TV 2 styrker PLAY med ny sportskanal

Sportschef Frederik Lauesen og administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen fotograferet på Kvægtorvet i Odense, hvor TV 2 SPORT X kommer til at høre hjemme. (Foto: Jens Wognsen / TV 2)

Sportschef Frederik Lauesen og administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen fotograferet på Kvægtorvet i Odense, hvor TV 2 SPORT X kommer til at høre hjemme. (Foto: Jens Wognsen / TV 2)

TV 2 SPORT X etableres på streaming og fokuserer på internationale stjerner inden for blandt andet fodbold, tennis og basketball.

TV 2s ambition for de kommende år er at accelerere udviklingen af TV 2 PLAY, og kvalitetsindhold er nøglen til, at TV 2 også i fremtiden har en stærk position i det danske mediebillede. Fra januar 2020 skal en ny sportskanal med stærke rettigheder bidrage til indfrielsen af denne ambition.    

Den nye sportskanal – som får navnet TV 2 SPORT X – er født som en tv-kanal på streamingtjenesten TV 2 PLAY og styrker TV 2s samlede sportstilbud. Samtidig vil det være muligt for tv-distributører at tilbyde TV 2 SPORT X til deres kunder med tv-pakker.

- Medieforbrugerne bruger mere og mere tid på streamingplatforme, og derfor skal vi naturligvis også tilbyde mere og mere indhold på TV 2 PLAY. At introducere en ny sportskanal, der tager sit udgangspunkt i en digital distribution og et digitalt forbrug, er helt i tråd med vores strategi om at accelerere udviklingen af TV 2 PLAY, siger TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, og fortsætter:

- Hvad enten det drejer sig om sport, nyheder, fiktion eller underholdning, så er kvalitet og relevans afgørende for, at TV 2s indhold også i fremtiden er en central del af medieforbruget herhjemme. Vi har en ambition om, at TV 2 PLAY skal være uundværlig for danskerne, og vi ved, at sport samler, engagerer og begejstrer mange passionerede fans. Med TV 2 SPORT X ønsker vi at stå med et endnu stærkere samlet sportstilbud, og kanalen er samtidig et eksempel på, hvordan udvikling af kvalitetsindhold – og her også erhvervelsen af rettigheder – og udvikling af TV 2 PLAY går hånd i hånd.

Rafael Nadal er en af de stjerner, seere og brugere kan møde på TV 2 SPORT X, efter at TV 2 har erhvervet rettighederne til de 38 ATP-turneringer i verden. (Foto: Ben Stansall / Ritzau Scanpix / TV 2)

International sport og verdensstjerner
Den nye sportskanal får især fokus på store internationale stjerner inden for spansk fodbold, italiensk fodbold, tennis fra Wimbledon og fra herrernes ATP-turneringer, som TV 2 netop har erhvervet rettigheder til, samt amerikansk basketball fra NBA. Hertil kommer X Games, atletik-VM, skiskydning m.m.

Blandt TV 2s seks eksisterende kanaler er TV 2 SPORT, der gik i luften i januar 2015, og som på rekordtid er blevet Danmarks klart mest sete kanal blandt de dedikerede sportskanaler. De solide og positive erfaringer herfra indgår i arbejdet frem mod den nye sportskanals åbning her fem år senere.

- Den passion for sport og den journalistiske forædling, som vi kender fra TV 2 SPORT, tager vi med over på TV 2 SPORT X. Vores nuværende sportskanal har i den grad skabt værdi for dansk sport – vi har fra starten været fokuseret på danske rettigheder og på rettigheder, hvor danske sportsstjerner klarer sig godt. På TV 2 SPORT X udvider vi banen og går mere internationalt og sætter fokus på de helt store verdensstjerner, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

FC Barcelonas Lionel Messi kan ses på TV 2 SPORT X, blandt andet i et årligt arvefjendeopgør mod Real Madrid. (Foto: Albert Gea / Ritzau Scanpix / TV 2)

Sportstilbud til de unge
Et særligt fokus for TV 2s nye sportskanal er den yngre målgruppe:

- Vi vil gerne ramme endnu flere unge brugere og seere med vores sportsudbud. Derfor er jeg glad for, at vi har flere kampe fra La Liga og Serie A med fodboldens allerstørste stjerner som Messi og Ronaldo. Vi ved, at NBA Basketball interesserer den unge målgruppe, ligesom X Games vel nærmest er ”født” ungt. Dermed ikke sagt, at vi andre ikke også må se med. TV 2 SPORT X er en kanal for alle sportsinteresserede danskere, siger Frederik Lauesen.

Etableringen af TV 2s nye sportskanal bliver mødt med interesse hos distributørerne, og TV 2 er i dialog med alle tv-leverandører og tv-distributører om distribution af TV 2 SPORT X.

Listen over rettigheder og sportsbegivenheder på TV 2 SPORT X omfatter blandt andet:

• Spansk fodbold fra La Liga – tre kampe hver runde og én El Clásico pr. sæson
• Italiensk fodbold fra Serie A – en kamp pr. runde
• Wimbledon-tennis
• ATP-tennis
• NBA Basketball
• X Games
• Skiskydning VM og World Cup
• VM Atletik
• VM Alpint
• VM Langrend

----------

Se trailer for TV 2 SPORT X herunder.

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}