Tager Danmark det europæiske guld?

Mikkel Hansen og Danmark åbner gruppespillet mod Island lørdag 11. januar klokken 18.05 direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. (Foto: Ritzau Scanpix / TV 2)

Mikkel Hansen og Danmark åbner gruppespillet mod Island lørdag 11. januar klokken 18.05 direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. (Foto: Ritzau Scanpix / TV 2)

De danske håndboldherrer er både olympiske mestre og verdensmestre, men kan de forsætte succesen og også vinde EM? Følg med, når det danske landshold indtager halgulvet til EM i Sverige, Østrig og Norge på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra torsdag 9. januar til søndag 26. januar.

Alle, der elsker håndbold, husker de store øjeblikke fra VM og de fantastiske jubelscener fra Rådhuspladsen i januar sidste år. Nu har landsholdet muligheden for at få landet til at gå i ekstase igen, når der bliver spillet EM i herrehåndbold i Sverige, Østrig og Norge.

Og store sportsbegivenheder er noget, som samler danskerne. Det så vi senest under VM i 2019 i forbindelse med finalen, hvor der var langt over 2,5 millioner seere til VM-finalen på DR1 og TV 2 tilsammen.

Mikkel Hansen og Danmark åbner gruppespillet mod Island lørdag 11. januar klokken 18.05. Island er i gang med at bygge et stærkt ungt hold op under den tidligere danske landstræner Guðmundur Guðmundsson, men Danmark er som verdensmestre favoritter. Opgøret bliver vist direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.

Kommentatorerne til de danske kampe - og mange andre - er den dynamiske duo Bent Nyegaard (tv.) og Thomas Kristensen. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

TV 2 i stærk opstilling
For de folk på TV 2, som nørder og dækker håndbold til hverdag, er de store slutrunder nogle af årets højdepunkter, og de vil kæmpe hårdt for at komme helt tæt på landsholdet - og i det hele taget give seerne den bedst mulige oplevelse.

Under dækningen af EM er Morten Ankerdal gennemgående vært omkring de danske kampe, og Claus Møller Jakobsen og Daniel Svensson er eksperter i studiet. Kommentatorerne til de danske kampe - og mange andre - er den dynamiske duo Thomas Kristensen og Bent Nyegaard. Derudover dækker Stine Bjerre Mortensen, Heidi Møller Eskildsen, Ulrik Wilbek, Anders Eggert, Nicolej Krickau, Peter Bruun Jørgensen m.fl. slutrunden og har hver deres rolle.

En af dem, der er med igen, er selvfølgelig TV 2s mangeårige håndboldkommentator og ekspert, Bent Nyegaard. Han er oppe at ringe over Danmarks form lige nu:

- Vi skal forvente os rigtigt meget af EM i håndbold, ikke mindst efter den helt fantastiske kamp mod Frankrig til Golden League i søndags. Det spektakulære er, at Danmark ikke kun er den nation i verden, der har de bedste spillere over all, men også den nation, der har det bredeste materiale. Til Golden League spillede vi med et landshold nummer to, hvis man kan sige det sådan, og alligevel vinder Danmark. Det var en meget, meget overbevisende præstation. Det bekræfter det, vi vidste i forvejen: At Danmark er favorit til at vinde EM, siger Bent Nyegaard.

EM i herrehåndbold kan ses på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Der er seneste nyt fra EM og landsholdet på em.tv2.dk og på TV 2s sociale medier. (Foto: TV 2)

Malmø bliver farvet rød-hvid
Udover at have et fantastisk landshold i disse år har Danmark også den fordel til EM, at holdet skal spille de indledende kampe i Malmø Arena. Der er plads til 13.000 hujende og entusiastiske tilskuere, hvoraf langt størstedelen garanteret vil være iklædt rød-hvide farver. Og opbakning betyder meget i håndbold.

- Det er ikke for meget at sige, at Malmø er som en hjemmebane for Danmark, og det er en stor fordel. Og Danmark skal ikke bare spille indledende gruppespil i Malmø, de skal også spille mellemrunde dér, så holdet skal ikke en gang flytte sig. De kan blive dér, hvor de indkvarterer sig - det er også en fordel. Så Danmark har kvalitet på banen, og rammerne udenfor er også perfekte. Den kombination skal nok bringe holdet langt, siger Bent Nyegaard.

