Royal Run vender tilbage

Kronprins Frederik ser frem til, sammen med resten af Danmark, at tilbringe en dag i motionens tegn i forbindelse med Royal Run 2019. (Foto: Lars Møller)

Kronprins Frederik ser frem til, sammen med resten af Danmark, at tilbringe en dag i motionens tegn i forbindelse med Royal Run 2019. (Foto: Lars Møller)

TV 2 er mediepartner 2. pinsedag 2019, når Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik endnu engang møder danskerne i løbesko og inviterer til Royal Run-løbefest.

I en pressemeddelelse tidligere i dag har hoffet meddelt, at Royal Run vender tilbage i 2019 efter sidste års store succes.

De fleste kan genkalde sig billederne fra Royal Run i maj 2018, hvor Kronprinsen i anledning af sin 50-års fødselsdag løb med flere end 70.000 danskere i Danmarks fem største byer. Løbet blev en kæmpe succes. Det var derfor ikke svært at træffe beslutningen om at fortsætte initiativet og opfordre danskerne til at snøre løbeskoene igen i år. Royal Run 2019 finder sted mandag 10. juni (2. pinsedag) i Aarhus, Aalborg og København/Frederiksberg.

- Jeg ser frem til, sammen med resten af Danmark, at tilbringe en dag i motionens tegn. Det er mit håb, at mange igen får lyst til at udfordre sig selv og røre sig i nogle smukke rammer rundt omkring i landet. Sidste år var en fantastisk dag. Det vil glæde mig at se rigtig mange gengangere i år – men også nye, der har fået blod på tanden, siger Kronprinsen.

Royal Run er ikke et klassisk motionsløb med sluttiden i højsædet. Det er muligt både at løbe og gå på alle distancer, og der er særlige miles for familier, der vil tage barnevognen med ud på ruten. Og det er helt bevidst, fortæller arrangøren:

- Royal Run er for alle – om man er fysisk udfordret, erfaren løber, eller om man blot vil gå distancen. Det sociale idrætsfællesskab er det vigtigste i Royal Run, og vi vil gerne inspirere danskere i alle aldre uanset kondital og målsætning til at være med i denne begivehed - i Royal Run er de små mål nemlig mindst lige så meget værd som de store, siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund.

Se trailer vedrørende tilmelding til Royal Run 2019 herunder.


Royal Run-uge i perioden 1.-10. juni

Royal Run 2019 skydes i gang allerede lørdag 1. juni, når Kronprinsen løber på Færøerne, og det glæder Jakob Larsen:

- Det er glædeligt, at vi har mulighed for at inddrage det færøske folk i dette idrætsfællesskab. Ikke mindst fordi det betyder, at der åbnes op for en hel Royal Run-uge fra 1.-10. juni, hvor offentlige institutioner, virksomheder og private kan blive en del af Royal Run-stemningen ved at lave deres egne arrangementer rundt om i landet.

TV 2 er mediepartner på Royal Run 2019 i lighed med 2018, hvor TV 2 i mere end 12 timer – og med meget høj seertilslutning – sendte live fra begivenhederne i de involverede byer og fejrede Kronprinsens runde fødselsdag. TV 2s Royal Run-dækning blev i august 2018 hædret ved Copenhagen TV Festival med den såkaldte pionerstafet, som hylder pionerer, der ”banebrydende udvider form, sprog og normer inden for branchen”. Royal Run-dækningen er også nomineret i kategorien årets event, når TvPrisen uddeles 26. januar 2019.

- Royal Run 2018 blev for både løbere, tilskuere og seere en fantastisk event, som vi er utroligt glade for at være mediepartner på. Royal Run er et præcist billede på ’alt det vi deler’ og på en dækning, der samler mange. Det er en del af TV 2s DNA at samle danskerne om fælles oplevelser, og forhåbentlig kan Royal Run-succesen kan blive en skøn, tilbageværende pinsetradition for alle aldre, siger TV 2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen.

Tilmeld dig allerede nu på www.royalrun.dk.

--------------

Fakta om Royal Run 2019

Royal Run afholdes mandag 10. juni 2019 (2. pinsedag) i Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg

På Færøerne skyder Kronprinsen Royal Run i gang ved at løbe 10 km lørdag 1. juni. 

10. juni åbner Kronprinsen Royal Run med at løbe One Mile i Aarhus. Kronprinsessen bakker op om løbet ved at løbe 5 km i Aalborg, og Kronprinsen slutter dagen med at løbe 10 km i København/Frederiksberg.    

I Aalborg og Aarhus kan man deltage på One Mile (1,6 km), 5 km og 10 km

I København/Frederiksberg kan man deltage på One Mile (1,6 km) og 10 km

I Rønne på Bornholm holdes Royal Run uden kongelig deltagelse samme dag, 10. juni.

De lokale arrangører er Aalborg Atletik og Motion, Aarhus 1900 samt Sparta. På Bornholm er det Viking-Atletik, og på Færøerne er det idrætsklubben Treysti.

Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af HKH Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.

Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Tilmelding og information: www.royalrun.dk.

Seneste nyt

Anna (Molly Egelind).
03. juli 2020

TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn

Link til TV 2-sommeren står (også) i fiktionens tegn
André Babikian som Flemming Torp, Laura Drasbæk som Marianne Sommerdahl og Peter Mygind som Dan Sommerdahl.
03. juli 2020

'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør

Link til 'Sommerdahl' er tilbage i Helsingør
03. juli 2020

YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Link til YouSee-kunder kan nu vælge TV 2 PLAY i Bland Selv

Billede {0} af {1}