Dokumentarserie om bortførte børn

02. september 2010;
Af: TV 2 Kommunikation

Dokumentarserie på TV 2 i 2011: Skuespiller Janus Bakrawi trækker på egne erfaringer, når han som vært i serien "De forsvundne børn" opsporer børn, der er bortført til udlandet.

Skuespiller Janus Bakrawi i filmen "Tvilling" i 2003.

 
Et filmhold fra produktionsselskabet Dokumentar Kompagniet er netop nu, med skuespiller Janus Bakrawi i spidsen, i Mellemøsten på optagelser til en dokumentarserie i seks afsnit til TV 2.

Dokumentarserien har titlen "De forsvundne børn". Den produceres af TV 2 med støtte fra Public Service Puljen og sendes på kanalen i 2011. For tilrettelæggelsen står dokumentaristen Lars Høj og Nikolaj Venge.

Et stigende problem
Det sker, at børn af forældre med dansk og udenlandsk baggrund kommer i klemme, når forældrene skilles. I de værste tilfælde bortfører den ene forælder barnet til udlandet. Det officielle tal for børn, der savnes, er 50, men problemet er stigende, og det reelle tal kan være meget højere.

Janus Bakrawi er mere end traditionel studievært i serien. Han er researcher, detektiv og mellemmand. Og han har særlige forudsætninger for at indtage rollen som mægler.

- Jeg har selv været bortført som barn, men er kommet ud på den anden side. Jeg opsøger både forældre og børn og kan sætte mig ind i en sag fra flere sider. Jeg forsøger også at få politikere i tale, for det er et voksende problem, som jeg synes det er vigtigt, at danskerne bliver oplyst om, og politikerne tager stilling til, siger Janus Bakrawi.

Dokumentar, som kan ændre virkeligheden
"De forsvundne børn" kaldes i tv-fagsprog en "social change"-dokumentar. Det er et format, der fokuserer på samfundsmæssige problemstillinger med ønske om at gribe ind og skabe forandring.

- "De forsvundne børn" behandler en følsom problemstilling, der har altoverskyggende betydning for de involverede personer. Seriens bevidste forsøg på at fungere som mægler og løse de fastlåste konflikter om bortførte børn er en original og ambitiøs måde at arbejde med emnet på. Jeg tror, det er en historie, vi andre kan blive klogere af, siger Claus Ladegaard, områdedirektør på Det Danske Filminstitut.

 

Læs flere nyheder

Billede {0} af {1}