemmebane i forbindelse med Tour de France. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Stéphanie Surrugue skal fra lørdag 29. juni for første gang dække Tour de France for TV 2 - og hun er helt klar og ikke spor nervøs: Hun er nemlig vokset op i en stor cykelfamilie, hvor cykling ofte gik forud for familiebegivenheder og hun har altid fulgt med i cykling og særligt Touren.

Surrugue, der til daglig er vært for ”Kulturen på NEWS”, skal følge løbet, ryttere og eksperter via TV 2s nye mobile studie, der sender direkte fra målområdet på hver etape med gæster i studiet. TV 2s Tour de France-hold i Frankrig består herudover af bl.a. kommentatorerne Dennis Ritter, Jørgen Leth og Rolf Sørensen – og så Claus Elming, der også er ny på holdet.

Stéphanie Surrugue er på hjemmebane af flere årsager: Hun har dækket Touren i flere år for Politiken, hun kender det franske fra sin familiebaggrund, og – ikke mindst – hun er vokset op i en cykelfamilie, hvor vigtige cykelløb gik forud for familiebegivenhederne.

- Alle mænd i min familie er cykelryttere, min far kørte på det franske landshold, min svoger kørte på det danske – og først som tiårig gik det op for mig, at mænd faktisk har hår på benene, fortæller Stephanie Surrugue med et smil, og fortsætter:

- Jeg har fulgt Touren så langt tilbage, jeg kan huske, og jeg blev født under et seksdagesløb, hvor min far næsten ikke havde tid til at køre min mor på hospitalet på grund af det vigtige løb. Og da jeg som teenager havde været ude at rejse et år, kunne jeg ikke blive hentet i lufthavnen, fordi min familie sad og så en vigtig bjergetape i Touren derhjemme.

Se trailer for Tour de France her.

En fascinerende sportsgren
På den måde er Stèphanie Surrugue selv blevet en cykelnørd, og hun glæder sig til at formidle sin store passion for sporten til danskerne hjemme i stuerne, i sommerhuset og i sommerlandet.

- Cykling er en virkelig fascinerende sport. Den er så meget mere end en sportsgren – den er dramatisk og fyldt med historier, skuespil, krig, strategi og sæbeopera, og der bliver min baggrund som både sportsnørd og kulturjournalist relevant, siger Stéphanie Surrugue.

Følg Tour de France på TV 2 og "Stéphanie på Tour" på Facebook, hvor gruppen nu har et godt stykke over 30.000 fans, via dette link.

---------------

Flere nyskabelser i årets Tour
Ud over de nye medlemmer af Tour-holdet byder TV 2 på en række nyskabelser i forbindelse med årets Tour. Som noget nyt følger Rolf Sørensen med cykelrytterne rundt på motorcykel og rapporterer direkte fra landevejen.

Hver dag inden løbet går i gang, er der historiske og legendariske etaper på TV 2. Der er skruet op for informationen med flere infobokse på skærmen, der er lanceret et nyt tour.tv2.dk og en ny Tour-applikation til mobilen.

Derudover får Tour-holdet besøg af Team Zulu, og så tager TV 2 på sommertour i Danmark – i syv danske byer, hvor Touren kan følges på storskærm. Læs mere her.

Når Tour de France 2013 gennemføres i dagene 29. juni – 21. juli, har arrangørerne skabt en rute med den hårdeste og mest vanskelige tredje uge i de seneste mange år. Og det betyder, at der kan blive vendt helt rundt på Tour-stillingen i løbets sidste fire-fem dage. Læs mere her.

En særlig Tour-kanal på TV 2 Play
Tour de France 2013 kan følges både på TV 2 og på TV 2 Play fra 29. juni. TV 2 Play lancerer i forbindelse med Touren en helt særlig Tour de France-kanal uden afbrydelser – læs mere her.

Besøg Tour de France-studiet på TV 2
Det er også muligt at besøge TV 2s Tour de France-studie på Kvægtorvet – læs mere her.