TV 2-klimaaften: Unik BBC-dokumentar følges op med debat og journalistik

Den globale opvarmning giver store klimamæssige forandringer, som kan påvirke vores liv på kloden for altid. TV 2 sætter fokus på klimaet torsdag 23. maj. (Foto: David Gray / Ritzau Scanpix / TV 2)

Den globale opvarmning giver store klimamæssige forandringer, som kan påvirke vores liv på kloden for altid. TV 2 sætter fokus på klimaet torsdag 23. maj. (Foto: David Gray / Ritzau Scanpix / TV 2)

Blandt danskerne er klimasagen – undskyld udtrykket – hot. TV 2 sætter torsdag 23. maj fokus på klimaforandringerne med en helt ny BBC-dokumentar med David Attenborough og med debat og journalistik på tv og digitalt.

Jordens klimaforandringer er et af de vigtigste temaer i den danske valgkamp, og derfor sætter TV 2 ekstra fokus på miljø og klima med en klimaaften torsdag 23. maj fra klokken 20.00.

- Klima er røget op blandt de øverste emner, som danskerne er optaget af vedvalgene til Folketinget og Europa-Parlamentet. Derfor har vi valgt at sætte fokus på klimakrisen en hel aften på TV 2 med både dokumentar, debat og nyheder. Vi viser en ny og unik dokumentar fra BBC med David Attenborough, der dokumenterer problemets alvor og omfang. Samtidig udvider vi Nyhederne og inviterer til debat om klimaet på alle platforme, siger faktachef i TV 2 Programafdelingen, Thomas Breinholt, der har stået i spidsen for at skabe en klimaaften på TV 2.

Han fortsætter:

- Jeg er stolt over, at vi – hele huset rundt hos TV 2 – kan sætte alle sejl til og give danskerne solid viden om en kolossal udfordring, der vedrører os alle.

To grader fra en klimakatastrofe
Den legendariske tv-vært og naturhistoriker sir David Attenborough er vært i den storslåede BBC-dokumentar ’Klimakrisen - de hårde facts’, der ser på konsekvenserne af de ødelæggende klimaforandringer og peger på mulige løsninger af de problemer, der truer vores klode. Vi er kun to grader fra en klimakatastrofe, og fortsætter den globale opvarmning med samme hast som hidtil, vil vi opleve en varig miljømæssig ødelæggelse inden for de næste 40 år.

I dokumentaren møder vi nogle af de mennesker, hvis tilværelse er direkte påvirket af klimaforandringer, og verdens førende eksperter på området forklarer, hvad udsigterne er, hvis vi ikke snart sadler om. Vi kan alle bidrage til at løse klimakrisen, men ifølge BBC-dokumentaren kræver det, at vi gør noget nu.

Læs også: Advarsel fra 93-årig tv-legende gjorde en forskel - nu vises filmen i Danmark

Den legendariske tv-vært og naturhistoriker sir David Attenborough er vært i BBC-dokumentaren 'Klimakrisen - de hårde facts'. (Foto: BBC / TV 2)

BBC-dokumentaren blev mødt af flotte anmeldelser og skabte stor debat, da den blev vist i Storbritannien i påsken i år – på et tidspunkt, hvor landet var præget af omfattende klimademonstrationer.

Onsdag 1. maj vedtog Underhuset i Storbritannien så – som det første parlament i verden – at erklære undtagelsestilstand for klimaet. Selv om erklæringen i høj grad er symbolsk, er den også et forsøg på at imødekomme krav om handling fra blandt andre klimabevægelsen ’Extinction Rebellion’ og ’Fridays for Future’, der arrangerer klimastrejker blandt unge aktivister.

Debat og journalistik i Nyhederne og på TV2.DK
TV 2 Nyhederne fortsætter klimaaftenen med debat og interviews om klimaudfordringerne i programmet ’Klimakrisen - hvad gør vi?’ og i en udvidet udgave af den sene nyhedsudsendelse, der denne aften sendes klokken 21.35.

I debatten med danske politikere spørger TV 2 Nyhederne blandt andet, hvad man kan gøre som borger i forhold til klimasagen, hvad Danmark skal gøre, og hvilke politiske tiltag der skal til for at sikre vores og andre lande mod klimaforandringerne. Og hvilken rolle skal det internationale samfund – herunder FN og EU – have?

- Klimaspørgsmålet fylder meget hos danskerne, men der hersker fortsat en del tvivl om, hvad der er sandt og falsk. Vi vil forsøge at skabe klarhed i klimadebatten, siger TV 2s nyhedschef, Jacob Kwon, og fortsætter:

- Klimakrisen er vor tids største udfordring, og der er behov for klare svar fra vores politikere på, hvad vi gør.

Klima og miljø har et særligt fokus i TV 2s sene nyhedsudsendelser, der siden slutningen af januar 2019 sendes klokken 21.30.

BBC-dokumentaren 'Klimakrisen - de hårde facts' kan ses på TV 2 PLAY allerede nu. TV 2s klimaaften begynder torsdag 23. maj klokken 20.00. Se trailer for klimaaftenen herunder.

---------

Læs også:

Her væltede klimaets dominobrikker, og så forsvandt en enorm flod på fire dage

Sådan kommer dansk by til at se ud, hvis udledningerne af drivhusgasser fortsætter

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}