Billed-Bladet har uddelt TV-Guld til de bedste tv-værter og tv-programmer i 2020. Ti af vinderne er fundet af læsere og seere. (Foto: Hanne Juul / Aller Foto & Video)

Billed-Bladet har uddelt TV-Guld til de bedste tv-værter og tv-programmer i 2020. Ti af vinderne er fundet af læsere og seere. (Foto: Hanne Juul / Aller Foto & Video)

Otte ud af ti publikumspriser gik til TV 2

19. januar 2021;
Af: Michael Hansen, TV 2 Kommunikation

Billed-Bladet har uddelt TV-Guld til de bedste værter og tv-programmer i 2020. I ti kategorier blev vinderne fundet af bladets læsere – og otte af vinderne er fra TV 2.

Danmarks største uddeling af publikumspriser – Billed-Bladets TV-Guld til værter og tv-programmer – er nu uddelt for året 2020. Og af de ti vindere, som blev fundet af seerne og læserne, er de otte fra TV 2.

De to øvrige publikumspriser blev vundet af henholdsvis DR1 og TV3, mens en særpris blev givet til Phillip Faber, der blandt andet er kendt fra ’Fællessang’ på DR1. Endelig blev den store dokumentarpris, hvor vinderen findes af en priskomité, tildelt DR1 for ’Scandinavian Star’ i konkurrence med TV 2-programmerne ’Plejehjemmene bag facaden’ og ’Det sidste ord – Bent Fabricius-Bjerre’.

’Badehotellet’ – her et billede fra syvende sæson i 2020 – er Danmarks mest sete program og har været det gennem flere år. Ottende sæson af ’Badehotellet’ har premiere mandag 1. februar på TV 2 og TV 2 PLAY. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

’Badehotellet’ – her et billede fra syvende sæson i 2020 – er Danmarks mest sete program og har været det gennem flere år. Ottende sæson af ’Badehotellet’ har premiere mandag 1. februar på TV 2 og TV 2 PLAY. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

Fire vindere af programpriser
Billed-Bladets læsere har fundet vinderne af fire programpriser, og heraf gik tre til TV 2. Syvende sæson af ’Badehotellet’ fik prisen som årets fiktionsserie foran TV 2-serien ’Efterforskningen’, TV 2 CHARLIE-serien ’Sygeplejeskolen’ og Xee-serien ’Sunday’. Det er syvende gang, ’Badehotellet’ får TV-Guld, som er hentet i forskellige kategorier.

- Jeg er så lykkelig for, at vi har vundet prisen. Det betyder uendeligt meget for os, og vi er virkelig glade for alle de positive tilkendegivelser, der altid kommer fra vores seere og Billed-Bladets læsere. Så jeg vil gerne sige tusind tak til alle, som har stemt, siger Michael Bille Frandsen, der er producer på ’Badehotellet’.

TV 2-programmet ’Nybyggerne’ blev årets livsstilsprogram foran TV 2s ’Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed’ og DR1s ’Kender du typen?’. Værten for årets udgave af ’Nybyggerne’ var Christian Degn, som til Billed-Bladet blandt andet siger:

- Jeg har lyst til at kramme hele holdet, for ’Nybyggerne’ er i dén grad en holdpræstation. I virkeligheden er jeg jo den, der laver mindst. Det er de otte seje deltagere, som skal hyldes allermest, og så mine kolleger, som nærmest har overvåget dem i døgndrift.

I kategorien årets underholdningsprogram vandt TV 2-programmet ’Stormester’ med Lasse Rimmer og Mark Le Fêvre som værter. Succesprogrammet vandt foran TV 2s ’Vild med dans’ og DR1s ’Den store bagedyst’.

- Det giver kæmpe point på mor-kontoen. Det er sådan noget som det her, der skal til, før mine forældre rigtig tror på det, jeg laver, siger Mark Le Fêvre.

Den fjerde programpris, hvor vinderen blev fundet af Billed-Bladets læsere, er årets personbårne program. Vinderen blev TV3-programmet ’Familien fra Bryggen’.

Peter Ingemann – her i programserien ’Ingemann og hovedstaden – er for femte gang kåret som årets mandlige underholdningsvært. (Foto: TV 2)

Peter Ingemann – her i programserien ’Ingemann og hovedstaden – er for femte gang kåret som årets mandlige underholdningsvært. (Foto: TV 2)

Fem prisvindende TV 2-værter valgt af læserne
Billed-Bladets læsere har valgt i alt seks værter som deres favoritter inden for underholdning, sport og nyheder. Fem af disse seks priser gik til TV 2-værter.

For femte gang blev Peter Ingemann kåret som årets mandlige underholdningsvært, efter at han tidligere har vundet prisen i 2014, 2017, 2018 og 2019.

- Nej, hvor er det fedt! Og i sådan et stærkt felt. Jeg er meget glad og rørt, for det betyder enormt meget for mig, at folk gider at se mine programmer og i det her tilfælde gider at stemme på mig som årets vært, siger Peter Ingemann, der vandt prisen foran TV 2-vært Christian Degn og DR-vært Mads Steffensen.

Også vinderen af prisen som årets kvindelige underholdningsvært er fra TV 2 og har tidligere vundet. Det er Sofie Linde, som for tredje gang i træk vinder TV-Guld i denne kategori – i år foran Janni Pedersen og Lene Beier.

- Tusind tak til de af Billed-Bladets læsere, der har stemt på mig. Det betyder rigtig, rigtig meget. Særligt nu her hvor man går og er stakåndet med en kæmpe vom, lyder det fra Sofie Linde.

Prisvindende sportsværter i fuld gang med VM-dækning
Billed-Bladets læsere har igen kåret TV 2s Morten Ankerdal som årets mandlige sportsvært.

- Jeg er så stolt af prisen, fordi jeg ved, at den har en lang historik. Jeg ved, hvor mange mennesker som stemmer, og det er jo også dem, som jeg og vi laver fjernsyn til. At få deres anerkendelse er noget af det fineste, man kan opnå, siger Morten Ankerdal til Billed-Bladet.

Han har i øjeblikket travlt med at dække VM i herrehåndbold for TV 2, og det samme har årets kvindelige sportsvært, Stine Bjerre Mortensen.

- Jeg er sindssygt glad, og jeg er ét stort smil. Det er dejligt at få et skulderklap for det arbejde, man laver – især oven på dette år, som har budt på mange ting for os alle sammen, siger Stine Bjerre Mortensen.

På nyhedsområdet var der en pris til både DR og TV 2. Kåre Quist blev årets mandlige nyhedsvært foran TV 2-værterne Lasse Sjørslev og Mikael Kamber, mens Cecilie Beck er årets kvindelige nyhedsvært, hvor hun var nomineret sammen med TV 2-kollegerne Ditte Haue og Karin Cruz Forsstrøm.

- Det betyder helt vildt meget at vinde denne pris. Dette år har været utroligt spændende, men også hårdt, så derfor er det ekstra dejligt at få lidt kærlighed, siger Cecilie Beck til bladet.

Billede {0} af {1}