Den store sportssommer fortsætter med Touren

Fra Tour de France-afslutningen i Paris i juli 2017. (Foto: Philippe Lopez / Ritzau-Scanpix / TV 2)

Fra Tour de France-afslutningen i Paris i juli 2017. (Foto: Philippe Lopez / Ritzau-Scanpix / TV 2)

Succesen fra 2017 med udvidede Tour de France-transmissioner fortsætter på TV 2 i 2018, hvor Jakob Fuglsang igen har store ambitioner. Verdens største etapeløb og lyden af sommer er snart tilbage, og TV 2 lover tæt dækning både på tv og digitalt.

I 2017 sendte TV 2 for første gang alle Tour de France-etaper i fuld længde, og den nyskabelse tog danskerne særdeles godt imod og brugte endnu mere tid på Tour de France 2017 end året forinden.

Derfor vil TV 2 igen i år sende Tour de France-etaperne i fuld længde – og med tre daglige Tour-studieprogrammer og dækning i Sportsnyhederne, på tour.tv2.dk, TV 2 PLAY, podcast og på TV 2s sociale platforme.

- Vi har store forventninger til dette års Tour de France – både med og uden de danske briller. Naturligvis kan vi på TV 2 godt lide, når der er danskere, der gør det godt i Touren, men jeg glæder mig bare helt generelt til Touren. Der er altid uforudsigelige dramaer, som skal opleves, imens de udfolder sig for øjnene af én på tv-skærmen, siger chefredaktør John Jäger, TV 2 SPORT.

Tour de France begynder lørdag 7. juli og fortsætter frem til opløbet på Champs-Élysées i Paris søndag 29. juli – efter 3.336 kilometer på de franske veje og 15 kilometers smut ind i Spanien under 16. etape.

TV 2 og TV 2 PLAY er med hele vejen - og i år kan man for første gang også se TV 2 PLAY-programmer og -transmissioner under ferieophold i EU-lande.

Se komplet sendeplan for Tour de France her.

Rolf Sørensen, Jørgen Leth og Dennis Ritter udgør det ene kommentatorhold til årets Tour de France. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

De to kommentatorhold
TV 2 har ændret en smule i den holdopstilling, som dækker Tour de France 2018, og det skyldes bl.a. sammenfaldet med slutningen af VM-fodboldslutrunden i Rusland. Den mangeårige Tour-vært Thomas Kristensen er VM-kommentator, og han afløses i Tour-studiet på Kvægtorvet af Michael Stærke, der har deltaget i dækningen af Tour de France i flere år og tidligere har været Tour-vært.

I studiet får han dagligt følgeskab af cykeleksperten Henrik Jul Hansen – og hertil forskellige eksperter, som udvælges i forhold til de enkelte etaper.

I Frankrig har TV 2 ligesom i 2017 to kommentatorhold. Første del af etaperne kommenteres af Rasmus Staghøj, Chris Anker Sørensen og Brian Nygaard.

- Vores nye kommentatorteam fik en stormende modtagelse af seere og brugere, som gav udtryk for stor tilfredshed. Her på redaktionen var vi også begejstrede, så selvfølgelig er der genvalg til teamet, siger John Jäger.

Den sidste halvdel af etaperne kommenteres af Dennis Ritter og Rolf Sørensen i kommentatorboksen. Jørgen Leth tager trods sine 81 år også rundt i Frankrig, og han er med løbende under etaperne – på kamera og fra sin helt egen live-position.

- Jørgen Leth er fuldstændig fantastisk og uforlignelig at lytte til, og han er en gave til cykelløbet. Tour de France i Danmark ville ikke være Tour de France i Danmark uden Jørgen Leth, og med denne nye model sikrer vi, at vi får alt det bedste fra Jørgen Leth, siger John Jäger.

Ud over at deltage i kommenteringen af etaperne skal Jørgen Leth også fortsat skrive etapebeskrivelser for TV 2. Han vil også være at finde på tv2.dk og i studieprogrammer før og efter etaperne.

- Jeg ser frem til, at jeg igen i år skal følge Tour de France rundt i Frankrig med TV 2, og jeg glæder mig over, at vi hele tiden forsøger at ”fortælle” Tour de France på en ny og anderledes måde. Jeg nyder at fortælle danskerne – i et dejligt samspil med Ritter & Rolf – hvordan jeg på tætteste hold oplever cykelløbet. Nu fra en behagelig stol i mål-området og med mine elskede aviser i nærheden, siger Jørgen Leth.

