TV 2 og TV 2 NEWS er klar med den mest omfattende dækning af et britisk valg

På valgdagen 12. december begynder TV 2s britiske valgaften på TV 2 NEWS umiddelbart efter 19 Nyhederne, og 21.30 Nyhederne med Poul Erik Skammelsen sendes ligeledes fra London – som altid på både TV 2 og TV 2 NEWS. (Fotos: TV 2)

På valgdagen 12. december begynder TV 2s britiske valgaften på TV 2 NEWS umiddelbart efter 19 Nyhederne, og 21.30 Nyhederne med Poul Erik Skammelsen sendes ligeledes fra London – som altid på både TV 2 og TV 2 NEWS. (Fotos: TV 2)

TV 2 NEWS har haft den britiske valgkamp i fokus i en måned, og nu intensiveres dækningen. Flere NEWS-programmer sendes fra London i de kommende dage, og på valgaftenen samsender TV 2 og TV 2 NEWS.

 

 

Tre et halvt års drama om Brexit kan nærme sig kulminationen, når de britiske vælgere torsdag 12. december går til parlamentsvalg, hvor Brexit overskygger alle andre emner i valgkampen.
Valget i Storbritannien har kolossal betydning for især EU og Europa – og dermed også for Danmark og danskerne – og derfor er TV 2 NEWS gennem de seneste måneder gået all in på dækningen. Denne dækning udvides markant i de kommende dage, og på selve valgaftenen og valgnatten samsender TV 2 og TV 2 NEWS fra klokken 22.25.

- Danskerne har vist kæmpe stor interesse for Storbritannien og har fulgt intensivt med i Brexit-dramaet, og derfor stiller vi med det stærkeste hold og den mest omfattende dækning af et britisk valg nogensinde. Poul Erik Skammelsen er fremskudt vært i 21.30 Nyhederne torsdag, når valgdramaet kulminerer. For første gang sender vi også interviewprogrammet ’Lippert’ fra England, og ’NEWS & Co.’ er ligeledes rykket til London onsdag og torsdag. Derudover har vi korrespondenter på plads i hele Storbritannien og masser af gæster i vores studie, siger politisk udviklingschef Ulla Østergaard, TV 2.

Labour's Jeremy Corbyn og Boris Johnson (Konservative) er de to rivaler i forhold til premierministerposten i Storbritannien efter valget torsdag 12. december. (Arkivfoto: Daniel Leal-Olivas / AFP / Ritzau Scanpix / TV 2)

Daglige magasinprogrammer
I efteråret har TV 2 NEWS sendt de ugentlige magasiner ’Brexit, Boris og briterne’ og har løbende transmitteret fra de afgørende debatter i det britiske underhus. Valgkampens første tv-duel mellem premierminister Boris Johnson (Kons.) og Labours Jeremy Corbyn blev også sendt live på TV 2 NEWS, og søndag 8. december sendte NEWS det første af de nye, daglige magasinprogrammer frem mod valget.

Også mandag og tirsdag klokken 19.45 sender TV 2 NEWS magasinprogrammer – nu fra London – om det britiske valg, og onsdag og torsdag sendes både ’NEWS & Co.’ og magasinerne ’Lippert’ og ’Business Class’ direkte fra London.

På valgdagen 12. december begynder TV 2s britiske valgaften på TV 2 NEWS umiddelbart efter 19 Nyhederne, og 21.30 Nyhederne med Poul Erik Skammelsen sendes ligeledes fra London – som altid på både TV 2 og TV 2 NEWS.

Herefter fortsætter den britiske valgaften på TV 2 NEWS, og TV 2 sender britisk valgaften sammen med NEWS fra klokken cirka 22.25.

- Vi er klar med britisk exit poll klokken 23 og sender, indtil vi har en klar indikation om, hvorvidt Boris Johnson kan fortsætte i Downing Street nr. 10, eller om Jeremy Corbyn lykkes med sin kampagne. NEWS og TV 2 sender også sammen igen fredag morgen fra klokken 05.00 frem til ’Go’ morgen Danmark’, hvor NEWS fortsætter med nyhedsdækningen fra Storbritannien, Danmark og resten af verden, siger Ulla Østergaard.

TV 2 NEWS-vært Charlotte Beder har gennem efteråret 2019 været vært for kanalens ugentlige magasin om Brexit og britisk politik. Torsdag 12. december er hun en af værterne, når TV 2 NEWS holder britisk valgaften i samarbejde med TV 2. (Foto: Claus Troelsgaard / TV 2)

Sådan sender TV 2 NEWS om britisk valg
Det britiske valg er en del af NEWS’ løbende nyhedsdækning, ligesom valget dækkes grundigt i TV 2 Nyhederne 17.00, 18.00, 19.00 og 21.30. I disse dage sender TV 2 NEWS herudover således om det britiske valg (forbehold for programændringer):

Søndag 8. december
Klokken 19.20: Valg i Storbritannien: Debat og analyse

Mandag 9. december
19.45: Valg i Storbritannien: Hvor står kampen om Storbritannien?

Tirsdag 10. december
19.45: Valg i Storbritannien: Hvor står kampen om Storbritannien?

Onsdag 11. december
12.30: Fremskudt studie fra London
16.00: News & Co. fra London
18.20: Lippert fra London
19.20: Valg i Storbritannien: Dagen før dagen. Charlotte Beder er vært fra London med gæster og korrespondenter.

Torsdag 12. december
12.30: Fremskudt studie fra London
16.00: News & Co. fra London
18.20: Business Class fra London
19.20: Britisk valgaften fra London med Søren Lippert og Charlotte Beder
21.30: 21.30 Nyhederne fra London
21.52: Britisk valgaften fra London på TV 2 NEWS
22.25: Britisk valgaften fra London på TV 2 og TV 2 NEWS

Fredag 13. december
05.00: Valg i Storbritannien: Afgørelsen – sendes både på TV 2 og TV 2 NEWS
08.35: Fremskudt studie fra London
12.30: Fremskudt studie fra London
19.50: Valg i Storbritannien: Analyse og perspektiv

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}