Ny dommertrio i 'X Factor' på TV 2

Når 'X Factor' ruller over skærmen i januar 2024 på TV 2 og TV 2 Play, bliver det med en ny dommertrio ved bordet. Thomas Blachman og Simon Kvamm er begge klar til endnu en sæson, og de får følgeskab af sanger og sangskriver Oh Land, der vender tilbage som 'X Factor'-dommer på TV 2.

I den kommende sæson af 'X Factor' bliver det et velkendt ansigt, der sætter sig ved dommerbordet sammen med Simon Kvamm og Thomas Blachman. Nanna Øland Fabricius, som de fleste kender under kunstnernavnet Oh Land, vender tilbage til 'X Factor' efter to års pause. I mellemtiden har Oh Land udgivet ny musik, stået på scenen som opening act ved to udsolgte Coldplay-koncerter i Parken og er inden længe igen albumaktuel.

Det bliver dermed tre erfarne dommere, der i den kommende sæson skal forsøge at hjælpe deres deltagere hele vejen gennem 15 programmer fra auditions, 6 Chair Challenge og Bootcamp til liveshows.

-Det er ingen overdrivelse at sige, at vi i år stiller med en meget stærk dommertrio. De har alle tre vundet ’X Factor’ med hver deres deltager, så det er virkelig tre yderst kompetente, stilsikre og dybt musikalske dommere, der kan talentudvikle og skabe store momenter med deres deltagere,” siger underholdningsredaktør på TV 2, Dorte Borregaard. 

Maria Fantino indtager værtsrollen

Foruden den nye dommertrio byder 'X Factor' også velkommen til Maria Fantino, der er ny vært, når Danmarks største underholdningsprogram vender tilbage på TV 2 og TV 2 Play i 2024. Maria Fantino er kendt som en del af værtsduoen bag podcasten 'Curlingklubben'. Her har den 28-årige vært siden 2018 været med til at levere public service til særligt den unge målgruppe. Senest har Maria Fantino været en del af lørdagsunderholdningsprogrammet 'Fantino mod Bonde' på DR.       

Den kommende sæson af 'X Factor' er den sjette på TV 2. Thomas Blachman har været dommer i alle seks sæsoner på TV 2, det bliver Oh Lands fjerde sæson som dommer, mens Simon Kwamm står foran sin anden sæson.

Dommertrio i 'X Factor' 2024

Oh Land (Nanna Øland Fabricius)

Bor i København

38 år

Sanger og sangskriver, blandt andet til balletterne 'Askepot' og 'Snedronningen', og udgav senest singlen 'Bleed' i april 2023.

Tidligere dommer i 'Voice Junior' på TV 2 og dommer i 'X Factor' første gang i 2019

Simon Kvamm
Bor i København
48 år
Sanger, sangskriver, manuskriptforfatter og skuespiller

Medlem af elektro-rockgruppen Hugorm
Dommer i 'X Factor' første gang i 2023

Thomas Blachman
Bor i København
60 år
Bachelorgrad i jazzkomposition og arrangement fra Berklee College of Music, Boston
Jazzmusiker, komponist, producer og forfatter
Dommer i 'X Factor' første gang i 2008

Henvendelser vedr. vært, dommere og deltagere
HAVE Kommunikation & PR

Julie Qvick Nielsen 

julie@have.dk, 22 72 75 56

Billede {0} af {1}