Jakob Fuglsang er holdkaptajn hos Astana og har podie-ambitioner i årets Tour de France, hvor han bl.a. har tre danske holdkammerater med på holdet. (Foto: Philippe Lopez / Ritzau Scanpix / TV 2)

Fornyelse af Tour-dækningen
Dennis Ritter lægger ikke skjul på, at han i år glæder sig endnu mere til Touren, end han plejer:

- Til hverdag er jeg nu vært på NEWS, så det føles lidt som at komme hjem, når jeg skal kommentere Tour de France sammen med Rolf Sørensen og Jørgen Leth. Det nye kommentatorhold, som indleder dagen, har også været en dejlig fornyelse, og jeg synes, at vi hele tiden forædler vores dækning af verdens mest fantastiske cykelløb, siger Dennis Ritter.

Rolf Sørensen supplerer:

- Det bliver en vildt spændende 2018-udgave af Tour de France. Jeg glæder mig til at høre ”det nye hold” indlede etaperne, og så er Dennis & Leth & jeg klar til at tage over til anden halvdel igen i år. Nogle dage skal Chris Anker Sørensen eller jeg ud på motorcyklerne, og det bringer os endnu tættere på. I år sker der igen noget nyt, når Chris Anker og jeg nogle dage skal være i startområdet for at møde rytterne og formidle stemningen derfra. Jeg glæder mig over, at vi hele tiden flytter vores dækning af Touren og ikke bare stiller os tilfredse med at gøre det på samme måde igen.

Danske deltagere
Dette års Tour de France er nummer 105. Blandt de fem danske deltagere vil der igen i år være særligt fokus på Jakob Fuglsang, som senest kørte sig til den samlede andenplads i etapeløbet Schweiz Rundt efter en imponerende enkeltstart, hvor han endte foran alle øvrige ryttere i løbet, der – ligesom Fuglsang selv – har klassement-ambitioner i Tour de France.

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Det er godt for moralen. Godt at se, jeg er der, hvor jeg gerne vil være, sagde Jakob Fuglsang efter den stærke enkeltstart i Schweiz Rundt, hvor også den danske rytter og kommende Tour-deltager Søren Kragh Andersen, Team Sunweb, formåede at vinde en etape.

Også andre blandt de danske Tour-deltagere – nemlig Michael Valgren, Jesper Hansen og Magnus Cort, der alle er holdkammerater med Jakob Fuglsang hos Astana – har i forskellig grad leveret stærke præstationer i forårets klassikere eller etapeløb.

Få dage inden Tour-starten blev de seneste tre års vinder, Chris Froome, frikendt af UCI i sagen om den positive dopingtest, han afgav i december sidste år efter brug af astmamedicin. Og han ventes nu helt klar til start lørdag 7. juli. (Foto: Jaime Reina / Ritzau Scanpix / TV 2)

Froome, Porte, Quintana, Nibali …
Selv om Jakob Fuglsang har podie-ambitioner, tilfalder favoritværdigheden i højere grad andre ryttere, især de seneste tre års vinder Chris Froome, som netop er frikendt af UCI i sagen om den positive dopingtest, han afgav i december sidste år efter brug af astmamedicin.

Store konkurrenter til Froome er Richie Porte og Nairo Quintana, som blev henholdsvis vinder og samlet 3’er i Schweiz Rundt, hvor Fuglsang altså endte på andenpladsen. Også Vincenzo Nibali er kandidat til den samlede sejr i Touren, mens Quintana ligeledes betragtes som favorit til at vinde bjergtrøjen i årets Tour de France. 

Årets udgave af Tour de France byder på flere nyheder i forhold til de senere år, bl.a. en holdtidskørsel og en masse brostenskørsel søndag 15. juli på 9. etape fra Arras til Roubaix.

Andre nøgleetaper kan blive 12. etape, hvor Alpe d’Huez igen en del af Touren, samt den intense og kun 65 km lange 17. etape med hele tre bjerge. Årets enkeltstart i Marseilles ligger sent i Touren, nemlig på 20. etape, og den er også interessant på grund af fire hårde stigninger.

Billede {0} af {1}