FIFA VM 2018: Årets største fodboldfest

Morten Ankerdal bliver TV 2s vært under FIFA VM 2018. (Foto: Martin Juul / TV 2)

Med Morten Ankerdal i spidsen er TV 2 klar med sit stærkeste hold, når VM i fodbold bliver sparket i gang i Rusland. Følg med i årets største sportsbegivenhed, FIFA VM 2018, fra 14. juni til 15. juli på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Danmarks første kamp mod Peru lørdag 16. juni kan ses på TV 2 - eller på en gigantisk storskærm i Parken. 

Nu er der kun lidt under en måned til verdensmesterskabet i fodbold - FIFA VM 2018. For alle, der er vilde med fodbold, bliver det ikke større. Pele, Diego Maradona, den gamle Ronaldo, Zinedine Zidane - alle de store og legendariske fodboldspillere har spillet sig ind i historiebøgerne til VM - og nutidens stjerner som Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Mohamed Salah drømmer om at gøre det samme og bringe deres nation den største hæder.

Det er 21. gang i historien, der bliver spillet VM i fodbold, og det foregår denne gang i Rusland. Her kæmper 32 hold fra hele verden om at vinde den mest eftertragtede pokal indenfor fodboldverdenen - VM-trofæet! 

Og for første gang siden VM i Sydafrika i 2010 er Danmark med til verdensmesterskaberne. Efter at Morten Olsen slap tøjlerne, har Åge Hareide overtaget landstrænerposten, og med ham ved roret har et fornyet dansk landshold spillet noget fantastisk fodbold.

Med et slagkraftigt dansk landshold med folk som Simon Kjær, Christian Eriksen, Nicklas Bendtner og Kasper Schmeichel kvalificerede Danmark sig til VM via to play off-kampe mod Irland. Nu er det deres tid til at træde ind på den store VM-scene, hvor danske stjerner som Michael Laudrup, Preben Elkjær, Peter Schmeichel og Ebbe Sand tidligere er blevet udødeliggjort. Og med sig på lægterne og foran skærmen har de hele Danmark. 

Christian Eriksen (tv.) jubler efter en af sine scoringer i Danmarks play off-kamp mod Irland. (Foto: Paul Faith / Ritzau Scanpix / TV 2)

Stor fodboldfest i Parken - med tørvejrsgaranti
På TV 2 er et fodbold-VM noget helt særligt, og TV 2 SPORT glæder sig til at dække den store begivenhed. Som noget helt specielt inviterer TV 2 danskerne ind til en fodboldfest i Telia Parken, når Åge Hareides landshold møder Peru i holdets VM-premiere 16. juni.

- VM i fodbold er i mine øjne det ypperste inden for fodbold. Og så er det heldigvis helt specielt i et år, hvor det danske landshold deltager. Vi håber på en kolossal interesse fra danskerne til denne kæmpestore begivenhed både på tv og på vores digitale platforme. Vi glæder os til at dele fodboldglæden med danskerne. Og så krydser vi fingre for dansk succes - så kan det blive rigtigt stort ligesom ved VM i 1986 eller 1998, siger TV 2s sportschef Frederik Lauesen og fortsætter:

- Vi har arbejdet længe og hårdt på at lave en festlig ramme til de danske kampe, som TV 2 sender. Og til den første kamp vil vi gerne invitere danskerne i Parken, hvor Danmark-Peru kan ses i Ultra HD-kvalitet på Europas største storskærm. Endda fra plænen i Parken, og så er der tørvejrsgaranti, siger Frederik Lauesen. 

Læs mere om TV 2s storskærmsarrangement i Telia Parken her.

Ekstraordinært, når Danmark er med
TV 2 SPORT sætter redaktionen i VM-gear før og under FIFA VM 2018, og udover at vise en masse kampe dækker TV 2 også den store begivenhed i sportsudsendelser, på vm.tv2.dk, på TV 2 SPORT-appen, på TV 2s platforme på de sociale medier og mange andre steder.

