TV 2 styrker PLAY med ny sportskanal

Sportschef Frederik Lauesen og administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen fotograferet på Kvægtorvet i Odense, hvor TV 2 SPORT X kommer til at høre hjemme. (Foto: Jens Wognsen / TV 2)

Sportschef Frederik Lauesen og administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen fotograferet på Kvægtorvet i Odense, hvor TV 2 SPORT X kommer til at høre hjemme. (Foto: Jens Wognsen / TV 2)

TV 2 SPORT X etableres på streaming og fokuserer på internationale stjerner inden for blandt andet fodbold, tennis og basketball.

TV 2s ambition for de kommende år er at accelerere udviklingen af TV 2 PLAY, og kvalitetsindhold er nøglen til, at TV 2 også i fremtiden har en stærk position i det danske mediebillede. Fra januar 2020 skal en ny sportskanal med stærke rettigheder bidrage til indfrielsen af denne ambition.    

Den nye sportskanal – som får navnet TV 2 SPORT X – er født som en tv-kanal på streamingtjenesten TV 2 PLAY og styrker TV 2s samlede sportstilbud. Samtidig vil det være muligt for tv-distributører at tilbyde TV 2 SPORT X til deres kunder med tv-pakker.

- Medieforbrugerne bruger mere og mere tid på streamingplatforme, og derfor skal vi naturligvis også tilbyde mere og mere indhold på TV 2 PLAY. At introducere en ny sportskanal, der tager sit udgangspunkt i en digital distribution og et digitalt forbrug, er helt i tråd med vores strategi om at accelerere udviklingen af TV 2 PLAY, siger TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, og fortsætter:

- Hvad enten det drejer sig om sport, nyheder, fiktion eller underholdning, så er kvalitet og relevans afgørende for, at TV 2s indhold også i fremtiden er en central del af medieforbruget herhjemme. Vi har en ambition om, at TV 2 PLAY skal være uundværlig for danskerne, og vi ved, at sport samler, engagerer og begejstrer mange passionerede fans. Med TV 2 SPORT X ønsker vi at stå med et endnu stærkere samlet sportstilbud, og kanalen er samtidig et eksempel på, hvordan udvikling af kvalitetsindhold – og her også erhvervelsen af rettigheder – og udvikling af TV 2 PLAY går hånd i hånd.

Rafael Nadal er en af de stjerner, seere og brugere kan møde på TV 2 SPORT X, efter at TV 2 har erhvervet rettighederne til de 38 ATP-turneringer i verden. (Foto: Ben Stansall / Ritzau Scanpix / TV 2)

International sport og verdensstjerner
Den nye sportskanal får især fokus på store internationale stjerner inden for spansk fodbold, italiensk fodbold, tennis fra Wimbledon og fra herrernes ATP-turneringer, som TV 2 netop har erhvervet rettigheder til, samt amerikansk basketball fra NBA. Hertil kommer X Games, atletik-VM, skiskydning m.m.

Blandt TV 2s seks eksisterende kanaler er TV 2 SPORT, der gik i luften i januar 2015, og som på rekordtid er blevet Danmarks klart mest sete kanal blandt de dedikerede sportskanaler. De solide og positive erfaringer herfra indgår i arbejdet frem mod den nye sportskanals åbning her fem år senere.

- Den passion for sport og den journalistiske forædling, som vi kender fra TV 2 SPORT, tager vi med over på TV 2 SPORT X. Vores nuværende sportskanal har i den grad skabt værdi for dansk sport – vi har fra starten været fokuseret på danske rettigheder og på rettigheder, hvor danske sportsstjerner klarer sig godt. På TV 2 SPORT X udvider vi banen og går mere internationalt og sætter fokus på de helt store verdensstjerner, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

FC Barcelonas Lionel Messi kan ses på TV 2 SPORT X, blandt andet i et årligt arvefjendeopgør mod Real Madrid. (Foto: Albert Gea / Ritzau Scanpix / TV 2)

Sportstilbud til de unge
Et særligt fokus for TV 2s nye sportskanal er den yngre målgruppe:

- Vi vil gerne ramme endnu flere unge brugere og seere med vores sportsudbud. Derfor er jeg glad for, at vi har flere kampe fra La Liga og Serie A med fodboldens allerstørste stjerner som Messi og Ronaldo. Vi ved, at NBA Basketball interesserer den unge målgruppe, ligesom X Games vel nærmest er ”født” ungt. Dermed ikke sagt, at vi andre ikke også må se med. TV 2 SPORT X er en kanal for alle sportsinteresserede danskere, siger Frederik Lauesen.

Etableringen af TV 2s nye sportskanal bliver mødt med interesse hos distributørerne, og TV 2 er i dialog med alle tv-leverandører og tv-distributører om distribution af TV 2 SPORT X.

Listen over rettigheder og sportsbegivenheder på TV 2 SPORT X omfatter blandt andet:

• Spansk fodbold fra La Liga – tre kampe hver runde og én El Clásico pr. sæson
• Italiensk fodbold fra Serie A – en kamp pr. runde
• Wimbledon-tennis
• ATP-tennis
• NBA Basketball
• X Games
• Skiskydning VM og World Cup
• VM Atletik
• VM Alpint
• VM Langrend

----------

Se trailer for TV 2 SPORT X herunder.

Seneste nyt

24. november 2020

Musikken i fokus på TV 2 i corona-året 2020

Link til Musikken i fokus på TV 2 i corona-året 2020
Annette Heick og Rasmus Botoft i 'Året der gak' fra 2020.
23. november 2020

Annette Heick og Rasmus Botoft er værter ved 'Året der gak' 2020.

Link til Annette Heick og Rasmus Botoft er værter ved 'Året der gak' 2020.
20. november 2020

Hæder til Mille Dinesen for hovedrollen i ’Rita’

Link til Hæder til Mille Dinesen for hovedrollen i ’Rita’

Billede {0} af {1}