'Pia' er en ny, stærk TV 2-dokumentar: - Jeg fortryder intet

Dokumentaren ’PIA’ om Pia Kjærsgaard kan ses søndag 16. januar på TV 2 PLAY og TV 2. (Foto: Lotta Lemche)

Dokumentaren ’PIA’ om Pia Kjærsgaard kan ses søndag 16. januar på TV 2 PLAY og TV 2. (Foto: Lotta Lemche)

14-01-2022
Af: TV 2 Kommunikation

Ny dokumentar tegner et personligt portræt af Dansk Folkepartis tidligere leder Pia Kjærsgaard, som instruktør Katrine Kjær har fulgt i 18 dramatiske måneder. Se med på TV 2 PLAY og TV 2 søndag 16. januar.

Hun er en af Danmarks mest kontroversielle værdikrigere. En person, der i dén grad har delt vandene. Men hvem er mennesket bag politikeren Pia Kjærsgaard?

Instruktør Katrine Kjær har fulgt den tidligere leder af Dansk Folkeparti i 18 dramatiske måneder, hvor hendes politiske livsprojekt pludselig kommer i stormvejr.

- Min interesse for Pia Kjærsgaard bunder i hendes historiske betydning for dansk politik, ikke mindst på udlændingepolitikken, og en nysgerrighed om, hvilke følelser der ligger bag politikken. Jeg er politisk dybt uenig med Pia Kjærsgaard, men vi færdes i stigende grad i hver vores egne digitale ekkokamre, hvor vi alle er enige og mener det samme, så derfor er det også ekstra vigtigt, at vi genfinder modet til at nærme os hinanden og prøve forstå dem, som vi ikke nødvendigvis er enige med, siger instruktør Katrine Kjær.

Den pointe bakker TV 2-redaktør Liv Michelsen op om:

- Da vi igangsatte dette dokumentarprojekt, havde vi ingen anelse om, hvordan de efterfølgende måneder i dansk politik ville udspille sig, og hvilken dramatisk tid Dansk Folkeparti gik i møde. Den politiske kontekst har betydet, at vi i dag står med en utroligt aktuel dokumentar, som giver os et indblik i, hvordan den tidligere politiske leder ser på uroen i partiet og på sin egen rolle i politik, siger Liv Michelsen.

I politik med store konsekvenser
Pia Kjærsgaard glemmer aldrig dengang, hun som 13-årig så sin mor forlade den trygge kernefamilie til fordel for en anden mand. Mens forældrenes traumatiske skilsmisse senere i livet sendte Pias følsomme bror ud i en deroute med alkohol og hjemløshed, gjorde det Pia Kjærsgaard hårdfør og lærte hende aldrig at bøje nakken.

Med den trofaste ægtemand, Henrik, ved sin side fandt Pia Kjærsgaard i en ung alder sit højere formål med livet og var med til at stifte Dansk Folkeparti, der stormede ind i Folketinget og ændrede den politiske danmarkshistorie.

Nu er hun nået til et sted i livet, hvor hun gør sig mange tanker om det levede liv – sorgen over forældrenes skilsmisse og brorens alt for tidlige død, ægtemanden Henriks urokkelige støtte og alle de kontroversielle værdikampe, hun har kæmpet i dansk politik med store konsekvenser. Ikke bare for hende selv, men også resten af familien.

Uroen ulmer i Dansk Folkeparti
Dokumentaren går tæt på mennesket og politikeren Pia Kjærsgaard i 18 højspændte måneder, hvor uroen ulmer i Dansk Folkeparti, og hvor hendes personlige og politiske livsprojekt kommer ud i den hidtil største krise. Det sker på et tidspunkt, hvor Pia Kjærsgaard ikke længere selv sidder i ledelsen, og hvor den nye generation har taget over i partiet. Pia Kjærsgaard har selv bakket op om et begyndende generationsskifte, men spørgsmålet er, om hun kan eller vil slippe kontrollen?

Det er instruktør Katrine Kjær, der står bag dokumentaren, og hun har fået lov til at følge Pia helt tæt hjemme i privaten, hos frisøren, på Santorini, på Christiansborg, til landsmødet og i sommerhuset med veninden Dorthe Kollo.

Dokumentarprogrammet 'Pia' er produceret af Laud People med støtte fra Det Danske Filminstitut. Programmet har premiere på TV 2 PLAY og TV 2 søndag 16. januar 2022.

 

 

Seneste nyt

11. maj 2022

Folkeafstemning om forsvarsforbeholdet: TV 2 NEWS og Radio4 samler politikere og eksperter til stor debat i Aarhus

Link til Folkeafstemning om forsvarsforbeholdet: TV 2 NEWS og Radio4 samler politikere og eksperter til stor debat i Aarhus
03. maj 2022

TV 2 Dokumentar afslører vold og krænkelser på Herlufsholm

Link til TV 2 Dokumentar afslører vold og krænkelser på Herlufsholm
02. maj 2022

TV 2 og TV 2 Regionerne udvider samarbejdet på streaming

Link til TV 2 og TV 2 Regionerne udvider samarbejdet på streaming

Billede {0} af {1}