Årets musikevent på TV 2

Medina, MØ og Lukas Graham optræder ved DMA 2014.


Forberedelserne til Danish Music Awards 2014 er i fuld gang, og der er lagt op til et unikt show, når Danmarks ældste og mest prestigefyldte musikpriser uddeles lørdag 8. november 2014. Blandt kunstnerne på scenen er tre af Danmarks største og hotteste musiknavne - Medina, MØ og Lukas Graham. Anders Breinholt er vært, og TV 2 sender direkte fra Forum i København fra kl. 20.00.

Det bliver en fest, ingen vil gå glip af - uanset om man befinder sig i Forum eller nyder showet foran fjernsynet. I 2013 festede næsten en million seere med hjemme i stuerne, da der var flest. Og det er netop den musikalske fest, der har fået Anders Breinholt til at påtage sig værtsrollen endnu engang.

- Jeg er så heldig, at det er mit fjerde år som vært på DMA, og når jeg har sagt ja tak til at være vært igen i år, er det fordi, DMA er årets største musikfest. Dansk musik har ikke meget plads i fjernsynet, men dette show handler kun om musik, og det er her, vi på TV 2 fejrer og hylder den danske musikbranche. Og jeg glæder mig, fortæller Anders Breinholt.

TV 2 hylder dansk musik
Ud over den eftertragtede 'Årets Publikumspris' skal der uddeles statuetter til bl.a. 'Årets Danske Udgivelse', 'Årets Danske Gruppe', 'Årets Danske Hit' og 'Årets Nye Danske Navn'. I løbet af showet bliver der uddelt 10 af de i alt 19 priser - inklusive 'Æresprisen', der gives til en kunstner, som i årenes løb har sat et markant aftryk på den danske musikscene. I de seneste tre år er æresprisen gået til Shu-bi-dua, Thomas Helmig og Nik & Jay.

- TV 2 er kanalen med de største danske musikoplevelser. I 'Voice - junior' nyder vi de unge talenter, i 'Toppen af poppen' hylder vi de kunstnere og den musik, der har været lydspor for vores liv igennem de sidste 20 år, og i DMA fejrer vi nuets største stjerner med landets mest prestigefyldte musikpriser. Det er en ære og en stor fornøjelse, og vi glæder os til at levere et show i verdensklasse, siger Gitte Madsen, som er underholdningschef på TV 2.

De nominerede er…
Det er et særligt DMA-Akademi, bestående af centrale personer fra musikbranchen, som udpeger størstedelen af de nominerede og vinderne, mens særjuryer står for at udpege vinderne i enkelte kategorier. To af kategorierne er dog til åben afstemning, når navnene på årets nominerede bliver offentliggjort 1. oktober.

Danish Music Awards 2014 afholdes i samarbejde mellem IFPI, Koda og TV 2, og billetter til showet kan købes via billetlugen.dk. 

TV 2 inviterer desuden publikum til at kigge med bag kulisserne ved at følge Danish Music Awards på Facebook, Twitter, Instagram og Snapchat (@dma_tv2). For at deltage i snakken om musikken og kunstnerne kan man anvende #dma14 eller læse mere på dma.tv2.dk.