Flere og flere har fundet TV 2 SPORT

Danmarks sidste gruppekamp mod Letland ved VM i ishockey, som desværre betød, at Danmark ikke kom videre til slutrunden. (Foto: Henning Bagger / Ritzau / Scanpix / TV 2)

TV 2s sportskanal får sit bedste halvår nogensinde og er igen – i særklasse – den mest sete dedikerede sportskanal herhjemme. Flere har fundet TV 2 SPORT, og kernerettighederne driver fremgangen, siger TV 2s sportschef.

Fremgangen fortsatte for TV 2 SPORT i 1. halvår 2018, som blev det stærkeste nogensinde for TV 2s sportskanal, der gik i luften i januar 2015.

Med en seerandel på 2,8 procent i 1. halvår 2018 er TV 2 SPORT Danmarks 10. mest sete kanal – og dermed ikke så langt efter kanaler som DRK og Kanal 5. I 1. halvår har TV 2 SPORT en fremgang i seerandel på mere end 30 procent. Samtidig er TV 2 SPORT væsentligt mere set end alle øvrige rene sportskanaler i Danmark (TV3 SPORT og Eurosport-kanalerne) tilsammen.

- Det har igen været et fantastisk halvår for vores sportskanal, som flere og flere har fundet, og som flere end tidligere har lyst til at være i selskab med. Vi kan se, at det er kernerettigheder som bl.a. håndbold, cykling, NBA samt de store events VM-ishockey og EM-håndbold, der har drevet fremgangen, mens vi ikke i dette halvår – ligesom det var tilfældet i 1. halvår 2017 – er blevet forkælet af mange store kampe med f.eks. Caroline Wozniacki og Viktor Axelsen, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

TV 2s sportschef, Frederik Lauesen. (Foto: Miklos Szabo/TV 2)

Han glæder sig over, at seertallene til f.eks. de danske håndboldligaer er øget med over 10.000 pr. kamp – svarende til godt 15 procent – siden sportskanalens start.

- Vi har ganske enkelt hævet vores seermæssige bundniveau, og det er med til at løfte TV 2 SPORT, siger Frederik Lauesen.

VM-ishockey på dansk grund
En særlig begivenhed i 1. halvår var VM i ishockey i Herning og København, som blev den største sportsbegivenhed i Danmark målt på både tilskuertal og international interesse.

Den intensive VM-dækning på TV 2 SPORT samt et par danske kampe på TV 2 betød, at VM-ishockey i 2018 er den mest sete ishockeyslutrunde nogensinde på dansk tv med knap tre gange mere sening pr. dansker end de foregående tre slutrunder i snit.

- Det var supersjovt at dække VM i ishockey, og det gav vores seere og brugere en ekstra oplevelse, at slutrunden foregik i Danmark og i fantastiske kulisser i Boxen i Herning og Royal Arena i København, siger Frederik Lauesen.

---------

Læs også halvårsstatus for TV 2s sportskanal: Flere og flere har fundet TV 2 SPORT