- VM på TV 2 i år bliver ekstraordinært, nu hvor Danmark er med igen. Det er helt unikt, og det glæder vi os helt vildt til. Det danske landshold er for alvor populært igen, og der er mange gode historier, vi kan fortælle. Så jeg glæder mig rigtigt meget til, at vi både kan dække kampene og det danske landsholds præstationer, men også at vi kan gå tæt på landsholdet og spillerne, siger Allan Hvid, redaktionschef på TV 2 SPORT.

TV 2s sportschef, Frederik Lauesen. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Morten Ankerdal ved roret
I forbindelse med FIFA VM 2018 har TV 2 samlet et stærkt hold af folk med fodbold i blodet. Vært under VM er Morten Ankerdal, og kommentatorer til Danmarks kampe er Thomas Kristensen og den tidligere landsholdsmålmand Thomas Sørensen. 

Desuden består TV 2s hold af kommentatorer og eksperter af folk som Morten Bisgaard, Jan Michaelsen, Glen Riddersholm, Peter Sørensen, Troels Bech, Niclas Jensen, Bo Henriksen, Kasper Hjulmand og Thomas Frank m.fl.

Derudover har TV 2 SPORT reportere i Rusland, der dækker Danmarks trup intensivt, blandt andre garvede Flemming Toft og den tidligere landsholdsspiller Kasper Lorentzen. De andre VM-landshold, ikke mindst Danmarks gruppemodstandere Frankrig, Australien og Peru, bliver også fulgt tæt.  

- Vi sender ikke en masse fodbold på TV 2 til hverdag. Derfor har vi været ude og sammensætte et hold af medkommentatorer og eksperter, som er hyret ind til VM. Og når jeg ser på, at vi har Thomas Sørensen og Thomas Kristensen til at kommentere Danmarks kampe, og at vi blandt andre har Glen Riddersholm, Niclas Jensen, Troels Bech, Nicolai Boilesen, Peter Sørensen og Thomas Frank tilknyttet, må jeg sige, at jeg er rigtigt tilfreds med det hold af eksperter og kommentatorer, det er lykkedes os at sammensætte, siger Allan Hvid og fortsætter: 

- Det er folk, der ved, hvad de taler om, og som alle har erfaring med fodbold på allerhøjste niveau. Vi vil lave en dækning, som både favner analyse og faglighed samtidig med stemning og folkelighed, siger Allan Hvid. 

Landsholdsanfører Simon Kjær. (Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / TV 2)

To af Danmarks indledende kampe på TV 2
Til VM i Rusland er Danmark – som nævnt – kommet i gruppe C med Frankrig, Australien og Peru. TV 2 viser to af Danmarks indledende kampe, nemlig Danmark-Peru lørdag 16. juni klokken 18.00 og Danmark-Australien torsdag 21. juni klokken 14.00.

Blandt de andre store kampe, som kan ses på TV 2, er åbningskampen Rusland-Saudi Arabien torsdag 14. juni klokken 17.00, arvefjendeopgøret på den iberiske halvø mellem Portugal-Spanien fredag 15. juni klokken 20.00, Tyskland-Mexico søndag 17. juni klokken 17.00 og Tyskland-Sverige onsdag 20. juni klokken 20.00.

De fleste VM-kampe, TV 2 har rettigheder til, bliver vist på TV 2s hovedkanal, men cirka fire kampe bliver vist på TV SPORT. TV 2 PLAY sender alle VM-kampe med kommentering - enten live eller forskudt. Desuden har TV 2 PLAY sammendrag af alle kampe, debatprogrammer med Morten Ankerdal som vært og unikke dokumentarprogrammer, hvor Flemming Toft går tæt på det danske landshold.

TV 2 fortæller senere mere om de mange VM-tilbud på TV 2 PLAY.

Helt ny dokumentar om Åge Hareide
På verdensmesterskabets første dag, samme aften som åbningskampen mellem Rusland og Saudi-Arabien, sender TV 2 'Nordmanden og landsholdet'. Det er en helt ny og længere dokumentar om fodboldlandsholdet med særligt fokus på landstræner Åge Hareide, som vi kommer tættere på end sædvanligt. Der er også interviews med bl.a. Christian Eriksen og Simon Kjær, som fortæller om landsholdet og deres liv med den sport, de lever og ånder for. 

Se en "appetitvækker" om VM-fodbold-historien herunder.