DNA - ny krimiserie på TV 2

Anders W. Berthelsen har hovedrollen som politiefterforsker Rolf Larsen i TV 2s nye krimiserie ’DNA’, hvor han blandt andet spiller sammen med Olivia Joof og Nicolas Bro. (Foto: TV 2)

Anders W. Berthelsen har hovedrollen som politiefterforsker Rolf Larsen i TV 2s nye krimiserie ’DNA’, hvor han blandt andet spiller sammen med Olivia Joof og Nicolas Bro. (Foto: TV 2)

Anders W. Berthelsen har hovedrollen som politiefterforsker Rolf Larsen i ’DNA’, der har premiere på TV 2 og TV 2 PLAY mandag 9. september.

I TV 2s nye krimiserie ’DNA’ møder vi Anders W. Berthelsen i rollen som politiefterforsker Rolf Larsen. Rolfs lille datter forsvinder under tragiske omstændigheder, mens han og hans kollega Jarl Skaubo (Nicolas Bro) har hende med på job. Men håbet om at finde hende spirer i Rolf, da en systemfejl i politiets DNA-register afsløres, og vi følger hans jagt på svar gennem Europa.

Der er premiere på TV 2 og TV 2 PLAY mandag 9. september klokken 20.00.

Sporene krydses
Fem år efter tragedien møder vi igen Rolf, der efter tabet af sin datter er blevet skilt og nu bor i Jylland. Her møder han den unge politiassistent Neel (Olivia Joof) i forbindelse med en sag, der overraskende viser sig at afsløre en systemfejl i Rigspolitiets DNA-register. Gamle sager bliver genåbnet, og nye spor fører Rolf til både Frankrig og Polen, hvor han samarbejder med den franske efterforsker Claire Bobain (Charlotte Rampling).

Samtidig følger vi den unge polske pige Julita (Zofie Wichlacz). Hun er alene og gravid, men da hun søger hjælp på et kloster i forbindelse med fødslen, fortæller nonnerne hende, at barnet er dødt. Julita tror dem ikke og begynder en desperat søgen efter datteren. En søgen, der betyder, at Rolf og Julias spor krydses.

Anders W. Berthelsen: ”Vi kan fortælle med flere detaljer”
Du har hovedrollen i TV 2s nye krimiserie ’DNA’ efter mest at have lavet spillefilm de senere år. Hvordan er det at være ’tilbage’ i en tv-serie?

- Det, at vi har otte timer til at fortælle historien i – i modsætning til de cirka to timer, en spillefilm normalt varer – gør, at vi kan nå at fortælle lidt flere detaljer. I det her tilfælde klæder det historien rigtig godt, da det er en meget kompliceret og følsom sag, som Rolf, hans familie og kollegaer bevæger sig ind i, siger Anders W. Berthelsen.

Læs mere om ’DNA’ og se flere billeder fra krimiserien her.

Ny krimiserie med Anders W. Berthelsen i rollen som politiefterforsker Rolf Larsen, hvis lille datter forsvinder under tragiske omstændigheder. Men håbet om at finde hende spirer i ham, da en systemfejl i politiets DNA-register afsløres, og vi følger hans jagt på svar gennem Europa. (Foto: Martin Dam Kristensen / TV 2)

En politimand og hans personlige tragedie
’DNA’ er på otte afsnit og er skrevet af Torleif Hoppe, der tidligere har været medforfatter af tv-serier som ’Forbrydelsen’, ’Den som dræber’ og ’Nikolaj og Julie’.

’DNA’ er en krimiserie, men også historien om en politimand og hans personlige tragedie. Hvordan fik du idéen til at skabe sådan en hovedperson?

- Fremfor en fortælling om en efterforsker, der opklarer og løser problemer for andre mennesker, var mit ønske at lave en fortælling, der var drevet af en nødvendighed forankret i min hovedpersons eget liv og behovet for at afdække en sandhed, der betød alt for ham personligt, fortæller Torleif Hoppe.
På rollelisten ses desuden Louise Mieritz, Trine Pallesen, Anders Heinrichsen, Sigurd Holmen Le Dous, Maria Erwolter m.fl.

’DNA’ er produceret til TV 2 DANMARK og ARTE France af Nordisk Film Production A/S i samarbejde med French Kiss Pictures med støtte fra Public Service Puljen ved det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje, Nordisk Film & TV Fond og Creative Europe Media.

’DNA’ har premiere på TV 2 og TV 2 PLAY mandag 9. september 2019 klokken 20.00.

Se trailer for ’DNA’ herunder.

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}