Det sagde og skrev de om TV 2s første 20 år

01. oktober 2008;
Af: TV 2 Kommunikation

Pluk og citater fra avisernes fødselsdagsartikler om TV 2.

Fire stjerner
”Overordnet betragtet har TV 2 et langt stykke ad vejen været en overordentlig stor succes, som har formået at sætte sig på især underholdning og nyhedsformidling. Dygtigt. Men det virker, som om metaltrætheden er ved at indfinde sig. I disse år er det ikke længere fra TV 2 , fornyelsen kommer. I stedet hænger man fast i sine gamle koncepter.”

Henrik Palle i Politiken, hvor han gav TV 2 fire stjerner ud af seks mulige for de første 20 år



Tv-stjernerne var ikke selvhøjtidelige
”Seerne kunne godt lide de mennesker, de så - og bar derfor over med svipserne. For på Kvægtorvet i Odense var tv-stjernerne ikke selvhøjtidelige, og cheferne følte ikke, de skulle opdrage befolkningen. Mange nye stjerner blev født, men Jens Gaardbo var stadig bare ham knægten fra Frederikshavn og Jes Dorph var altid imødekommende - også når man mødte ham på gaden.”

Chefredaktør Poul Madsen, Ekstra Bladet (tidl. reporter, redaktionssekretær og redaktionschef på TV 2|NYHEDERNE) i Ekstra Bladet



Konkurrence forbedrer kvaliteten
”Jamen, konkurrence gør én bedre. Der er ingen tvivl om, at TV 2 har tvunget DR til i højere grad at fokusere på seernes behov og adfærd, og det har igen ført til en højere kvalitet, en højere nytteværdi, et stærkere fokus på innovation.”

Kenneth Plummer, DR's generaldirektør, i Politiken



Operationen er lykkedes
"For at undgå at seerne skulle forsvinde ned i det hul, vedtog Folketinget at oprette TV 2 , og man pålagde samtidig kanalen en række public service-forpligtelser. Til gengæld fik kanalen eneret på at sælge landsdækkende tv- reklamer til de mange danske annoncører, der stod i kø for at komme til. Den operation er ifølge medieforskeren Henrik Søndergaard lykkedes:

- I en verden, hvor TV 2 ikke havde været der, ville DR nok have mødt en helt anden konkurrence, og danskernes tv-forbrug ville formentlig have ligget på kommercielle kanaler. Den unikke situation, at DR1 og TV 2 i dag står for 60-70 procent af alt det fjernsyn, vi ser, er kun sket i kraft af TV 2s monopolbrud, siger Henrik Søndergaard fra Københavns Universitet."

Medieforsker Henrik Søndergaard,københavns Universitet, til Dagbladenes Bureau



Lidt mere fremme i skoene
"TV 2 var lidt mere fremme i skoene. De var i bedre kontakt med publikum og gjorde ting, som DR ikke turde. Der blev flyttet en masse kreative kræfter fra DR, hvor de ikke kunne få lov til det, de gerne ville."

Medieforsker Hanne Bruun, Aarhus universitet, til Dagbladenes Bureau



Hurtigste sejr over konkurrent i Europa
"Medieforsker Frands Mortensen, der har fulgt TV 2 tæt, fremhæver samtidig TV 2 som den kommercielle tv -kanal i Europa, der hurtigst - målt på seere - har slået sin konkurrent. En succes, der blandt andet skyldes, at ingen af de øvrige kanaler - ud over DR - har formået at give TV 2 nævneværdig konkurrence.

- Konkurrencesituationen har været speciel, for den har aldrig stået mellem TV3 og TV 2 , fordi TV3 har været så svage i programudviklingen. Konkurrencen har kun været mellem TV2 og DR, fastslår han."

Artikel fra Ritzaus Bureau

 

Fødselsdag med god samvittighed
”Tv-magerne på Kvægtorvet kan fejre deres fødselsdag med god samvittighed. De har leveret en succes, mener både medieforskeren Hanne Bruun og medieforskerkollegaen Henrik Søndergaard. De har markeret sig stærkt på nyheder og har - trods alle hånlige bemærkninger - været med til at sikre alsidighed og danske produktioner i en stadig tættere skov af udenlandske satellitkanaler. Og deres folkelige stil har givet et reelt alternativ til Danmarks Radio.

Det er fremtiden, der er usikker.”

Fra artikel i Politiken



Bekymring for fremtiden
"Jeg fejrer ikke fødselsdagen. Jeg konstaterer bare, at de har 20-års fødselsdag. Det gør jeg med et hjerte for TV 2 , men også med en vis bekymring for fremtiden. Hvis man fastholder, at TV 2 ikke må opkræve betaling for sine kanaler, så gør man det samme som med den femte radiokanal, hvor man laver en masse forpligtigelser, men ikke giver mulighed for indtægter. Det er efter min bedste mening uholdbart, og derfor synes jeg, at situationen ser ganske håbløs ud."

Venstres tidligere medieordfører og tidligere direktør for TV 2 Radio, Jens Rohde, til Dagbladenes Bureau.

 

Læs flere nyheder

Billede {0} af {1}