Flot opbakning til ’TV 2 på Tour – i Danmark’

TV 2s daglige cykelevent under Tour de France gav cykelløb til børn og voksne, trafikråd, viden og inspiration om cykling, fokus på lokal kultur og geografi og 23 programmer fra sommerlandet.

Cykeldisciplinen trial var et af de cykelemner, som blev behandlet i 'TV 2 på Tour - i Danmark'. Her er det billeder fra Sæby, hvor danske unge trial-ryttere træner forud for deres deltagelse i ungdoms-VM i trial i Polen.

Modtagelsen af TV 2s 23 dage lange turné rundt i Danmark for at sætte fokus på cykling, lokalhistorie og Tour de France blev særdeles godt modtaget af de mange, mange tusinde danskere, som deltog i cykelløb eller kiggede forbi.

De mange besøg i det danske sommerland blev også til 23 engagerede tv-programmer, som bl.a. blev kommenteret således af en seer:

”TV 2 på Tour - i Danmark: Helt suverænt, når det gælder indhold, som både var oplysende, lærerigt og morsomt. Bør kåres til sommerens bedste familieprogram på TV 2.”

I et af programmerne lød det spontant fra en medvirkende: ”Det her er lige til at blive i godt humør af”. Og sådan har værten på ’TV 2 på Tour – i Danmark’, Michael Stærke, også haft det:

- Det hér har været fantastisk at være med til. Folk er utroligt glade for, at TV 2 kommer til deres hjemby eller feriested, og jeg har stort set kun oplevet rosende tilbagemeldinger. Vi møder rigtigt mange mennesker, og for hver gang, jeg taler med 20, er der 19 udgaver af ros og 1, der udtaler sig neutralt, siger Michael Stærke, som selv er cykelentusiast og derfor har nydt at dyrke emner, som har med alle grene af cykling at gøre.

- I vores mange indslag har vi haft fokus på emner, der har med cykling at gøre, og emner, der har med lokalområdet at gøre. Og allerbedst har det været, når vi har kunnet lave indslag, som både involverede cykling og lokale ildsjæle. Jeg håber, at de mange indslag har givet både viden og inspiration til seerne, siger Michael Stærke.

I forbindelse med 'TV 2 på Tour - i Danmark' var der også mulighed for at følge Tour de France og TV 2s studieudsendelser på storskærm, og det benyttede mange sig af - her i Hvide Sande.

Samarbejde på tværs
’TV 2 på Tour – i Danmark’ er skabt i samarbejde mellem TV 2 Sporten og TV 2s afdeling Kommercielle Partnerskaber. Sidstnævnte har med hjælp fra kommercielle partnere skabt en populær event med et flot aktivitetsniveau for de mange deltagere og besøgende.

- Jeg synes, det er fantastisk og berigende, at vi på TV 2 er i stand til at lave events og tv-produkter, der både giver mening på tv og giver mening for dem, der deltager, og hænger sammen økonomisk. Det er lykkedes via et frisk, fordomsfrit og nytænkende samarbejde mellem TV 2 Sporten og Kommercielle Partnerskaber, siger Jane Sunesen, senior projektleder i TV 2 Kommercielle Partnerskaber.

Læs mere om eventen og se samarbejdspartnerne her.

Se masser af billeder fra ’TV 2 på Tour – i Danmark’ her.

Under 'TV 2 på Tour - i Danmark' har flere end 5.000 børn og voksne deltaget i de i alt 28 cykelløb for henholdsvis børn, juniorer og seniorer. Under turen rundt i Danmark har 50.000-60.000 danskere besøgt 'TV 2 på Tour - i Danmark'-eventen.

Michael Stærke var den faste vært på de 23 udgaver af 'TV 2 på Tour - i Danmark'. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

”Det er så meget TV 2, når vi laver sådan noget”
Set fra TV 2 Sporten og Tour de France-redaktør, John Jäger, er begejstringen lige så stor:

- Jeg synes, at det er så meget TV 2, når vi laver sådan noget. Vi er rundt i alle hjørner af Danmark – sådan som TV 2 skal være det. Vi er ude blandt danskerne, som TV 2 skal være det. Det er sådan noget, der gør TV 2 til TV 2. At eventen så er blevet en succes, er jo helt vidunderligt, siger John Jäger og fortsætter:

- Det gør mig ærligt talt bare rigtigt glad, når jeg ser billeder på mit TV 2, hvor Michael Stærke står ude i sommerlandet omringet af glade børn og forældre, der skal ud og have en fed og sund oplevelse sammen. Sut og cykelhjem. Sådan noget bliver jeg altså glad over, at TV 2 kan være en del af at skabe alle mulige steder i det ganske danske land.

’TV 2 på Tour – i Danmark’ har i løbet af de 23 Tour de France-dage besøgt og sendt direkte tv fra Marielyst, Helsingør, Holbæk, Assens, Bogense, Haderslev, Grindsted, Øster Hurup, Hvide Sande og Sæby.

På tv har 989.000 forskellige danskere set mindst fem minutter af 'TV 2 på Tour - i Danmark'.

------------------

Læs også om ugens seertal på bl.a. Tour de France og om seernes Tour-mails til TV 2 her.