Knæk Cancer: Kræft rammer 1 ud af 3

Andrea Elisabeth Rudolph (tv.), Natasja Crone og Louise Wolff (th.) er værter for 'Knæk Cancer Live' lørdag 30. oktober. (Foto: Marie Hald / TV 2)

Andrea Elisabeth Rudolph (tv.), Natasja Crone og Louise Wolff (th.) er værter for 'Knæk Cancer Live' lørdag 30. oktober. (Foto: Marie Hald / TV 2)

21. oktober 2021;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

Endnu en vært er med i studiet, når TV 2s Knæk Cancer-uge kulminerer lørdag 30. oktober med ’Knæk Cancer Live’. Og den nye vært, Andrea Elisabeth Rudolph, har netop haft kræftsygdom helt tæt inde på livet.

To værter – nemlig Louise Wolff og Natasja Crone – er tidligere offentliggjort i forbindelse med indsamlingsshowet ’Knæk Cancer Live’ lørdag 30. oktober. Og nu er navnet på den tredje vært, der vil gøre en forskel for kræftsagen, klar til offentliggørelse.

Den tredje vært er Andrea Elisabeth Rudolph, der selv har haft kræft tæt inde på livet i det forløbne år. Hun ser frem til at være en del af værtsholdet på ’Knæk Cancer Live’.

- For mig er det vigtigt at være en del af Knæk Cancer, fordi jeg føler, jeg kan være med til at gøre en forskel. Det er simpelthen så vigtigt, at der fortsat bliver skabt opmærksomhed om sygdommen, så flere kan opdage i tide, at de har fået kræft – hvilket potentielt kan være med til at redde liv, siger Andrea Elisabeth Rudolph og fortsætter:

- Der er stadig behov for at indsamle penge, som kan gøre en forskel. Nu hvor jeg selv har stået midt i et sygdomsforløb, har jeg mærket på egen krop, at det betyder alverden, at der bliver gjort en kæmpe indsats for at blive endnu klogere på kræft, så man kan skabe bedre behandling og støtte. Den slags er desværre ikke gratis, så det er vigtigt, at vi får samlet en masse penge ind.

De tre 'Knæk Cancer Live'-værter samlet i forbindelse med fotograferingen af pressebilleder til showet. (Foto: Marie Hald / TV 2)

De tre 'Knæk Cancer Live'-værter samlet i forbindelse med fotograferingen af pressebilleder til showet. (Foto: Marie Hald / TV 2)

En sygdom tæt på vores liv

Knæk Cancer er en ambitiøs overskrift. Men det er ikke desto mindre det mål, TV 2 og Kræftens Bekæmpelse har sat sig. Ikke alene, men sammen med danskerne, for kræft er en fælles sag, som kræver en fælles indsats. Derfor handler Knæk Cancer-ugen om både oplysning og indsamling.

I ’Knæk Cancer Live’ lørdag 30. oktober samles trådene fra Knæk Cancer-ugen af blandt andre Natasja Crone.

- Jeg var med de første år, og det gav helt generelt god mening. Specielt når jeg efterfølgende mødte folk, der konkret havde set eller oplevet, hvordan pengene fra Knæk Cancer havde gjort en forskel for dem som forskere, læger eller patienter, siger Natasja Crone og fortsætter:

- Efter nogle års pause er jeg tilbage. Nogle år ældre – og med en ny viden om sygdommen som nær pårørende. Vi samler ind til meget. Og det skal vi også. Men denne sygdom er så tæt på vores liv, at jeg har svært ved at komme på noget, der giver mere umiddelbar mening. I hvert fald for mig personligt.

 

- Vi vil knække kurven

Også Louise Wolff er vært ved ’Knæk Cancer Live’, og hun ser frem til den store aften.

- Jeg har i en række år været med som vært ved ’Knæk Cancer Live’, og hver gang siger jeg sætningen “Hver tredje dansker bliver ramt af kræft”. Mit håb er, at jeg snart kan få lov til at tilføje “… men nu har vi knækket kurven!” Jeg tror på, at det kommer til at ske, for hvert år sker der fremskridt, og det føles enormt meningsfyldt at være en del af den bevægelse, siger Louise Wolff.

Knæk cancer

Vigtig forskning er kommet i gang med hjælp fra Knæk Cancer

I alt har 354 projekter fået penge fra Knæk Cancer siden 2012, herunder vigtig forskning, som ikke var sat i gang uden Knæk Cancer. Blandt andet er der siden 2017 med støtte fra Knæk Cancer oprettet 11 nationale forskningscentre, som har fokus på vigtige områder inden for kræftforskningen, heriblandt immunterapi, stråleterapi, senfølger, lungekræft og børnekræft.

Du kan læse om alle de 354 projekter på www.detgårpengenetil.dk.

Her kan du i 12 overskrifter se, hvad pengene går til i 2021 – og læse mere om de enkelte temaer.

Knæk Cancer lever – foruden på tv, sociale medier og på knækcancer.tv2.dk – via aktiviteter og indsamlinger i hele landet både hos privatpersoner, men i høj grad også i foreninger, virksomheder, hos sponsorer og samarbejdspartnere.

Det er muligt for alle at starte en Knæk Cancer-indsamling – læs mere her.

Se på danmarkskortet, hvor der er indsamlinger og aktiviteter under Knæk Cancer: www.knaek.cancer.dk/galleri

Følg Knæk Cancer på Facebook her. 

Følg Knæk Cancer på Instagram her.

Billede {0} af {1}