Felix Smith vært på nyt haveprogram på TV 2

Dommerne i ’Kamp til hækken’ er landskabsarkitekt Anne Stausholm og chefgartner i Tivoli, Tom Knudsen. Felix Smith (i midten) er vært. (Fotos: Lotta Lemche / TV 2)

Nyt haveprogram på TV 2, hvor fire par dyster om at anlægge den flotteste have i TV 2s havekonkurrence 'Kamp til hækken'. Det foregår ved Egeskov Slot, og Felix Smith er vært. Se med fra mandag 2. april.

Af Tina Anna Christiansen, TV 2 Kommunikation

Hvordan ser din drømmehave ud? Går du og planlægger, hvordan du får den anlagt? Og har du lyst til at få en masse inspiration? Så er der god grund til at tænde for TV 2 mandag 2. april, når Felix Smith tager det praktiske værtstøj på og præsenterer det nye haveprogram 'Kamp til hækken'.

Her dyster fire par om at skabe den flotteste have, og de arbejder hårdt fra allerførste spadestik. Parrene får nemlig tildelt fire helt tomme jordlodder på hver 300 kvadratmeter - jordlodder, som ligger i de naturskønne omgivelser ved Egeskov Slot på Fyn. 

Dommerne bedømmer haverne
Hver uge skaber de fire par et nyt område i haven. De to kompetente dommere, landskabsarkitekt Anne Stausholm og chefgartner i Tivoli, Tom Knudsen, bedømmer hver uge haverne og kårer en vinder af hvert område. I sidste program af 'Kamp til hækken' er der naturligvis 'le grand finale', men her handler det ligeså meget om at vinde danskernes gunst. En jury bestående af en masse haveglade gæster er nemlig med til at afgøre, hvem der løber med titlen som vinder af 'Kamp til hækken 2018' og præmien på 200.000 gode danske kroner. 

Fire forskellige haver på TV 2
Det er fire meget forskellige par, der indtager jorden ved Egeskov Slot. Fælles for dem alle er dog en glæde ved havearbejdet, en masse kreativitet og ikke mindst en masse grønne fingre. Og der vil være noget at se på for alle haveelskere uanset smag, når de fire par skaber fire meget forskellige haver med hver sit tema. Se blandt andet de formklippede træer i den japanske have, familiehaven med fokus på hygge og samvær, naturhaven, hvor insekter, fugle og bæredygtighed er omdrejningspunktet og den moderne prydhave, hvor eventyr, leg og en masse blomster er altdominerende.

Jonna og Nickolas fra Hesselager på Fyn.

Haveprogrammets deltagere
Ægteparret Jonna og Nickolas fra Hesselager på Fyn vil skabe en japansk have med et romantisk touch. Nickolas er handy-manden med de store ambitioner, der kaster sig ud i de store byggeprojekter. Han elsker japanske haver med de formklippede træer og rene linjer. Jonna derimod elsker romantik, hygge og blomster i alle afskygninger og farver, og disse to verdener skal altså forenes i deres have.

Lilli og Katrine fra Djursland.

Veninderne Lilli og Katrine fra Djursland mødte hinanden på biologistudiet og går begge to meget op i, at naturen skal inviteres ind i haven. Derfor laver de en naturhave, hvor der er ligeså meget plads til mennesker som dyr. Fokus er at skabe gode levemuligheder for småkravl, at beplante med så mange vilde, danske planter som muligt og at gøre haven så bæredygtig som muligt. Og som de selv siger, så vil en sejr for dem være en sejr på hele den danske naturs vegne.

Tina og Michael fra Vejle.

Hos Tina og Michael fra Vejle er deres søn Noah og samvær i højsædet i deres bud på en familiehave, som også vil blive proppet med en masse genbrug og skæve ideer. Og arbejdsfordelingen er klar: Tina er den kreative hjerne bag projektet, og Michael er musklerne, der skal udføre mange af Tinas alternative projekter.

Mathias og Rasmus fra Odense.

I den moderne prydhave vil kæresterne Mathias og Rasmus fra Odense skabe en have med plads til hyggeligt samvær, eventyr og selvfølgelig en masse blomster. For de to er minimalisme et fremmedord - de elsker nemlig at pynte, og især Mathias er detaljens mester, selv om han nogle gange kommer til at bruge lidt for mange penge på pynt.

Følg kampen for at vinde præmien på 200.000 kroner og titlen som vinder af 'Kamp til hækken 2018' - fra mandag 2. april på TV 2 og TV 2 PLAY - i TV 2s nye haveprogram.