Populære kendinge og nye karakterer i ’Tinka og Kongespillet’

Falke (Viilbjørk Malling Agger), Tinka (Josephine Højbjerg) og Lasse (Albert Rosin Harson) i ’Tinka og Kongespillet’. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Falke (Viilbjørk Malling Agger), Tinka (Josephine Højbjerg) og Lasse (Albert Rosin Harson) i ’Tinka og Kongespillet’. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Optagelserne er gået i gang til årets nye familiejulekalender på TV 2, hvor den fredelige nisseby Kongsby kastes ud i et dramatisk spil om tronen.

Optagelserne er netop gået i gang til TV 2s kommende familiejulekalender ’Tinka og Kongespillet’, der har premiere 1. december 2019. TV 2-julekalenderen byder på glædelige gensyn med skuespillere fra den store succes ’Tinkas juleeventyr’ samt på en række nye karakterer.

I ’Tinka og Kongespillet’ bliver der igen drama om tronen i den ellers så fredelige nisseby Kongsby, fordi kongen ikke vender hjem fra sin rejse rundt i Nissernes Rige. Det udløser et ’Kongespil’ – en konkurrence mellem rigets fire regioner, som hver stiller med deres stærkeste kombattant (de såkaldte kongsemner). Vinderen bliver nissernes konge.

For at bevise sit værd og redde riget lykkes det Tinka – med hjælp fra sin bedste ven Lasse – at sikre sig en af de fire pladser i Kongespillet. Men stærke kræfter forsøger at standse hende. Ikke alene ønsker hver af de tre øvrige kongsemner at splitte Nissernes Rige. I Ensomhedens Tårn sidder Prins Fileas og planlægger hvordan han selv – sammen med sin trofaste general, den enøjede Ingi – kan overtage tronen.

Kongespillet udvikler sig dramatisk, og Tinka må endnu engang bruge sine evner som halvt nisse og halvt menneske til at samle både venner og modstandere i kampen for at vinde magten – eller miste den for evigt.

- På TV 2 er vi vilde med familiejulekalenderne, som traditionelt er blandt de allermest sete programmer i de danske familier. Det er vigtigt, at vores julekalendere både rummer julens værdier – især næstekærlighed, rummelighed og hjælp til dem, der har brug for det – og gør det naturligt at samles med sine nærmeste om skærmen, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Fra optagelserne af ’Tinka og Kongespillet’, der begyndte 14. januar på Fyn, ses Falke (Viilbjørk Malling Agger - forrest), Tinka (Josephine Højbjerg) og Lasse (Albert Rosin Harson). (Foto: Sille Sterll / TV 2)

Glædelige gensyn …
Optagelserne gik i gang på Fyn mandag 14. januar og forventes afsluttet i slutningen af april 2019. Optagelserne finder sted på Fyn og på Sjælland. ’Tinka og Kongespillet’ produceres for TV 2 af Cosmo Film med støtte fra FilmFyn og Ford.

’Tinka og Kongespillet’ byder på et glædeligt gensyn med Josephine Højbjerg (Tinka), Albert Rosin Harson (Lasse), Rosita Gjurup (Astrid), Neel Rønholt (Nille), Birthe Neumann (Maja), Martin Lindsten (Mikkel), Ellen Hillingsø (Ingi), Paw Henriksen (Bjergi), Hadi Ka-koush (Skir), Peter Gantzler (Aamund) og Christian Tafdrup (Filias).

… og nye karakterer
Desuden kan man glæde sig til at møde en række nye karakterer i ’Tinka og Kongespillet’ – blandt andre Esben Dalgaard (Grot), Viilbjørk Malling Agger (Falke), Jakob Femerling (Birk), Anne Louise Hassing (Gitte), Laurids Skovgaard Andersen (Pelle) og Ulla Vejby (Hilde).

Forgængeren til dette års TV 2-julekalender hed ’Tinkas juleeventyr’ og blev sendt i december 2017, og den indkasserede en lang række flotte resultater. Familiejulekalenderen blev den mest sete på dansk tv i flere år med et gennemsnitligt seertal på 1,1 mio. til førstegangsudsendelserne og flere end 100.000 seere til den efterfølgende dags genudsendelse.

’Tinkas juleeventyr’ er herudover den højest vurderede TV 2-julekalender nogensinde og den hidtil mest sete julekalender på TV 2 PLAY.

’Tinkas juleeventyr’ vandt i februar 2018 en Robertpris for årets korte tv-serie samt Billed-Bladets TV-Guld som 2017's nye tv-program.

Seneste nyt

30. juli 2020

Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel

Link til Bent Fabricius-Bjerre – et liv omkring et flygel
29. juli 2020

'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2

Link til 'Bent Fabricius-Bjerre - Det sidste ord' på TV 2
28. juli 2020

TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Link til TV 2 viser den samlede dokumentar 'Plejehjemmene bag facaden'

Billede {0} af {1}