Aarhus Series: ’Alfa’ vinder prisen som bedste nordiske serie

Fra serien 'Alfa', der lørdag aften blev hædret ved Aarhus Series som bedste nordiske serie. (Foto: TV 2)

Fra serien 'Alfa', der lørdag aften blev hædret ved Aarhus Series som bedste nordiske serie. (Foto: TV 2)

TV 2 PLAY- og TV 2 ZULU-serien ’Alfa’ løb med sejren, da Aarhus Series lørdag aften uddelte priser til nordiske og internationale fiktionsserier.

Avaz-brødrenes fiktionsserie ’Alfa’, der i eftersommeren og efteråret er sendt på TV 2 ZULU og stadig kan ses på TV 2 PLAY, løb lørdag aften med prisen som bedste nordiske serie ved den første prisuddeling nogensinde under Aarhus Series. Prisen blev uddelt på Aarhus Teater.

I kategorien bedste internationale serie blev vinderen BBC-serien ’Normal People’. Vinderne er fundet efter en afstemning på nettet blandt fem henholdsvis nordiske og fem udenlandske serier, der er udvalgt af en jury ud fra temaet ”serier med social relevans og kulturel gennemslagskraft”.

Direktør Felicia Jackson, Aarhus Series, siger om vinderne:

- Jeg tror, danskerne har kåret netop disse to serier, fordi det er fortællinger, vi virkelig kan mærke. De har både gennemslagskraft og social relevans, og samtidig er de nære og relaterbare. Vi kan identificere os med de stærke persongallerier, og deres konflikter, relationer og følelser går lige i vores hjerter. ’Alfa’ er befriende ambitiøs for en dansk serie. Det er en barsk fortælling om to brødre, der forsøger at finde fodfæste på hver deres side af loven efter faderens død. ’Alfa’ er på sin vis et klassisk familiedrama, men Avaz-brødrene mestrer gennem stærke portrætter og sublim fortællerglæde at gøre serien både moderne og nærværende.

Danskerne ser serier som aldrig før og er vilde med historier, der får tid til at folde sig ud. Det er baggrunden for, at Filmby Aarhus i samarbejde med bl.a. Aarhus Kommune, Den Vestdanske Filmpulje og branchekonferencen this.2020 har søsat landets første seriefestival Aarhus Series, der begyndte 29. oktober og sluttede søndag 1. november.

Sebastian Jessen i rollen som Jakob i serien 'Alfa'. (Foto: Emilia Staugaard / Tv 2)

Sebastian Jessen i rollen som Jakob i serien 'Alfa'. (Foto: Emilia Staugaard / Tv 2)

De nominerede var udvalgt af jury

En jury bestående af serieekspert Keld Reinicke, tv- og radiovært Frederik Dirks Gottlieb, Ph.D. fra Oslo Universitet Vilde Schanke Sundet, film- og tv-anmelder Ann Lind Andersen samt Aarhus Series-direktør Felicia Jackson havde udvalgt de nominerede.

De nominerende serier er alle første sæson af nye serier, som er udgivet i perioden fra 1. september 2019 til 1. september 2020. I kategorien bedste nordiske serie var to danske serier nomineret, begge fra TV 2, foruden to norske serier og den svenske ’Kalifat’.

De nominerede i denne kategori var ’22. juli’ (NRK), ’Exit’ (NRK), ’Kalifat’ (SVT), ’Alfa’ (TV 2 PLAY og TV 2 ZULU) samt ’Kemohjerne’ (TV 2 PLAY og TV 2).

Læs mere om ’Alfa’ her.

Se TV 2s pressekit om 'Alfa' her.

’Alfa’ kan ses på TV 2 PLAY.

 

Seneste nyt

27. november 2020

De Olympiske Lege vender tilbage til TV 2 og får den mest intensive dækning nogensinde

Link til De Olympiske Lege vender tilbage til TV 2 og får den mest intensive dækning nogensinde
27. november 2020

TV 2 indsamler julehjælp til socialt udsatte børnefamilier

Link til TV 2 indsamler julehjælp til socialt udsatte børnefamilier
27. november 2020

The Olympic Games return to TV 2 and will receive the most intensive coverage ever.

Link til The Olympic Games return to TV 2 and will receive the most intensive coverage ever.

Billede {0} af {1}