Flere bejlere til håndbold-medaljer

Skjern har hentet den talentfulde målmand Emil Nielsen, landsholdsspilleren Anders Eggert (billedet) og den svenske landsholdsspiller Jesper Konradsson. (Foto: TV 2)

Efter en smugstart med Super Cuppen starter både mændenes og kvindernes håndboldligaer igen. Det betyder masser af tophåndbold på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Rigtigt mange danskere elsker at se håndbold på tv, og for dem er der gode nyheder. Mændene og kvindernes bedste ligaer, HTH Go Ligaen og 888ligaen, starter nu igen, og TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY dækker ligahåndbolden massivt.

Hver uge sender TV 2 en håndboldkamp, mens TV 2 SPORT sender op til fem direkte kampe. Der er optakt til kampene med TV 2 SPORTs værter og eksperter, og hver uge går Thomas Kristensen og Bent Nyegaard i dybden med håndbolden i magasinet 'Kontra' på TV 2 SPORT.

Seks hold kommer til at kæmpe om DM-guld
TV 2s håndboldekspert Bent Nyegaard glæder sig til den nye sæson. Han tror, at vi går en mere spændende sæson end længe i møde. Der bliver nemlig kamp om medaljerne på den gode måde – og det er både på herre- og kvindesiden.

- Der er rigtigt mange om buddet, når vi snakker det danske mesterskab i herrehåndbold, men jeg synes, der er seks hold, som skiller sig ud. Det er Ribe-Esbjerg, GOG, Aalborg, TTH Holstebro, Bjerringbro-Silkeborg og Skjern. I min optik er Skjern og Bjerringbro-Silkeborg de største favoritter, og det er de, fordi Skjern har købt rigtigt godt ind. De har hentet den talentfulde målmand Emil Nielsen, landsholdsspilleren Anders Eggert og den svenske landsholdsspiller Jesper Konradsson. Det giver Skjern en bredde og dynamik, der gør, at det er længe siden, de har set så godt ud, siger TV 2s håndboldekspert Bent Nyegaard og fortsætter:

- Bjerringbro-Silkeborg havde en fantastisk sidste sæson i Champions League, og de har hentet Jesper Nøddesbo hjem. Det er det indkøb, der har været mest ramasjang omkring. Han er ufatteligt populær. BSV skal ikke spille Champions League i år, og de har et godt hold med Peter Bredsdorff-Larsen i spidsen. Skjern og BSV er altså de to hold, der ser stærkest ud, men man skal ikke tage fejl af TTH, GOG og de andre potentielle tophold.

- Hvis alting flasker sig, er der i hvert fald seks hold, der kan blive danske mestre. Det er meget længe siden der har været så stor spænding i ligaen, siger Bent Nyegaard.

Den spanske syge
Blandt favoritterne nævner TV 2s håndboldekspert ikke det hold, der ellers om noget har domineret dansk herrehåndbold de sidste mange år – KIF Kolding København. Han mener, at der har været for meget tumult omkring – og udskiftninger på – holdet, til at de kan springe op af den bølgedal, de befinder sig i.

- Sidste sæson var et annus horribilis for KIF Kolding København. Det var et rædsels-år, som man kun oplever hvert tyvende år. Alt gik galt, al strategi, alt hvad der var købt ind inden sæsonen. Nogle kalder det den spanske syge. Det var en spansk træner og spanske topspillere, man satsede på, og det gik elendigt. Nu har de fået en ny cheftræner, et af de gamle koryfæer, Lars Frederiksen. Kasper Hvidt og Lars Jørgensen er ikke med mere, så det nye KIF Kolding København er bygget op omkring Mr. KIF Kolding København - Bo Spellerberg. De kommer til at klare sig fornuftigt, men det er ikke et top fire-hold, siger Bent Nyegaard.

FC Midtjylland har mistet deres omdrejningspunkt Stine Jørgensen til liga-konkurrenterne Odense Håndbold. (Foto: Odense Håndbold / TV 2

Odense Håndbold ser stærke ud
Som hos mændene kan vi også se frem til masser af spænding i kvindeligaen. Sidste sæson var helt ud over det sædvanlige, da to hold, som de færreste eksperter havde spået nogle chancer, København Håndbold og Nykøbing Falster Håndboldklub, endte med at spille finale om DM-guldet. Bent Nyegaard tror, at den kommende sæsons mestre skal findes vest for Storebælt - men ikke i Jylland.

- Det er lidt svært at spå om kvinderne. De danske mestre fra Nykøbing Falster Håndboldklub er stærkt svækkede, og Odense Håndbold har købt ekstraordinært stort ind. Et af de hold, som faldt fuldstændigt fra sig selv sidste år, og som var en af favoritterne, Team Esbjerg, begynder at ligne noget igen. Jesper Jensen er ny cheftræner, og de har købt Sandra Toft hjem. FC Midtjylland, som har været det helt store i en periode sammen med Team Esbjerg, skal tilbage til toppen, men har mistet deres omdrejningspunkt Stine Jørgensen til liga-konkurrenterne Odense Håndbold, siger Bent Nyegaard og fortsætter:

- Så i damerækken har jeg Odense som relativ stor favorit, fordi de har købt tre landsholdsspillere til klubben, Stine Jørgensen, Mette Tranborg og Trine Østergaard, og de havde et okay hold i forvejen. Men der er også en lille håndfuld andre hold, der kan vinde mesterskabet. Også på kvindesiden kan man ikke lige pege ud, hvem der vinder, og det er fedt for turneringen, siger Bent Nyegaard.

De første kampe på tv
Den første kamp, der denne sæson bliver vist på TV 2, er ’SuperMatchen’ mellem Bjerringbro-Silkeborg og Aalborg Håndbold fra mændenes 888ligaen. Den bliver vist direkte lørdag 2. september klokken 16.05. 

Den første kamp fra kvindernes HTH Go Ligaen er ’HåndboldMatchen’ mellem Team Esbjerg og Nykøbing Falster Håndboldklub på TV 2 SPORT mandag 4. september klokken 18.20.