Danmark er havnet i en svær gruppe med Island, Ungarn og Rusland. Kun de to bedste hold kvalificerer sig til mellemrunden, så for Danmark gælder det i første omgang om at gå videre fra gruppen. Men Bent Nyegaard er sikker på, at Danmark går videre.

- Island, Ungarn og Rusland er alle tre rigtigt gode landshold. Lodtrækningen for Danmark har ikke været i den lette kategori. Men Danmark er et skridt eller to foran alle tre nationer. Det er klart, at til åbningskampen mod Island er der det lille dynamitpunkt, at Guðmundur Guðmundsson skal op imod sit gamle hold, og Island har et rigtigt godt landshold. Så det er en nøglekamp. Men summa summarum: Danmark har et bedre landshold, siger Bent Nyegaard.

Erfarne spillere som Magnus Landin, Lasse Svan (billedet) og Rasmus Lauge er tvivlsomme til EM, men andre stærke spillere er klar til at tage over. (Foto: Jan Christensen / Dansk Håndbold Forbund / TV 2)

Skadesproblemer giver plads til andre folk
Danmarks landshold har skadesproblemer, og erfarne spillere som Magnus Landin, Lasse Svan og Rasmus Lauge er tvivlsomme til EM. Bent Nyegaard tror dog ikke, det får den store betydning. Efter pragtkampen mod Frankrig til Golden League har vi set, at der er andre spillere, der kan træde til:

- Der er ingen tvivl om, at det er nogle ret voldsomme ting, fordi Magnus Landin, Lasse Svan og Rasmus Lauge er tre spillere, der normalt ville være i startopstillingen. Især Rasmus Lauge skulle gerne blive klar, han er ekstremt svær at erstatte for Nikolaj Jacobsen. Når det så er sagt, er den gode historie, at vi under Golden League har set, at René Toft, Lasse Andersson, Magnus Saugstrup og Hans Lindberg, som i øjeblikket er topscorer i Bundesligaen, kan tage over. Danmark har en ekstremt stor bredde i disse år, siger Bent Nyegaard og fortsætter:

- Det hårde job for Nikolaj Jacobsen bliver at skære EM-truppen ned fra 19 til de tilladte 16 mand.  

Et magt- og tronskifte
Hvis Danmark ender med at vinde EM, er holdet både olympiske, verdens- og europamestre. Det vil selvfølgelig give Danmark en helt unik og suveræn position, men det er faktisk sket før, fortæller Bent Nyegaard:

- Franskmændene har gjort i det i nullerne, men der er sket et magt- og tronskifte nu, hvor Danmark har overtaget den rolle. Derfor er Danmark jaget, det er holdet, man gerne vil slå. Men de andre hold skal godt nok stå tidligt op, hvis de vil holde Danmark væk fra den EM-finale, siger Bent Nyegaard.

Se EM i herrehåndbold på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Få sidste nyt fra EM og landsholdet på em.tv2.dk og på TV 2s sociale medier.

Få den ultimative dækning af EM i håndbold med TV 2 PLAY. Her kan man se alle kampe under EM:
https://herrehandbold.play.tv2.dk/

Sådan sender TV 2 fra EM i håndbold:
https://sport.tv2.dk/haandbold/fuldt-program-sendeplan-em-haandbold-for-herrer

Se trailer for Danmarks kamp mod Island herunder.

Seneste nyt

12. januar 2021

VM i håndbold 2021 - en anderledes slutrunde

Link til VM i håndbold 2021 - en anderledes slutrunde
12. januar 2021

- Det her er kulminationen på de fire vildeste år, jeg har haft som journalist

Link til - Det her er kulminationen på de fire vildeste år, jeg har haft som journalist
12. januar 2021

TV 2s hovedkanal i top med flest nomineringer til Tvprisen 2021

Link til TV 2s hovedkanal i top med flest nomineringer til Tvprisen 2021

Billede {0} af {1}