En at dele livet med

Den 21-årige fynske landmand Christian savner en kvinde at dele livet med, og vært Lene Beier har breve med fra interesserede kvinder i 'Landmand søger kærlighed'. (Fotos: TV 2)

Fem landmænd leder efter den eneste ene i den nye programserie 'Landmand søger kærlighed' på TV 2. Med Lene Beier som vært følger vi landmændenes jagt på den store kærlighed i ni programmer. Se med fra onsdag 22. april klokken 20.50.

Selvom et liv på landet ofte er forbundet med idyl, fuglekvidder og køer, der græsser på marken, oplever rigtig mange danske landmænd, at de har svært ved at finde en kvinde at dele landlivet med. De lever et travlt liv, som i sommerhalvåret betyder mere arbejde end fritid, og det levner ikke megen tid til romantik.

Denne udfordring tager TV 2 op i programserien 'Landmand søger kærlighed', hvor fem landmænd bliver hjulpet med at finde den eneste ene. Forløbet tog sin begyndelse, da landmændene i foråret 2014 blev præsenteret på TV 2 og på tv2.dk, og det fik flere hundrede giftelystne kvinder til at skrive til landmændene i håb om, at de måske var den, som en af mændene leder efter.

I programmerne følger vi landmændene på deres dates med de kvinder, som de har valgt ud fra de breve, de hver især har modtaget. Efter nogle dage med intensiv dating inviterer landmændene hver tre kvinder til at flytte ind på deres gård i fire dage, og her viser det sig, om kvinderne har det, der skal til for at leve landlivet. Og ikke mindst om kærligheden blomstrer mellem landmændene og kvinderne.

Et kærlighedsprojekt
Vært på programmerne er Lene Beier, der også er kendt som vært fra programmer som 'Frihuset', 'Klar, parat, sy!', 'Mit livs eventyr' og 'Mit frirum' på TV 2 FRI.

- Jeg sagde ja til at lave 'Landmand søger kærlighed', fordi det er et kærlighedsprojekt, som jeg gerne vil være en del af. Det er ægte og nærværende tv. Det er rigtige mennesker og følelser, der er i spil, og vi følger personerne, både når det går godt, og når det går skidt. Et af de mest rørende øjeblikke under optagelserne var uden tvivl, da jeg holdt en landmand i hånden, der græd, fordi han havde mødt sit livs kærlighed, siger Lene Beier og fortsætter.

- Jeg er selv vokset op på landet og forstår landmændenes glæde for dyr og natur. De er så dedikerede til deres arbejde og passer jorden og gården døgnet rundt, også når de er syge. Det har jeg stor respekt for. Efterhånden er landbruget blevet så industrialiseret og landbyerne så affolkede, at det er blevet svært at møde nye mennesker. Så er det jo klart, at det bliver ensomt for landmændene.

Den 27-årige landmand Anders fra Jordrup savner en kvinde at dele livet med og kigger på breve fra interesserede kvinder i 'Landmand søger kærlighed'.

De fem landmænd, som vi følger i programmerne er:

Christian
Han er programmernes yngste landmand på blot 21 år. Han bor lidt udenfor Faaborg på Fyn sammen med sine forældre og søskende. Her planlægger han at slå sig ned sammen med en kommende kone og stifte familie.

Anders
Han er 27 år og bor i Jordrup i Jylland. Han har altid været single og altid prioriteret sit arbejde over en kvinde. Spørgsmålet er nu, om han er i stand til at sætte en kvinde over arbejdet, hvis han møder den helt rigtige?

Jørn
Han bor i Tønder i Sønderjylland. Selvom han kun er 35 år, har han i den grad gjort karriere. Udover sin egen gård har han opkøbt en masse land og gårde i hele Sønderjylland. Men på trods af sin succes savner han kærligheden. Hans drømmekvinde kan både hjælpe til på gården, lave mad og slå benene væk under ham. 

Ole
Han er fra Fredericia og har netop totalrenoveret sit hus. For ikke at føle sig alt for ensom har den 43-årige landmand været nødt til at sætte tørrestativer op i de tomme rum. Han har en stor drøm om, at alle de tomme værelser en gang bliver fyldt med børnelegetøj og skrig og skrål. 

Finn
Han bor i Brørup og er med sine 48 år alderspræsidenten i programmet. Men selvom han snart nærmer sig de 50, har han stadig en drøm om at få sine egne børn. Og derfor leder han målrettet efter en kvinde, som kan give ham det.

Fælles for alle landmændene er, at de savner en at dele livet med. De savner en at komme hjem til om aftenen, og de savner, at der er noget liv i huset. Så nu vil det vise sig, om 'Landmand søger kærlighed' er det, der skal til, for at de kan finde den helt store kærlighed.

TV 2 onsdag 22. april klokken 20.50: 'Landmand søger kærlighed'.