CHARLIEs største seersucces er udvalgt til flere internationale festivaler

Fra første sæson af 'Sygeplejeskolen' på TV 2 CHARLIE. Fra venstre: Molly Egelind som Anna, Jesper Groth som Bjørn, Morten Hee Andersen som Erik, Mikkel Hilgart som Peter og Asta Kamma August som Susanne. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

Fra første sæson af 'Sygeplejeskolen' på TV 2 CHARLIE. Fra venstre: Molly Egelind som Anna, Jesper Groth som Bjørn, Morten Hee Andersen som Erik, Mikkel Hilgart som Peter og Asta Kamma August som Susanne. (Foto: Mike Kollöffel / TV 2)

’Sygeplejeskolen’ er med på tre internationale tv-festivaler i efteråret og er udvalgt til konkurrence på et par af disse.

TV 2 CHARLIE-serien ’Sygeplejeskolen’, der er kanalens største seersucces på både tv og TV 2 PLAY, oplever voksende international opmærksomhed. ’Sygeplejeskolen’ er senest udvalgt til tre internationale festivaler i september og oktober.

CHARLIE-serien er blandt de 12 serier, som er udvalgt til den europæiske tv-drama-konkurrence på La Rochelle International Film Festival i Frankrig. ’Sygeplejeskolen’ er den eneste danske serie i konkurrencen.

Serien er ligeledes nomineret til Prix Europa i Potsdam i oktober i kategorien tv-fiktion. Også her er ’Sygeplejeskolen’ den eneste danske tv-serie blandt de nominerede serier. Endelig er ’Sygeplejeskolen’ udvalgt til visning på den spanske festival ’Serielizados 2019’.

I Danmark blev anden sæson af ’Sygeplejeskolen’ set af 512.000 danskere i snit – det højeste seertal til en programserie på TV 2 CHARLIE nogensinde. Hertil kommer en meget stor sening af serien på TV 2 PLAY.

- Jeg er virkelig stolt på vegne af hele holdet bag ’Sygeplejeskolen’, når vores blot anden serie på kanalen opnår så solid anerkendelse i både Danmark og internationalt. Det fremstår endnu mere rigtigt, at vi allerede har meddelt, at vi vil producere flere sæsoner af ’Sygeplejeskolen’, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Fra anden sæson af 'Sygeplejeskolen', hvor sygeplejersken Nina Neergaard (spillet af Katrine Greis-Rosenthal) vender tilbage til Fredenslund Sygehus efter at have arbejdet på hospitalsskibet Jutlandia. Ved sin hjemkomst bliver hun mødt med klapsalver fra blandt andre sygeplejeeleven Aksel (spillet af Jakob Åkerlund (tv.)). (Foto: Henrik Petit / TV 2)

Inspireret af et historisk eksperiment
I ’Sygeplejeskolen’ har TV 2 CHARLIE taget seere og brugere med tilbage til 1950'erne. Efter Anden Verdenskrig oplevede Danmark stor mangel på sygeplejersker, og derfor optog man for første gang mænd på Rigshospitalets sygeplejeskole. Det er dette historiske eksperiment, der har givet inspiration til 'Sygeplejeskolen'.

Tv-serien følger det første hold med både mandlige og kvindelige sygeplejeelever. Sammen kæmper eleverne for at gennemføre deres prøvetid og samtidig slippe ud af konventionelle mønstre og bryde med gammeldags tankegang. En tankegang, som i høj grad fastholdes af sygehusets overlæge og afdelingssygeplejerske.

’Sygeplejeskolen’ er produceret til TV 2 CHARLIE af SF Studios med producer Senia Dremstrup, manuskriptforfatterne Lars Mering og Claudia Boderke samt konceptuerende instruktør Roni Ezra og instruktør Lars Kaalund i spidsen.

Alle afsnit af ’Sygeplejeskolen’ kan ses på TV 2 PLAY.

Seneste nyt

28. september 2020

Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen

Link til Thomas Kristensen er nu (også) i TV 2s startopstilling på fodboldbanen
25. september 2020

TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne

Link til TV 2 skruer op for salg af reklamer på TV 2 PLAY og direkte salg til annoncørerne
24. september 2020

Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Link til Coronakrisen har gjort det ekstra svært at være kræftpatient

Billede {0} af {1}