”Alt tilladt – en uge uden regler”

Owen Wilson er på heftig damejagt, når TV 2 har dansk tv-premiere på komedie af Farelly-brødrene.

Jason Sudeikis som Fred og Owen Wilson som Rick i den amerikanske komedie "Alt tilladt - en uge uden regler" fra 2011. (Fotos: TV 2)

Hvordan vil det gå, hvis man lader sin mand gøre, hvad han egentlig har lyst til – og med hvem han havde lyst - i en uge? Det er dette tankeeksperiment, som den sjove og veltimede komedie ”Alt tilladt – en uge uden regler” fra 2011, tager afsæt i.

Filmen, der får dansk tv-premiere søndag 2. februar på TV 2, er instrueret af de frække Farrelly-brødre, der også har stået bag film som ”Dum, dummere”, ”Vild med Mary” og ”To i en”, og i hovedrollerene ses komediestjerner som Owen Wilson, Jason Sudeikis, Christina Appelgate og Jenna Fischer.

Rick (Owen Wilson) er et pragteksemplar af den typiske amerikanske forstadsmand med en garderobe bestående af fornuftige skjorter, en overproportioneret stationcar i carporten og en smuk kone. Imidlertid har han svært ved at holde øjnene for sig selv, når en lækker kvinde passerer forbi, og sammen med kammeraten Fred (Jason Sudeikis) får den ikke for lidt med lumre kommentarer og sexsnak.

Owen Wilson som Rick og Nicky Whelan som Leigh i "Alt tilladt - en uge uden regler".

Sjofle vendinger
Det hele kulminerer en dag, hvor Rick og Fred under et besøg hos nogle venner, udtaler sig i sjofle vendinger om de kvindelige gæsters udseende – udtalelser, der på mest tåkrummende vis bliver filmet på et overvågningskamera, som de øvrige gæster ser.

Det er dybt pinligt, og det får Ricks kone Maggie (Jenna Fischer) og Freds kone Grace (Christina Appelgate) til at skride til yderligheder. De har fået nok og beslutter sig i desperation for at give deres mænd løbepas i en uge. Her må Rick og Fred udleve alle deres lyster - alt er tilladt.

Måske kan de to mænd på den måde enten få lettet trykket eller indse, at deres forestillinger om sig selv som Guds gave til kvinderne ikke holder.

Ungkarl og scoreguru
Først er de to fyre totalt euforiske, men kan de stadig score kvinder – og har de egentlig lyst til at gå hele vejen? For at få det maksimale ud af ugen hiver de forstærkning ind i form af den evige ungkarl og scoreguru Coakley (Richard Jenkins).

Samtidig er deres koner taget af sted til det dejlige feriested Cape Cod – og her er de omsværmede af flotte fyre. I løbet af ugen skal de alle fire finde ud af, om det, de kan få, er bedre, end det, de har.

Drengerøve med varme
Det er de berømte og berygtede Farrelly-brødrene, der står bag ”Alt tilladt – en uge uden regler”. De har specialiseret sig i vanvittige og grænseoverskridende komedier.

Deres første store succes var med ”Dum og dummere”, der gjorde gummiansigtet Jim Carrey til en stjerne, og den har de fulgt op med andre højtgearede komedier som ”Vild med Mary”, ”Jeg, mig og Irene” og ”To i en”. Mange af deres film er rigtige drengerøvskomedier, men med film som ”Hal’s store kærlighed” og ” Alt tilladt – en uge uden regler” viser de, at de også forstår at garnere komikken med romantik – uden at det dog bliver mindre sjovt.

Jason Sudeikis som Fred.

Sjove Owen Wilson
I rollen som Rick optræder Owen Wilson, der især er kendt for sine mange skøre komedieroller. Wilsons vej ind i filmens verden begyndte i starten af 1990’erne, da han mødte instruktøren Wes Anderson på universitetet i Austin, Texas, og sammen lavede de filmen ”Bottle Rocket” i 1996. Den fulgte de op med kultkomedier som ”The Royal Tenenbaums”, den Jacques Costeau-inspirerede ”Life Aquatic” og den rørende ”The Darjeeling Limited”.

Ud over Wes Andersons film har spasmageren Wilson medvirket i komedier sammen med vennen Ben Stiller, bl.a. ”Hybridmanden”, ”Zoolander”, ”Meet the Parents”-filmene, ”Starsky & Hutch” og megasuccesen ”Nat på museet”.

Desuden har han spillet overfor Jackie Chan i filmene ”Shanghai Noon!”, "Shanghai Knights" og ”Jorden rundt i 80 dage”. På det seneste har han medvirket i film som ”Drillbit Taylor”, ”Meet the Parents – Little Fockers” og ikke mindst Woody Allens ”Midnight in Paris”, en præstation, som han er blevet meget rost for.

Christina Applegate som Grace.

Sudeikis, Appelgate og Fischer
Owen Wilson får fint modspil af især tre gode navne i filmen, nemlig Jason Sudeikis, Christina Appelgate og Jenna Fischer. Jason Sudeikis er kendt som komiker fra det berømte sketchshow ”Saturday night Live” samt fra tv-serierne ”The Cleveland Show” og ”Eastbound & Down”. Han har dog også leveret komedievaren i film som ”De satans chefer”, ”Familien Miller.. langt over grænsen” og ”The Campaign”.

Christina Appelgate blev berømt på sin rolle som Kelly i tv-serien ”Vores værste år”, men har desuden leveret fint skuespil i film som ”The Sweetest Thing”, ”View From the Top” og ”Anchorman”.

Jenna Fischer er især kendt for sin rolle som den charmerende Pam Beesley i den amerikanske version af tv-hittet ”The Office”, men vi har også set hende i flere film, blandt andet komediehittet ”Blades of Glory”.