’Dem vi var’ er årets tv-dokumentar

Den prisvindende dokumentar følger Mette Line og Kristian Boserup igennem et år. Fra den ene dag til den anden ændres deres liv for altid, da Kristian bliver ramt af en blodprop i halsen. (Foto: Helle Moos / TV 2)

TV 2s programmer og værter får syv ud af ni af Billed-Bladets TV-Guld-priser. Dokumentaren ’Dem vi var’ hædres som årets tv-dokumentar. ’Badehotellet’ er årets tv-program. Og fem TV 2-værter henter TV-Guld.

En af landets største tv-priser - Billed-Bladets TV-Guld for årets bedste tv-dokumentar med en pengepræmie på 100.000 kr. - gik fredag 10. marts til dokumentaren ’Dem vi var’. Dokumentarfilmen ’Dem vi var’ er instrueret af Sine Skibsholt og produceret af Made in Copenhagen i samarbejde med Made By Us med støtte fra Det Danske Filminstitut og TV 2. TV-Guldet drysser også over TV 2-serien ’Badehotellet’, som er årets tv-program. Og fem TV 2-værter henter TV-Guld. 

Det stod klart, da Billed-Bladet fredag aften på hotel d'Angleterre uddelte de attraktive priser, hvis vindere er fundet af bladets læsere. Mens det er Billed-Bladets læsere, der kårer årets bedste tv-værter og programmer, er det en komité, der finder frem til årets bedste tv-dokumentar. 

TV 2s indholdsdirektør, Anne Stig Engdal Christensen, glæder sig over de mange priser til TV 2.

- ’Dem vi var’ er en af de største dokumentaroplevelser, TV 2 har givet danskerne i 2016. Det er en meget stærk, relevant og rørende historie, der også beskriver den barske realitet, at livet kan ændre sig drastisk fra den ene dag til den anden for os alle. Dokumentaren er tidligere hædret med en Robertpris og Tvprisen for bedste dokumentar, og TV-Guld-prisen er endnu et stort skulderklap til den indsats, som er gjort på dokumentarområdet på TV 2 i de seneste tre år, siger TV 2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen.

En badescene fra TV 2s populære fiktionsserie 'Badehotellet'. Fra venstre fru Alice Frigh (Anette Støvelbæk), fru Therese Madsen (Anne Louise Hassing) og Amanda (Amalie Dollerup). (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

’Badehotellet’ er årets tv-program 2017
Prisen for årets tv-program gik for tredje år i træk til TV 2s populære fiktionsserie ’Badehotellet’:

- I kategorien årets tv-program havde Billed-Bladets læsere nomineret fem TV 2-programmer. Disse fem programmer giver et utroligt godt indblik i, hvad det vil sige at være i selskab med TV 2s hovedkanal. Hver og et af de fem programmer repræsenterer noget TV 2sk DNA, som vi er stolte af – det er uhøjtideligt, stærke følelser og godt selskab, siger Anne Engdal Stig Christensen, og fortsætter:

- Det er tredje år i træk, at Billed-Bladets læsere kårer ’Badehotellet’ til årets tv-program. Og i de tre år har der stabilt været cirka 1,5 mio. danskere, der har fulgt med mandag aften. ’Badehotellet’ er blevet danskernes mest elskede tv-fortælling, og det er fuldt fortjent, at den vinder årets tv-program.

Morten Ankerdal er årets mandlige sportsvært for fjerde gang
Herudover er der fem værtspriser til TV 2 – nemlig til Divya Das som årets kvindelige nyhedsvært for anden gang, Morten Ankerdal som årets mandlige sportsvært for fjerde gang, Stine Bjerre Jørgensen som årets kvindelige sportsvært, Puk Elgård som årets kvindelige underholdningsvært og Peter Ingemann som årets mandlige underholdningsvært.

TV 2s indholdsdirektør glæder sig også over værtspriserne til TV 2, som altid har haft fokus på gode værter.

- TV 2 er kendt for stærke og autentiske formidlere i øjenhøjde med seerne. I aften glæder vi os derfor meget over, at Billed-Bladets læsere også lader sig begejstre af vores prisvindende værter som Morten Ankerdal, Stine Bjerre Jørgensen, Puk Elgård, Peter Ingemann og Divya Das og de mange nominerede værter, som også var med i kapløbet om priserne. Det er værter, som seerne forbinder med TV 2, og som repræsenterer, hvad TV 2 står for. Stort tillykke!, siger Anne Engdal Stig Christensen. 

To priser gik til DR1. Kåre Quist fik prisen som årets mandlige nyhedsvært, mens ’Dronningens Slotte’ vandt TV-Guld som årets nye tv-program.

Morten Ankerdal vinder TV-Guld som årets mandlige sportsvært for fjerde år i træk. (Foto: Anders Brohus / TV 2)

Overblik over årets TV-Guld-vindere - og de efterfølgende placeringer:

Årets kvindelige underholdningsvært blev Puk Elgård (TV 2). Hun vandt foran Cecilie Frøkjær, Lene Beier, Sofie Linde og Michèle Bellaiche. Puk Elgård har en gang tidligere i 2011 vundet Billed-Bladets TV-Guld – dengang for DR.

Årets mandlige underholdningsvært blev Peter Ingemann (TV 2). Han vandt foran Mikkel Beha Erichsen, Anders Agger, Mikkel Kryger og Steen Langeberg. Peter Ingemann har en gang tidligere i 2014 vundet Billed-BladetsTV-Guld. Dengang for DR.

Årets kvindelige nyhedsvært blev Divya Das (TV 2). Hun vandt prisen for andet år i træk foran Cecilie Beck, Tine Gøtzsche, Janni Pedersen og Natasja Crone.

Årets mandlige nyhedsvært blev Kåre Quist (DR). Han vandt foran Poul Erik Skammelsen, Kim Bildsøe Lassen, Lasse Sjørslev og Mikael Kamber. Det er tredje år i træk, at Kåre Quist vinder prisen for årets nyhedsvært.

Årets kvindelige sportsvært blev Stine Bjerre Jørgensen (TV 2). Hun vandt foran Mette Bluhme Rieck og Tina Müller. Det er første gang, at Stine Bjerre Jørgensen vinder en pris ved Billed-Bladets TV-GULD.

Årets mandlige sportsvært blev Morten Ankedal (TV 2). Han vandt foran Thomas Kristensen og Dennis Ritter. Det er fjerde gang, at Morten Ankedal vinder Billed-Bladets TV-Guld.

Årets nye tv-program blev ’Dronningens slotte’ (DR). Programmet vandt kategorien foran ’Grethe’ og ’Bedrag’. Kategorien omfatter programmer, der har haft premiere i 2016.

Årets tv-program blev for tredje gang ’Badehotellet’ (TV 2). Programmet vandt foran ’Vild med dans’, ’Kurs mod fjerne kyster’, ’Landmand søger kærlighed’ og ’Størst’.

Billed-Bladets TV-Guld for årets bedste dokumentar gik til ’Dem vi var’ (TV 2), som er et gribende portræt af kærligheden, når katastrofen indtræffer. ’Dem vi var’ er instrueret og filmet af Sine Skibsholt og produceret af Helle Faber fra Made in Copenhagen i samarbejde med TV 2, Det Danske Filminstitut og Made By Us.