TV 2 indgår samarbejde med TV4 og TV 2 Norge om at skabe storslåede fiktionsserier

TV 2 Danmark indgår skandinavisk alliance med TV 2 Norge og TV4. Her ses TV 2s fiktionschef, Mette Nelund.

TV 2 Danmark indgår skandinavisk alliance med TV 2 Norge og TV4. Her ses TV 2s fiktionschef, Mette Nelund.

28. september 2023
Af: Line Aamand Hansen, PR-konsulent
Ved Seriedagene i Oslo, torsdag 28. september, kunne fiktionscheferne fra TV 2 Danmark, TV4 og TV 2 Norge offentliggøre, at de for første gang går sammen i en skandinavisk alliance, der skal sikre storslåede dramaserier til seere i hele Skandinavien.

Efter flere års ønske om et tættere samarbejde i Skandinavien er de tre kommercielle broadcastere TV 2 Danmark, TV4 og TV 2 Norge for første gang gået sammen om at co-producere skandinaviske dramaserier. Med en co-produktion samles kræfterne om at styrke den lokalforankrede fiktion på tværs af de tre nordiske lande.

- Vi har længe haft en drøm om at indgå en koalition med vores skandinaviske søster-kanaler for at skabe fantastiske fortællinger, der kan samle os på tværs af landegrænser, siger TV 2s fiktionschef, Mette Nelund.

- Vores fælles ambition er at styrke skandinavisk fiktion og løfte historier med en stærk skandinavisk kernefortælling, som engagerer bredt og har en tydelig præmis. Nu starter arbejdet med at finde projekter, som har identifikation og fascination i både Danmark, Sverige og Norge, fortsætter Mette Nelund.

Relevante historier

Skandi-alliancen er på jagt efter storslåede fiktionsserier, som taler til en bred målgruppe og har høj fællesskandinavisk samfundsrelevans. Historier og karakterer skal have en troværdig tilknytning til de tre lande og kan bygge på originale fortællinger, udspringe af virkelige begivenheder eller være baseret på stærke, fiktive forlæg. Derudover opfordrer alliancen til, at produktionerne indgår et organisk samarbejde på tværs af Skandinavien.

- Når vi samler kræfterne, kan vi stå stærkere både kreativt og finansielt, siger Mette Nelund og fortsætter:

- Vi deler kultur, historie og politiske brydninger, så der er i høj grad mulighed for at skabe nye interessante og relevante fortællinger, der taler ind i alt det, vi deler.

I forbindelse med Seriedagene i Oslo inviterer de tre fiktionschefer, Mette Nelund (TV 2 Danmark), Piodor Gustafsson (TV4) og Alice Sommer (TV 2 Norge), produktionsselskaber og serieskabere i de skandinaviske lande til at sende deres bedste projekter ind senest 1. december 2023.

Ønsket er at producere seks til otte afsnit á cirka 44 minutter. Det forventes, at den første co-producerede, skandinaviske fiktionsserie sendes i løbet af 2026.

Billede {0} af {1}