Go’ morgen og Go’ aften skruer op for sommeren


Danskerne holder mere sommerferie i Danmark i år, og det betyder nye tiltag for TV 2s Go’-magasiner, som også udvider sendetiden i forhold til tidligere somre.


Mange flere danskere end sædvanligt kommer i 2020 til at holde sommerferie herhjemme, og det er baggrunden for, at TV 2s populære magasinprogrammer ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften LIVE’ i år skruer ekstra op for sommeren.


’Go’ aften LIVE – sommer i Danmark’

Blandt andet vil ’Go’ aften LIVE’-redaktionen sende alle hverdage fra mandag 29. juni og fem uger frem, hvor programmet sædvanligvis holder sommerferie. I den forbindelse udvides programmerne med særudgaverne ’Go’ aften LIVE – sommer i Danmark’, hvor værterne Petra Nagel, Lene Beier og Christian Degn kommer rundt i sommerlandet.

En del af udsendelsen bliver, som seerne kender den – med aktuelle historier fra studiet i Tivoli og med Natasja Crone, Abdel Aziz Mahmoud og Jes Dorph-Petersen som værter på skift. Den anden del foregår i rundt i sommer-Danmark, hvor Petra Nagel, Lene Beier og Christian Degn besøger kendte kulturpersonligheder på deres yndlingssted om sommeren. Vi kommer på besøg i sommerhuse og særlige steder i naturen, og vi skal med på fisketur, lave mad over bål, quizze og høre skøn musik.

- Det bliver både portrætter af Danmark om sommeren og af kendte danskere på deres sommer-yndlingssted. Vi kan ikke afsløre perlerækken af navne her, for det bliver nemlig muligt for seerne at gætte med på navnet på dagens kulturpersonlighed. Men vi kan love, at vi kommer til Jylland, Fyn, Sjælland, Bornholm og flere små øer og ser det smukkeste og dejligste af sommer-Danmark, siger TV 2-redaktør Henriette Ladegaard-Pedersen og fortsætter:

- Det er ren public service, for sommeren i år er sommer i Danmark. Nu har vi chancen for at vise danskerne vores land på en måde, som vi ikke plejer at vise det, og lade de kendte danskere være ambassadører for hver deres udvalgte favoritsted i Danmark.

TV 2-redaktør Henriette Ladegaard-Pedersen. (Foto: TV 2)

TV 2-redaktør Henriette Ladegaard-Pedersen. (Foto: TV 2)

Claus Holm og Mattias Hundebøll rundt i landet

Også i morgentimerne sender Go’-redaktionen mere morgen-tv end sædvanligt, idet programmet efter opfordring fra tusindvis af seere har fortsat sine weekendudgaver i hele juni. Dermed reduceres sommerpausen for de populære weekendudgaver af ’Go’ morgen Danmark’.
En anden morgen-nyskabelse hen over sommeren er indslag, hvor kokken Claus Holm og musikeren og tv-værten Mattias Hundebøll rejser rundt i sommerlandet og ”smager” på Danmark. Hver fredag morgen i juli parkerer Mattias Hundebøll sin autocamper et sted i sommer-Danmark, og Claus Holm sætter sit udekøkken op.

- Claus Holm smager på råvarerne fra en lokal ildsjæl, og Hundebøll portrætterer byen eller området via smukke billeder og samtaler med lokale personligheder. Herudover kommer andre lokale til og fortæller om deres egn, og i sidste ende smager alle på Claus Holms lækkerier. Vi genopdager kort sagt den varierede smag af Danmark, siger Henriette Ladegaard-Pedersen.

Holm og Hundebøll kommer godt rundt i landet – fra Læsø, hvor den står på jomfruhummer, over Fjordlandet, som byder på gulerødder og lam, til Hvide Sande med frisk fisk og muslinger. ’Go’ morgen Danmark’ kommer også til Tåsinge, hvor der er bøf på grillen, og til Møn, hvor der skal laves mad på bål.

En plads i danskernes hjerter og hverdagsrutiner

’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften LIVE’ har – mens coronakrisen var allerstørst – haft en usædvanlig periode med sendestop over forsigtig genstart og videre til de velkendte programmer. Og i hele perioden har konkurrencen om seerne været intensiveret, fordi fokus ofte har været på den vigtige nyhedsdækning om coronapandemien.

På trods af de skiftende vilkår og den skærpede konkurrence har ’Go’-programmerne haft høje – og på det seneste også stigende – daglige seertal i forhold til sidste år.

- I en tid med stort fokus på nyheder og krise er vi glade for at opleve, at seerne stadig har stor lyst til ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften LIVE’ som en del af deres hverdag. Vi har også fået nye seere undervejs, og jeg tror, at Go’-programmerne særligt i denne sommer får en ny plads i danskernes hjerter og hverdagsrutiner, siger Henriette Ladegaard-Pedersen.

Billede {0} af {1}