De danske håndboldkvinder i aktion igen

Anne Mette Hansen fra det danske kvindelandshold, der skal i kamp igen for første gang siden EM i Sverige. (Fotos: Scanpix / TV 2)

TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender direkte fra håndboldkvindernes Golden League-turnering i Frankrig – første kamp spilles torsdag 16. marts.

For første gang siden EM i Sverige skal det danske kvindelandshold i håndbold i kamp igen. Det er til en Golden League-turnering i Le Mans og Orléans i Frankrig, hvor Klavs Bruun Jørgensens hold skal op mod tre af de stærkeste landshold inden for kvindehåndbold: Frankrig, Norge og Rusland. 

Kampene kan følges på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 PLAY og sport.tv2.dk. Thomas Kristensen og Bent Nyegaard kommenterer alle Golden League-kampene, og Morten Ankerdal er vært i studiet.  

Revanche for nederlaget i EM-bronzekampen
Stine Jørgensen, Lotte Grigel og resten af de danske landsholdsstjerner har i et par måneder kunnet koncentrere sig om at præstere på deres klubhold, men nu er det tid til, at de igen skal trække landsholdstrøjen over hovedet og kæmpe for Danmark. 

Danmark klarede sig rigtig godt til EM i Sverige og sluttede i top fire, og holdet har derfor allerede kvalificeret sig til VM i Tyskland i december. Golden League giver derfor Klavs Bruun Jørgensen mulighed for at eksperimentere lidt og afprøve nye spillere og spilmønstre mod modstandere i verdensklasse.

Første gang, de danske kvinder løber ind på halgulvet til en Golden League-kamp, er i Le Mans torsdag 16. marts klokken 20.20. Denne kamp bliver vist på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Her skal de danske kvinder op imod Frankrig, som Danmark spillede bronzekamp mod til EM i Sverige - og tabte 22-25. De danske spillere må være topmotiverede for at få revanche over Frankrig, men de franske kvinder har fordel af hjemmebane, så det bliver ikke let. 

Lotte Grigel fra Danmark, som i den første kamp til Golden League skal spille imod Frankrig.

Kan de danske kvinder besejre OL-guldvinderne?
Danskernes anden kamp ved Golden League bliver spillet lørdag 18. marts klokken 16.50 i Orléans. Den bliver vist på TV 2 og TV 2 PLAY. Her skal det danske landshold i kamp mod OL-guldvinderne fra Rusland. De danske kvinder mødte sidst den russiske bjørn ved EM i Sverige i december, og her spillede de uafgjort 26-26 med russerne. Ingen tvivl om at Rusland er en rigtig stærk modstander, og at Stine Jørgensen og co. skal spille op til deres absolut bedste, hvis de vil have en sejr her.

I den tredje og sidste Golden League-kamp for de danske kvinder venter endnu en hård harpiksnyser - Norge! Det er den nation, der mere end noget andet land har domineret kvindehåndbolden i de seneste mange år, og Norge vandt da også guld ved EM i Sverige i december. Danmark plejer at have problemer mod Norge, men både Klavs Bruun Jørgensen og spillerne kender efterhånden de norske modstandere rigtigt godt, og måske kan dette kendskab gøre, at det vil lykkes danskerne at få en sejr? Denne kamp bliver vist søndag 19. marts kl. 15.20 på TV 2. 

Alle kampe bliver vist
Ud over de danske kampe kan man også se de andre nationers opgør på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Det drejer sig om Norge-Rusland på TV 2 SPORT 16. marts klokken 17.50, Frankrig-Norge på TV 2 SPORT lørdag 18. marts klokken 19.20 og Frankrig-Rusland på TV 2 SPORT søndag 19. marts klokken 17.50.

Du kan også få mere info om det danske landshold og Golden League-Turneringen på sport.tv2.dk