Ny chef for Nyhederne i Odense: Endnu mere og væsentlig journalistik fra alle egne af Danmark

Thomas Funding bliver fra maj 2021 chefredaktør for TV 2 Nyhederne i Odense. (Foto: Tim Kildeborg Jensen / Ritzau Scanpix / TV 2)

Thomas Funding bliver fra maj 2021 chefredaktør for TV 2 Nyhederne i Odense. (Foto: Tim Kildeborg Jensen / Ritzau Scanpix / TV 2)

Thomas Funding bliver chef for TV 2 Nyhederne i Odense og medlem af Nyhedernes chefredaktion. Han har fokus på at sikre endnu mere TV 2-journalistik fra hele Danmark – både på tv og digitalt.

37-årige Thomas Funding, som i de seneste tre år har været politisk redaktør på Avisen Danmark under Jysk Fynske Medier, vender tilbage til TV 2. Her skal han være chefredaktør for TV 2 Nyhederne i Odense og være med til at sikre endnu mere journalistik fra hele Danmark.

- Thomas Funding er kendt som en stærk og dygtig journalist, der insisterer på, at der skal produceres god og væsentlig journalistik fra alle egne af Danmark. Derfor er det helt rigtigt at have Thomas som chefredaktør for Nyhederne og vores hovedsæde i Odense, hvor vi altid skal udnytte den unikke placering midt i Danmark i vores journalistik. Samtidig skal Kvægtorvet spille en endnu større rolle i udviklingen af journalistikken på vores digitale platforme, siger Ulla Pors, der er TV 2s nyudnævnte nyhedsdirektør.

TV 2s nyhedsdirektør, Ulla Pors. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

TV 2s nyhedsdirektør, Ulla Pors. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

En afgørende del af TV 2s DNA
Thomas Funding vender på flere måder ”hjem”, når han begynder i chefjobbet hos TV 2 i Odense.

- Det bliver som at komme hjem, og jeg glæder mig, for Kvægtorvet, stedets særlige ånd og de mange dygtige medarbejdere betyder rigtigt meget for mig. Det var her, jeg startede i praktik, og det er her, jeg er uddannet. Det er herfra – og i godt samarbejde med TV 2 Regionerne – vi skal sikre endnu mere vedkommende journalistik fra alle egne i Danmark, siger Thomas Funding, der bor i Odense med hustruen Janne og parrets tre drenge.

Efter endt journalistuddannelse arbejdede Thomas Funding som politisk reporter og analytiker for TV 2. Efterfølgende blev han redaktør på TV 2 Regionernes Christiansborg-redaktion, hvor han havde dagligt samarbejde med de regionale TV 2-stationer. Den politiske journalistik har dermed været omdrejningspunktet for Thomas Fundings arbejde i flere år – gerne med fokus på at sikre et nuanceret nyhedsbillede, som behandler politik fra andre steder end København.

- Det betyder noget, hvorfra du kommer, og hvor du rapporterer fra. Det giver journalistikken forskellige udtryk. Og for mig er det en afgørende del af TV 2s DNA at tage udgangspunkt i, hvor folk bor og lever, og dermed gøre journalistikken mere relevant for befolkningen, siger Thomas Funding, som ønsker at styrke samarbejdet med de selvstændige TV 2 Regioner. Og han bakkes op af TV 2s nyhedsdirektør:

- Samarbejdet med TV 2 Regionerne er en kæmpe styrke for os på TV 2, og her har Thomas også de helt rigtige forudsætninger. Han har været med til at opbygge vores regionale samarbejde på Christiansborg-redaktionen og har derfra et godt samarbejde med TV 2s regionale stationer, siger Ulla Pors.

Thomas Funding er her fotograferet som moderator i åbningsdebatten ved Klimatopmødet i Middelfart i september 2020. I forgrunden taler formanden for Concito, Connie Hedegaard. (Foto: Tim Kildeborg Jensen / Ritzau Scanpix / TV 2)

Thomas Funding er her fotograferet som moderator i åbningsdebatten ved Klimatopmødet i Middelfart i september 2020. I forgrunden taler formanden for Concito, Connie Hedegaard. (Foto: Tim Kildeborg Jensen / Ritzau Scanpix / TV 2)

Farvel til politisk journalistik – goddag til lederopgaver
Med det nye chefjob på TV 2 Nyhederne i Odense lægger Thomas Funding den politiske journalistik på hylden.

- Jeg har i snart ti år arbejdet med politisk journalistik, og jeg har elsket hvert sekund. Men jeg brænder for journalistik i øjenhøjde, og det hér er en enestående chance, når jeg også vil være med til at udvikle journalistikken og være ambitiøs på andre områder end det politiske, siger Thomas Funding.

Også udviklingen af den digitale journalistik på Kvægtorvet får Thomas Fundings fokus, ligesom han skal lære om ledelse.

- Jeg har haft mange uformelle lederopgaver, men det er klart, at det er et stort spring at blive chef. Det er jeg bevidst om, og det, tror jeg, er første skridt til at lykkes. Jeg kommer med både gejst og ydmyghed, og så ved jeg heldigvis, at der er utroligt mange gode folk på Kvægtorvet og på TV 2 generelt, der vil hjælpe mig, siger Funding.

Thomas Funding forventer at begynde i sit nye job på TV 2 i begyndelsen af maj, når han vender tilbage fra barsel. Funding afløser Nyhedernes souschef Jacob Kwon på posten i Odense. Kwon er i forbindelse med nyhedsdirektørskiftet rykket til København i en ny rolle som nyhedschef dér. Kwon fortsætter som chef i Odense indtil Fundings tiltrædelse.

Billede {0} af {1}